Cursus ‘Je kunt je leven helen’

Je leven veranderen op een creatieve manier

Deze cursus ga ik in september 2022 weer geven! In deze cursus staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Tegelijkertijd doen we allerlei creatieve opdrachten, waarin we ook zullen tekenen en schilderen.

Word jij soms ook gek van dat geratel in je hoofd? Alle dingen die je van jezelf of anderen moet, oude patronen waar je steeds maar weer in blijft hangen en negatieve, angstige gedachten over jezelf… Vind je je werk leuk en benut je jouw talenten? Hoe gaat het met je lichaam? Zijn je relaties bevredigend? Hoe zou het zijn als je nu mocht kiezen hoe jouw leven eruit ziet, los van alle drama’s uit het verleden en je angsten over de toekomst?

Het kan echt: Je kunt je leven veranderen! Het kan al beginnen met één gedachte! Ga je andere gedachten kiezen, dan ga je anders zien, praten en andere dingen doen. Je zult zien dat zodra je anders begint te denken, je automatisch andere situaties naar je toe trekt. Jij hebt het voor het zeggen! Wil jij terugkomen bij je ware zelf? Doe dan mee aan de cursus ‘Terug naar jezelf’.

Marloes Bloedjes volgde in 2003 en 2004 de trainersopleiding ‘Vernieuwend Denken’ bij Carmen de Haan (Santpoort-Noord). Ze is sinds 2004 gecertificeerd cursusleider van ‘Je kunt je leven helen’, naar het boek van Louise Hay. Dit boek is de leidraad voor deze cursus.

Werken aan je zelfbeeld

We gaan onder andere aan de slag met:
– accepteren en waarderen van jezelf;
– affirmaties;
– jezelf ont-moeten;
– met aandacht in het hier en nu zijn (door ontspanningsoefeningen en visualisaties)
– veel creatieve teken- en schilderopdrachten
– terugblikken op je jeugd: wat heb je van je ouders meegekregen?;
– loslaten van oordelen;
– kijken naar gevoelens van boosheid, wrok, enz.;
– kijken naar de leuke dingen, heel veel plezier hebben met elkaar!

Wil jij ook een grote sprong maken?

Reacties van cursisten

Marry:
“Als ik nu terug kijk op de cursus heb ik vooral geleerd meer rust te nemen, en meer tijd te nemen voor mezelf. Vroeger stond ik altijd maar voor anderen klaar. Nu kan ik ook ‘nee’ zeggen. Aan het eind van de cursus moesten we een levensloop schrijven. Dit heeft me enorm geholpen om dingen uit mijn jeugd te verwerken. Ik geniet vandaag en verheug me op morgen, dat is wel mijn motto geworden. Ik bekijk de dingen positiever, maak me minder zorgen.”

Miranda:
“Ik heb heel veel aan deze cursus gehad! In het begin was ik een beetje sceptisch: Als anderen me niet kunnen helpen, waarom dit dan wel? Maar al heel snel begon ik veranderingen in mijn leven te ontdekken. Ik werd zekerder van mezelf, vrolijker, en bovenal begon ik mezelf te accepteren zoals ik ben! Vooral de affirmaties doen hebben mij geholpen. De manier waarop je denkt heeft echt invloed op alles! Het mooiste lesmoment vond ik dat we in de spiegel keken met de muziek van Joe Cocker, You are so beautiful. Kippenvel en tranen… Prachtmoment. Deze cursus heeft mijn leven verrijkt.”

Martin:
“Op de cursus bij Marloes heb ik geleerd hoe gedachten je stemming bepalen. Niet dat ik direct vrolijker werd, maar er het proces ernaartoe werd wel aangewakkerd. Ik werd me tijdens en na de cursus steeds bewuster van de invloed van mijn denkpatronen. Ik ben mooi van mijn geboorte tot mijn sterfbed. Er zijn zoveel gedachtes die je van dit mooie afbrengen. Door deze cursus kwam ik weer in contact met dat mooie in mezelf.”

Ingeborg:
“Wat me het meest is bijgebleven van de cursus is het moment van het mezelf serieus bekijken en toespreken in de spiegel. Het was confronterend, bijna eng, maar het was heel bevrijdend. Ik heb van de cursus geleerd dat je zelfbeeld iets is wat je misschien wel wordt aangepraat of door vroegere ervaringen wordt gevormd. Maar dat je het echt ZELF in stand houdt. Jij bent de enige die dit beeld kan veranderen. Door de drukte van alledag is het voor mij belangrijk dat ik mezelf regelmatig even bewust maak van het moment en geniet van de kleine dingen om me heen. Niet teveel blijven hangen bij gisteren of alvast denken aan morgen. Maar nu, dit moment. Door de cursus ben ik me hiervan bewust geworden.”

Praktische informatie Duur: 12 x, wekelijks Data: Vanaf september 2022 op maandagavond Tijd: van 19.30 tot 21.30 Minimaal aantal deelnemers: 4 Maximaal aantal deelnemers: 6 Kosten: € 300,00 Plaats: Heemskerk (Breedweer), er is parkeergelegenheid voor de deur Je dient zelf te zorgen voor het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay en voor een multomap om het cursusmateriaal in te doen. Het overige cursusmateriaal en koffie/thee zijn ingegrepen.

De cursus wordt thuis gegeven. We hebben een erg lieve kat, dus houd hier rekening mee als je allergisch bent. 

Share this Post