Cursus tekenen en schilderen voor kinderen Heemskerk

Naar Binnen en Naar Buiten Kijken

De cursus tekenen en schilderen voor kinderen van 8 t/m 11 jaar wordt gegeven op woensdagmiddag. Deze cursus is speciaal bedoeld voor kinderen uit Heemskerk, Beverwijk, Uitgeest en Castricum die het leuk vinden om te tekenen, te knutselen en te schilderen, of die er kennis mee willen maken. Er worden verschillende tekentechnieken aangeboden. We gaan kijken naar hoe dingen er in het echt uitzien: dieren, mensen, landschappen, huizen, bomen… Maar nog belangrijker is hoe de maker het zelf ziet en er zijn eigen beeld en fantasie bij gebruikt. De spontane kindertekening blijft hierdoor in tact. We gaan nieuwe ontdekkingen doen met (kleur)potloden, markers, pastelkrijt en verf. Twaalf woensdagmiddagen waarin we kijken, proberen, spelen en vooral veel plezier hebben in het maken van nog mooiere tekeningen dus! Als het weer het toelaat gaan we zeker naar buiten om te tekenen in de duinen, bij kasteel Assumburg of op de kinderboerderij. Bekijk de filmpjes maar!

Marloes Bloedjes is beeldend kunstenaar en geeft al ruim 8 jaar teken- en schilderlessen aan kinderen, tieners en volwassenen. Ze heeft de Pabo afgerond en heeft dus haar onderwijsbevoegdheid. Na haar opleiding gaf ze les op verschillende scholen. Ook bracht ze haar kinderboek Wittie en de Regenboogfontein met eigen illustraties uit.


Proeflessen

De cursussen starten over het algemeen in januari en september. Cursisten die al eerder meededen, krijgen voorrang. Het kan dus zijn dat er een wachtlijst is.
Voor nieuwe cursisten is de eerste keer altijd gratis. Meedoen? Stuur even een berichtje via het contactformulier.

Alles op een rijtje

Duur: 10 lessen
Start: Oktober 2022
Dag: Woensdag
Tijd groep 1: van 13.30-15.00 uur
Tijd: van 15.30-17.00 uur
Leeftijd: 8 t/m 11 jaar
Minimaal aantal deelnemers: 4
Maximaal aantal deelnemers: 7
Kosten: €125,00 voor 10x
Plaats: Breedweer, Heemskerk Er is voldoende parkeergelegenheid
Inclusief materiaal en drankje in de pauze

Bekijk hier de maatregelen die Toverzicht neemt m.b.t. Covid-19.

Zorg dat de kinderen niet hun allernieuwste kleren dragen! De meeste materialen die we gebruiken zijn uitwasbaar en we werken met schorten, maar toch…
De lessen worden gegeven in de woonkamer. Wij hebben een erg lieve en kindvriendelijke poes, houd hiermee rekening met allergie.
De groepen zijn nooit te vol, zodat er voor iedereen aandacht is.
Materiaal is inbegrepen en tijdens de pauze krijgen de kinderen een drankje. Geef van tevoren aan als uw kind allergisch is, dan houden we daar rekening mee. In principe is het zelf meenemen van eigen snoep niet toegestaan, uitgezonderd als traktatie in verband met verjaardagen. Geef dit dan ook even van tevoren aan.
We gaan regelmatig naar buiten, bij aanmelding geeft u hiervoor automatisch toestemming.
Het totale cursusbedrag dient van tevoren te zijn betaald, tenzij wij hierover samen tot een speciale overeenkomst zijn gekomen.
Wanneer uw zoon/dochter een keer ziek is of om andere reden niet aanwezig kan zijn bij de les, graag van tevoren melden. Restitutie van (een deel van) het cursusgeld is helaas niet mogelijk. Wanneer een les eenmalig uitvalt door ziekte of andere reden van de docent, wordt er een inhaalmoment gepland. Wanneer er door andere omstandigheden lessen niet door kunnen gaan, wordt door beide partijen een passende oplossing bedacht.

 

Reacties van de kinderen

“Het is heel gezellig en je leert er veel van. Het was leuk om naar de kinderboerderij te gaan. We tekenden eerst de basisvormen en daarna maakten we daar een dier van.” (Eva, 10 jaar) 

“Ik vond het leuk om huisjes te maken. Dat was de eerste keer dat we gingen schilderen en dingen gingen maken met afval.” (Ayda, 6 jaar)

“Sowieso vin dik tekenen erg leuk. Sommige cursussen vertellen hoe je het moet doen en hier mag je het zelf bedenken. Je kunt alles vragen aan Marloes, want zij tekent supermooi!” (Lisa, 10 jaar) 

“Ik kan nu veel beter tekenen, vroeger kraste ik. Ik vond een stripverhaal maken het leukst.” (Alisha, 6 jaar) 

“Ik vond het leuk hier, vooral het knutselen van een kijkdoos en met z’n allen een boekje maken. Soms vond ik een woord moeilijk, bijvoorbeeld excursie, maar dan kon ik gewoon vragen wat het betekent.” (Lily, 7 jaar)

“Ik leer er veel van en ik doe dingen die ik vroeger niet deed. Nu maak ik bijvoorbeeld stripverhalen en ik kan 3D- tekenen. Volgend jaar wil ik meer schilderen zoals het er in het echt uitziet, vooral elfjes!” (Jaeda, 9 jaar) 

“Ik heb geleerd om kleuren te mengen en om schaduwen te maken door met potlood te wrijven. Fruit tekenen vond ik heel leuk om te doen en ook een landkaart tekenen, omdat je dan alles zelf mag bedenken. Er waren niet zo heel veel kinderen, daarom was er aandacht voor iedereen.” (Liz, 9 jaar) 

“Ik vond het leuk dingen te leren die ik nog nooit heb gedaan. Ik zou nog veel meer willen leren, zoals schilderijen maken met gezichten erin. Zelf vond ik het maken van een landkaart van je eigen fantasieland het leukst.” (Lianne, 10 jaar) 

“Ik vond het leuk om vlinders te schilderen, om alle kleuren te gebruiken. Wat ik ook leuk vond was strips tekenen, omdat je het dan helemaal zelf mag verzinnen. Ik zou nog veel meer willen schilderen.” (Avid, 7 jaar)

“Ik vond het heel leuk om een herfstblad na te schilderen met aquarelverf en dat lukte ook goed.” (Quinten, 11 jaar)

“Ik vond het striptekenen het leukst. Ik zou nog wel meer verhalen willen schrijven.” (Levi, 7 jaar)

“De tekencursus is echt superleuk! De uitleg is duidelijk, de juf is leuk, je krijgt leuke ideeën. Om een lang verhaal kort te maken: Het is geweldig!” (Brenda, 9 jaar)

“Ik heb nu veel meer ideeën over wat ik nog meer kan tekenen. Een landkaart tekenen vind ik leuk omdat alles kan en omdat het echt jouw eigen land is.” (Sophie, 9 jaar) “Ik heb goed gezichten en poppetjes leren tekenen. En een dier tekenen vond ik het leukst; dat wilde ik altijd al een keer doen!” (Maayke, 9 jaar)

“Ik dacht altijd dat ik niet zo goed kon tekenen, maar toen ik deze cursus had gedaan kwam ik erachter dat ik er eigenlijk wel goed in ben!” (Elena, 10 jaar) 

Share this Post