Cursus ‘Art Journaling’

Verwerk jouw leven in een boek

Een nieuw blok start op 18 januari 2023. Er zijn nog 2 plaatsen beschikbaar.

Zou je ook wel een art journal willen beginnen maar vind je het lastig om de eerste stap te zetten? Eigenlijk is het niet zo moeilijk: start met iets waar je zin in hebt en wat je raakt. In deze cursus, die bestaat uit 12 lessen, leer je een aantal inspirerende basistechnieken. Hoe start je een pagina en hoe bouw je hem stap voor stap op? Je leert te werken met verschillende technieken en hoe je alles integreer tot een gebalanceerd geheel. Het belangrijkste is dat je leert in alles wat jij ziet, te gebruiken is. Het is jouw boek en alles wat jou raakt mag erin. Het kan zijn dat je kiest voor een bepaald thema voor jouw boek. Het kan ook zijn dat dit vanzelf ontstaat. Alles mag zich ontvouwen in deze cursus. Naarmate je langer in je boek werkt, zul je je eigen groeiproces gaan opmerken. Je leert een aantal inspirerende basistechnieken waarmee je achtergronden voor je pagina’s maakt, hoe je een pagina (of een spread, twee pagina’s naast elkaar) opbouwt, je leert mixed-media technieken te gebruiken en natuurlijk alles samen te brengen tot een gebalanceerd geheel.

Hier zie je een filmpje van mijn boek dat ik in een half jaar tijd maakte.

Gebruik maken van gemengde technieken

Tijdens deze cursus werken we 12 lessen in ons ‘journal’, oftewel een boek. We werken met diverse mixed-media technieken. Elke les besteden we aandacht aan een bepaald onderwerp en/of aan een techniek.
We gebruiken allerlei materialen, zoals acrylverf, inkt, potlood, papier, gel medium. Alles wat je nodig hebt is in principe aanwezig. Een journal kun je in de winkel aanschaffen (Dina Wakley Media Journal, dit is ook het boek in het filmpje). Neem eventueel stukjes papier, vondsten uit de natuur, wat mooie foto’s en eventueel jouw eigen journal mee als je dat zelf al hebt. Je ziet dat ik vaak ook teksten of songteksten gebruik. Als er iets is wat jou nu raakt, neem dat dan dus vooral ook mee!

Wat is art journaling nou precies?

Art Journaling is het bijhouden van een dagboek, maar dan met beelden erbij. Het kan zelfs ook helemaal zonder tekst. Het is meer dan een schetsboek. Je tekent er niet even gauw iets in om te oefenen. Je begint simpelweg met iets en je vult dat aan op het moment dat je er zin in hebt en als je dat nodig vindt. Het leuke is dat je alles helemaal zelf mag bepalen en dat er op elke pagina iets nieuws mag ontstaan. Net wat jou op dit moment bezighoudt. 

Wil je liever eenmalig kennismaken met art journaling, bekijk dan de workshop ‘Art Journaling, inspiratie uit de natuur’


Alle informatie over de cursus

Duur: 12x op woensdagochtend
Data: Vanaf 18 januari 2023
Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur
Minimaal aantal deelnemers: 3
Maximaal aantal deelnemers: 6
Kosten: € 250,00 voor 12x
Plaats: Heemskerk, er is parkeergelegenheid voor de deur
Eigen materiaal (journal, verf en mixed-media artikelen) zelf meenemen, bij de eerste les of als je iets vergeten bent, kun je gebruik maken van mijn materiaal.
Koffie/thee met iets lekkers erbij inbegrepen

Share this Post