Schilderij Trappen

Workshop abstract schilderen: Sepia en herfstkleuren

Marloes van Toverzicht Workshops 2 Leave a Comment

WERKEN MET ACRYL EN GEMENGDE TECHNIEKEN

In deze workshop, die plaatsvindt in het atelier van Toverzicht, ligt de focus op het samenstellen van een warm, herfstachtig kleurenpalet. Tijdens deze middag maken we een abstract werk en gaan we naast het werken met acrylverf ook wat andere technieken uitproberen, zoals stempelen, sjabloneren en elementen van ander materiaal invoegen. Neem verzamelde herfstbladeren en andere dingen die je denkt te kunnen verwerken dus vooral mee!

EEN WARM KLEURENPALET

Vaak krijg ik te horen dat ik zulke warme kleuren gebruik. “Hoe doe je dat nou?” In deze workshop wil ik daar heel graag antwoord op geven en het geheim van een prachtig herfstpalet met jullie delen. In de workshop ga je dus in eerste instantie heel veel dingen uitproberen met kleuren mengen. We maken verschillende stalen en kiezen de beste kleuren bij elkaar uit.

ABSTRACTE COMPOSITIES

Als we weten in welke kleurenstemming we zijn en we de eerste laag opgezet hebben, komt er meestal wel een idee. Voor mij is de definitie van abstract werken dat je een schilderij maakt, waarvan je van tevoren niet zo goed weet wat het wordt. Gaandeweg ontdek je steeds meer elementen die iets toevoegen aan je compositie. Ik geef je tijdens de workshop een paar standaardcomposities waarmee je kunt beginnen. Vanuit daar kun je je eigen richting bepalen. Of je start meteen met je eigen idee natuurlijk!

ALLES OP EEN RIJTJE… 

 • Datum: Nog niet bekend; deze workshop kan op verzoek verzorgd worden
 • Tijd: 13.30 – 17.30 uur 
 • Kosten: € 69,00 inclusief BTW
 • Inbegrepen: 1 schildersdoek of paneel per persoon, of meerdere kleine doekjes, gebruik van materiaal (verf kwasten, papier, schorten, etc.) en hapje en drankje tussendoor.
 • Draag geen nieuwe kleding!
 • Plaats: Het atelier Toverzicht, Willem van Coulsterstraat 2, Heemskerk)
 • Minimum aantal deelnemers: 4
 • Maximaal aantal deelnemers: 10
 • Belangrijke mededeling omtrent Corona-maatregelen: Uiteraard houden wij rekening met de 1,5 meter afstand. In mijn atelier van 8x8m is genoeg ruimte om deze te bewaren. Er zijn hygiënische doekjes en handgel aanwezig. Toverzicht beschikt over een eigen toilet dat goed schoongehouden wordt.

  Geef een antwoord

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *