Workshop Intuïtief Schilderen

Marloes van Toverzicht Actueel Leave a Comment

WAT IS INTUITIEF SCHILDEREN?

Wil je je een keer helemaal laten leiden door je gevoel in plaatsvan de gedachten die in je opkomen als je iets creatiefs gaat doen? Gedachten zoals: ik kan dit niet, ik mag dit niet doen, alles wat ik zou willen maken bestaat al, enzovoorts. Weer contact krijgen met het creatieve en speelse stuk in jezelf en vooral weer kunnen genieten van kleuren mengen, ontdekken en iets creëren; dat is waar het bij de workshop ‘Intuïtief Schilderen’ om gaat. En: Jezelf toestemming te geven om dit te doen en ook ‘fouten’ mogen maken. Die zijn juist het allerleukst!

SCHILDEREN ZONDER EEN PLAN

Toen iemand van vroeger mij vroeg of ik deze workshop aan haar en haar vriend wilde geven, was ik zelf een beetje huiverig. Ook dat stemmetje dat bang is, dat niet zeker weet of ze zoiets wel kan geven. Maar ik schilder zelf in feite ook zonder een vooropgezet plan. Door de jaren heen leer ik steeds beter om te gaan met die stemmen en gedachten in mijn hoofd. Sommige zijn bemoedigend en geven de kunstenaar in mij ruimte en moed om door te gaan. Zo nu en dan is er weer eentje die zegt dat ik het niet kan. Zo ook die ene die zegt dat ik geen workshop intuïtief schilderen kan geven. Ik heb het gedaan zoals ik schilder: zonder plan. En zo zal het de volgende workshops ook gaan; ik zal intuïtief lesgeven. Je weet nooit wat je krijgt. Verrassingseffect: 100%. Voor Roos en Koen is het in ieder geval goed bevallen!

HET HOEFT NIET MOOI TE ZIJN

Voordat we beginnen met het werkelijke doek te beschilderen, gaan we wat experimenteren met acrylverf en verschillende materialen en technieken. Welke vind je fijn? Wat vind je nu al heel goed gaan? Welke kleuren spreken je aan? Waar ga jij het liefste naartoe? Dit geeft je een aantal gereedschappen waar je uit kunt kiezen als je straks gaan intuïtief schilderen. We doen een korte visualisatie waarin je je dagelijkse beslommeringen even los kunt laten en alvast afstemt op de kunstenaar in jou. Daarna begint het echte werk: het witte doek. In deze workshop stellen we geen eis. Het mag iets moois worden, maar ook iets lelijks. Het gaat om het proces. Je schilderijen hoeven niet in de woonkamer te hangen. Dat mag wel natuurlijk, zoals bij Roos en Koen.

ALLES OP EEN RIJTJE 

  • Intuïtief schilderen
  • Datum: Naar keuze 
  • Tijd: 10.00-13.00, 14.00-17.00 of 18.30-21.30 uur
  • Kosten: € 150,00 voor 2 personen
  • Inbegrepen: een doek naar keuze en gebruik van materiaal (verf kwasten, papier, schorten, etc.) en een drankje en hapje tussendoor
  • Plaats: In het atelier van Toverzicht op de Willem van Coulsterstraat 2 in Heemskerk

Je kunt jouw workshop plannen door een mail te sturen naar marloes@toverzicht.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *