Bio & Contact

Contact

Toverzicht/Marloes Bloedjes
Betsy Perkhof 18
1963 CV Heemskerk
E-mail: marloes@toverzicht.nl

KvK-nummer: 59060794
BTW-nummer: NL002127168B63
Telefoon : 06 18083118
(Let op! Ik heb geen Whatsapp!)

Schrijf je in voor de Toverzicht nieuwsbrief!


met je ogen dicht kun je ook zien

Biografie

Marloes Bloedjes (1979) is beeldend kunstenaar en docent. Ze geeft les aan kinderen en volwassenen, online en in haar atelier.
Na het behalen van haar Pabo-diploma gaf ze les op diverse scholen. In 2004 volgde zij ook de opleiding tot cursusleider ‘Je kunt je leven helen’, gebaseerd op het gelijknamige boek van Louise Hay. In 2013 ging ze haar eigen weg; ze richtte Toverzicht op en schreef een kinderboek. In 2014 ging haar zicht zo achteruit als gevolg van staar dat ze nog maar 5% zag met één oog. Ze besloot dat wanneer de staaroperatie zou slagen, ze zich volledig op het kunstenaarschap zou storten. En zo geschiedde…! 😉

.

.


Over lesgeven

Al een tijdje wilde ik met anderen creëren. Toevallig werd mij gevraagd of ik ook cursussen gaf. Ik stelde een programma samen, creëerde een kamer in mijn huis en ik begon. Al snel kwamen er meer groepjes en toen ik een groep volwassenen kon overnemen van collega en vriendin Janine van Stiphout, besloot ik een atelierruimte te zoeken.
Het lesgeven is iets waar ik enorm veel plezier en inspiratie uit haal. Het zorgt ervoor dat ik zelf blijf experimenteren en nieuwe uitdagingen aan ga. Ik leer minstens net zoveel als mijn cursisten! In mijn lessen vind ik het heel belangrijk dat ieder zich kan ontwikkelen op zijn of haar eigen manier.  

Over Toverzicht

Zonder zicht geen schilderijen. Niet helemaal waar… want zelfs als je je ogen dicht doet, kun je een prachtige innerlijke wereld zien! Mijn inspiratie komt daar meestal vandaan. Maar het kan ook iets zijn uit de buitenwereld dat mij zo aangrijpt dat ik er een schilderij van wil maken.
Toverzicht is een speciale manier van kijken, waarbij je iets ziet alsof het de eerste keer is. Je ziet meteen: dit is belangrijk, hier moet ik iets mee!
Tijdens het schilderen (maar ook tijdens lesgeven of leven in het algemeen) is er steeds een proces gaande van keuzes maken. Wat past erbij? Wat niet? Het telkens weer ordenen en het overzicht vinden.
Tot ik op een punt beland waarop ik mijn besef van tijd en plaats kwijt ben. Ik ga volledig op in mijn werk en voor mijn gevoel is dat pure magie, of beter gezegd: Toverzicht.

Colofon

Alle inhoud: Marloes Bloedjes
Foto’s: Anthony Verolme
Wil je iets van deze site gebruiken, prima! Ik vind altijd het leuk om te weten waarvoor. Mijn afbeeldingen worden regelmatig gebruikt voor rouwkaarten, aankondigingen van huwelijk of voor presentaties. Vermeld dan wel mijn naam en die van de fotograaf.