Tekenen voor tieners

cursus tekenen voor tieners

Deze cursus is speciaal voor enthousiaste tieners (12 tot 16 jaar) die meer met hun creativiteit willen doen. We proberen verschillende technieken uit; van een abstract schilderij tot perspectief tekenen, van magische wezens tekenen tot naar het bos gaan om bomen te tekenen, van beter mensen leren tekenen tot een stripverhaal maken. We werken nooit met grote groepen, waardoor er veel aandacht is voor iedereen en zorgen met elkaar steeds voor een gezellige avond! Nieuwe cursussen starten in september en januari. Tussendoor instromen is in overleg mogelijk. Neem contact op voor meer informatie.
Marloes Bloedjes is de schrijfster en illustrator van het kinderboek ‘Wittie en de Regenboogfontein’. Als kind schreef ze boekjes met eigen illustraties, wat in haar tienertijd langere verhalen werden. Ze merkte hoe lastig het was om ‘gelijkgestemden’ te vinden met dezelfde passie, vandaar deze cursus!
Op dit moment geeft ze cursussen en ze schildert, illustreert en schrijft ze.

 

reacties van cursisten

“Ik vond het 12 superleuke en leerzame lessen en ik zou het zeker aanraden als je iets wilt leren. Marloes gaf goed advies. Waar ik het meeste van geleerd heb is de les waarbij we handen gingen tekenen.”   (Michelle, 14 jaar) 

“Leuke tekenlessen met veel afwisseling qua techniek en variatie van tekeningen en opdrachten. En het was onwijs gezellig!” (Roos, 15 jaar) 

“Ik vind het ‘t leukst om mijn eigen gang te gaan en hou niet zo van dingen natekenen.” (Demi, 18 jaar) “Het waren hele leuke lessen en ik heb veel verschillende dingen gemaakt heb met verschillende materialen gewerkt, waar ik veel van heb geleerd. Het was heel gezellig. De leukste les vond ik toen we ‘Het meisje met de Parel’ gingen schilderen en abstract schilderen omdat ik het meest van schilderen hou.” (Sophie, 17 jaar) 

“Zeker meedoen! Het is superleuk dus echt een aanrader! Ik heb hier geleerd hoe je goed kunt blenden met de goddelijke stiften!”  (Susanne, 11 jaar) 

“De sfeer was gezellig en ik heb er veel van geleerd. Buiten tekenen vond ik lekker rustig.” (Moana, 14 jaar) 

“Ik vond het ‘t leukst toen we naar buiten gingen. Het uitzicht was erg mooi. Het was heel gezellig, ik had niet het idee dat het een les was, meer een afspraak dat we hier elke dinsdag kwamen. Als je niet weet wat je stijl is, kun je dat tijdens deze cursus ontdekken. En we hebben elke keer veel gelachen.  (Daan, 17 jaar) 

“Het is leuk om te doen en je leert veel. We hebben stempels gemaakt en vogels getekend. De leukste les vond ik dat we buiten de zonsondergang gingen tekenen” (Misha, 13 jaar)

“Ik ben in aanraking gekomen met technieken die ik eerst niet kende en dat is altijd fijn. Deze cursus heeft mij erg geholpen.” (Mick, 15 jaar)

Doe jij ook mee?

Duur: 12x
Start: Vanaf: januari 2019
Proefles: januari en september 2019

Tijd: Dinsdagavond van 19.15-20.45 uur
Minimaal aantal deelnemers: 3
Maximaal aantal deelnemers: 6
Kosten: € 145,00 voor 12x

Plaats: Breedweer, Heemskerk

Er is voldoende parkeergelegenheid
Inclusief materiaal en drankje in de pauze

Share this Post

Belangrijke informatie

De cursus wordt gegeven in een woning op de bovenverdieping. Er is een lieve en kindvriendelijke poes aanwezig. Denk hieraan bij allergie!
Zorg dat de kinderen niet hun allernieuwste kleren aan hebben! De meeste materialen die we gebruiken zijn uitwasbaar en we werken met schorten, maar toch…
De groepen zijn nooit te vol, zodat er voor iedereen aandacht is.
Materiaal is inbegrepen en tijdens de pauze krijgen de kinderen een drankje. Geef van tevoren aan als uw kind allergisch is, dan houden we daar rekening mee. We gaan regelmatig naar buiten, bij aanmelding geeft u hiervoor automatisch toestemming.
Het totale cursusbedrag dient van tevoren te zijn betaald, tenzij wij hierover samen tot een speciale overeenkomst zijn gekomen. Wanneer uw zoon/dochter een keer ziek is, dit graag van tevoren melden. Restitutie van (een deel van) het cursusgeld is helaas niet mogelijk. Wel doen wij er alles aan om bij gemiste lessen een voor iedere partij een passende oplossing te vinden.