NIEUW: Cursus Schilderen vanuit jezelf

Ontdek de kunstenaar in jezelf

Tijdens het lesgeven, maar ook in het dagelijks leven, heb ik ontdekt dat veel mensen de wens hebben om dichter bij hun creatieve zelf te komen. Wat ik hoor is ‘Wat ik als kind maakte, was zo leuk. Waarom kan ik dat nu niet meer?’ of: ‘Het lijkt erop dat er een blokkade is waardoor ik er niet helemaal toe kom om kunst te maken.’ Of: ‘Ik kan eigenlijk alleen maar schilderen vanuit een voorbeeld.’
Bijna iedereen heeft weleens dit soort gedachten, er is kennelijk een innerlijke criticus in onszelf die wat wij maakt niet goed genoeg vinden. Ja, ik geef het toe: Bij mij ook…
Maar dat houdt het creatieve proces juist tegen! Vandaar dat ik heel graag een aantal lessen wil besteden aan het op een zachte, constructieve manier omgaan met de kunstenaar in jou. Worstel jij met bovenstaande vragen? Dan is deze cursus uitgerekend iets voor jou!

je innerlijke wereld ontdekken en schilderen

Het werken vanuit jezelf staat centraal. Wat ligt er allemaal in jou, aan fantasie, aan kleuren, aan vormen? En wat is jouw weg om dit tot uiting te brengen?
We werken voornamelijk abstract, met zo nu en dan landschappelijke en/of figuratieve elementen, net wat er tevoorschijn komt. Om je te inspireren krijg je verschillende technieken en voorbeelden aangereikt. Het materiaal waar we mee werken is acrylverf, maar natuurlijk ben je vrij om allerlei experimenten aan te gaan met papier, stof, inkt, ecoline, zand enz. Het plezier hebben van iets op een doek krijgen zonder per se een vooropgezet plan te hebben, het spelen met kleuren en vormen, het erover verwonderen wat er bij jou op het doek komt, dat is waar het om draait in deze cursus. Als het eindresultaat is gelukt, is dat mooi meegenomen, maar het gaat vooral om het vertrouwen dat je krijgt in de kunstenaar in jou en dat de weg die hij of zij volgt de enige juiste is.

gratis proefles

Bij deze cursus is het mogelijk om tussentijds in te stromen. Je betaalt de lessen dan vanaf het moment dat je meedoet. In januari is de eerstvolgende mogelijkheid om mee te doen aan een gratis proefles. Houd deze site in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

begin met een leeg doek en een vol hoofd
aan het einde is je hoofd leeg en heb je een kunstwerk

praktische informatie

De lessen worden gegeven op donderdag van 10.00 tot 12.30 uur, op 4 en 18 oktober, 1, 15 en 29 november en op 13 december 2018.
De kosten voor deze cursus bedragen € 250,00.
Een doek dien je zelf mee te nemen, in het gewenste formaat.
Als je zelf acrylverf hebt mag je dat natuurlijk meenemen.
Alle overige spullen zijn inbegrepen, en koffie/thee en iets lekkers ook.

Bij mooi weer werken we in de tuin of schilderen op locatie.

Deel dit bericht!


Reacties van cursisten

“Deze cursus was voor mij de eerste ervaring met schilderen. Bij Marloes vond ik de ruimte om mezelf te zijn en me te kunnen uiten. Het belangrijkste was voor mij het proces, niet het resultaat. De techniek met de roller als basis ervaar ik als heel bijzonder. Met wat meer verf ontstaan er vanzelf patronen die je met een kwast niet voor elkaar krijgt. Het voelt alsof ik mijn binnenwereld naar buiten breng en alsof ik deze zelfs kan aanraken als de verf droog is. Buiten in de natuur schilderen vind ik het fijnst. Aanvankelijk dacht ik alleen even aan het schilderen te ruiken door deze cursus bij Marloes te doen. Maar het liep totaal anders! De magie van de verf heeft mij te pakken gekregen. De doeken waar ik aan werkte werden steeds groter. Ik ben na de cursus doorgegaan met schilderen en neem mijn vriendinnen erin mee!”
Anoniem

“Min of meer bij toeval kwam ik op de les bij Marloes terecht. Ik had nooit getekend of geschilderd. In 6 lessen heb ik veel geleerd; niet alleen techniek maar met name mijn ‘angst voor het doek’ overwonnen. Lef om te doen en opnieuw te beginnen. Zonder jouw lessen zou dat nooit zijn gebeurd. Dankzij jouw lessen heb ik het plezier ontdekt om te experimenteren met verf. Dank!”
Els