Zomercursus Schilderen vanuit jezelf

Ontdek de kunstenaar in jezelf

Tijdens het lesgeven, maar ook in het dagelijks leven, heb ik ontdekt dat veel mensen de wens hebben om dichter bij hun creatieve zelf te komen. Wat ik hoor is ‘Wat ik als kind maakte, was zo leuk. Waarom kan ik dat nu niet meer?’ of: ‘Het lijkt erop dat er een blokkade is waardoor ik er niet helemaal toe kom om kunst te maken.’ Of: ‘Ik kan eigenlijk alleen maar schilderen vanuit een voorbeeld.’
Bijna iedereen heeft weleens dit soort gedachten, er is kennelijk een innerlijke criticus in onszelf die wat wij maakt niet goed genoeg vinden. Ja, ik geef het toe: Bij mij ook…
Maar dat houdt het creatieve proces juist tegen! Vandaar dat ik heel graag een aantal lessen wil besteden aan het op een zachte, constructieve manier omgaan met de kunstenaar in jou. Worstel jij met bovenstaande vragen? Dan is deze zomercursus uitgerekend iets voor jou!

je innerlijke wereld ontdekken en schilderen

Het werken vanuit jezelf staat centraal. Wat ligt er allemaal in jou, aan fantasie, aan kleuren, aan vormen? En wat is jouw weg om dit tot uiting te brengen?
We werken voornamelijk abstract, met zo nu en dan landschappelijke en/of figuratieve elementen, net wat er tevoorschijn komt. Om je te inspireren krijg je verschillende technieken en voorbeelden aangereikt. Het materiaal waar we mee werken is acrylverf, maar natuurlijk ben je vrij om allerlei experimenten aan te gaan met papier, stof, ecoline, zand enz. Het plezier hebben van iets op een doek krijgen zonder per se een vooropgezet plan te hebben, het spelen met kleuren en vormen, het erover verwonderen wat er bij jou op het doek komt, dat is waar het om draait in deze cursus. Als het eindresultaat is gelukt, is dat mooi meegenomen, maar het gaat vooral om het vertrouwen dat je krijgt in de kunstenaar in jou en dat de weg die hij of zij volgt de enige juiste is.

gratis proefles

Hoe het er nu naar uitziet, gaat deze cursus vanaf september/oktober een vervolg krijgen. Dan las ik opnieuw een gratis proefles in. Je kunt je daarvoor nu al aanmelden door een berichtje te sturen!

begin met een leeg doek en een vol hoofd
aan het einde is je hoofd leeg en heb je een kunstwerk

praktische informatie

De lessen in de zomer worden gegeven op woensdagen van 10.00 tot 13.00 uur, op 4 juli, 11 juli, 18 juli, 25 juli, 22 augustus en 29 augustus. Hoe het er nu naar uitziet, wordt deze cursus nogmaals gegeven in september/oktober. Hou de site in de gaten voor meer informatie.

De kosten voor deze cursus bedragen € 250,00.
Een doek dien je zelf mee te nemen, in het gewenste formaat.
Als je zelf acrylverf hebt mag je dat natuurlijk meenemen.
Alle overige spullen zijn inbegrepen, en koffie/thee en iets lekkers ook.

Bij mooi weer werken we in de tuin of schilderen op locatie.

Deel dit bericht!


Share this Post