Tekenen en schilderen voor tieners

Cursus tekenen en schilderen voor tieners

De tienercursus wordt momenteel niet gegeven bij Toverzicht. Als je toch interesse hebt in deze cursus, stuur gerust een mailtje. Misschien is er binnenkort een losse workshop waaraan je (zoon/dochter) mee kan doen. Ook kun je je inschrijven op de nieuwsbrief om op de hoogte te worden gehouden van alle activiteiten van Toverzicht.


Deze cursus is speciaal voor gemotiveerde tieners (12 t/m 15 jaar) die meer met hun creativiteit willen doen. We proberen verschillende technieken uit; van een abstract schilderij tot perspectief tekenen, van magische wezens tekenen tot naar het bos gaan om bomen te tekenen, van beter mensen leren tekenen tot een stripverhaal maken. We werken nooit met grote groepen, waardoor er veel aandacht is voor iedereen en zorgen met elkaar steeds voor een gezellige avond!
Marloes Bloedjes is de schrijfster en illustrator van het kinderboek ‘Wittie en de Regenboogfontein’. Als kind schreef ze boekjes met eigen illustraties, wat in haar tienertijd langere verhalen werden. Ze merkte hoe lastig het was om ‘gelijkgestemden’ te vinden met dezelfde passie, vandaar deze cursus! Op dit moment geeft ze cursussen en ze schildert, illustreert en schrijft ze.

 

Reacties van cursisten

“Ik vond het superleuke en leerzame lessen en ik zou het zeker aanraden als je iets wilt leren. Marloes gaf goed advies. Waar ik het meeste van geleerd heb is de les waarbij we handen gingen tekenen.”   (Michelle, 14 jaar) 

“Leuke tekenlessen met veel afwisseling qua techniek en variatie van tekeningen en opdrachten. En het was onwijs gezellig!” (Roos, 15 jaar) 

“Ik vind het ’t leukst om mijn eigen gang te gaan en hou niet zo van dingen natekenen.” (Demi, 18 jaar) “Het waren hele leuke lessen en ik heb veel verschillende dingen gemaakt heb met verschillende materialen gewerkt, waar ik veel van heb geleerd. Het was heel gezellig. De leukste les vond ik toen we ‘Het meisje met de Parel’ gingen schilderen en abstract schilderen omdat ik het meest van schilderen hou.” (Sophie, 17 jaar) 

“Zeker meedoen! Het is superleuk dus echt een aanrader! Ik heb hier geleerd hoe je goed kunt blenden met de goddelijke stiften!”  (Susanne, 11 jaar) 

“De sfeer was gezellig en ik heb er veel van geleerd. Buiten tekenen vond ik lekker rustig.” (Moana, 14 jaar) 

“Ik vond het ’t leukst toen we naar buiten gingen. Het uitzicht was erg mooi. Het was heel gezellig, ik had niet het idee dat het een les was, meer een afspraak dat we hier elke dinsdag kwamen. Als je niet weet wat je stijl is, kun je dat tijdens deze cursus ontdekken. En we hebben elke keer veel gelachen.  (Daan, 17 jaar) 

“Het is leuk om te doen en je leert veel. We hebben stempels gemaakt en vogels getekend. De leukste les vond ik dat we buiten de zonsondergang gingen tekenen” (Misha, 13 jaar)

“Ik ben in aanraking gekomen met technieken die ik eerst niet kende en dat is altijd fijn. Deze cursus heeft mij erg geholpen.” (Mick, 15 jaar)

Doe jij ook mee?

Duur: 12x
Start: Deze cursus wordt momenteel niet gegeven bij Toverzicht
Tijd: Dinsdagavond van 19.00-20.30 of 19.15-20.45 uur
Minimaal aantal deelnemers: 4
Maximaal aantal deelnemers: 6
Kosten: € 125,00 voor 10x

Plaats: Breedweer, Heemskerk

Er is voldoende parkeergelegenheid
Inclusief materiaal en drankje in de pauze

Share this Post

Belangrijke informatie

Zorg dat uw kind niet hun allernieuwste kleren dragen! De meeste materialen die we gebruiken zijn uitwasbaar en we werken met schorten, maar toch…
De groepen zijn nooit te vol, zodat er voor iedereen aandacht is.
Materiaal is inbegrepen en tijdens de pauze krijgt iedereen een drankje. Geef van tevoren aan als uw kind allergisch is, dan houden we daar rekening mee. We gaan regelmatig naar buiten, bij aanmelding geeft u hiervoor automatisch toestemming.
Het totale cursusbedrag dient van tevoren te zijn betaald, tenzij wij hierover samen tot een speciale overeenkomst zijn gekomen. Wanneer uw zoon/dochter een keer ziek is, dit graag van tevoren melden. Restitutie van (een deel van) het cursusgeld is helaas niet mogelijk. Wel doen wij er alles aan om bij gemiste lessen een voor iedere partij een passende oplossing te vinden.

De cursus wordt gegeven in een voormalig schoolpand, waarvan de bestemming nog niet bekend is. We verwachten dat Toverzicht voorlopig hier kan blijven. Echter, vanwege de opzegtermijn van een maand is het mogelijk dat de lessen halverwege een blok op een andere locatie plaatsvinden.