Art Journal - Dina Wakley - blauwe editie -Mixed Media - Marloes Bloedjes Toverzicht Heemskerk

Workshop ‘Art Journaling – Inspiratie uit de Natuur’

Marloes van ToverzichtSchilderworkshops Leave a Comment

Zou je ook wel een art journal willen beginnen maar vind je het lastig om de eerste stap te zetten? In deze workshop leer je alle tips & trucs!

Eigenlijk is het niet zo moeilijk: start met iets waar je zin in hebt en wat je raakt. Je leert een aantal inspirerende basistechnieken waarmee je achtergronden voor je pagina’s maakt, hoe je een pagina (of een spread, twee pagina’s naast elkaar) opbouwt, je leert mixed-media technieken te gebruiken en natuurlijk alles samen te brengen tot een gebalanceerd geheel.

Hier zie je een filmpje van mijn boek dat ik in een half jaar tijd maakte.

We gebruiken allerlei materialen, zoals acrylverf, inkt, potlood, papier, gel medium. Alles wat je nodig hebt is in principe aanwezig. Het enige dat je zelf moet meenemen is een art journal. Ik gebruik het media journal va Dina Wakley, dit is ook het boek dat je in het filmpje ziet. Uiteraard kun je ook een ander boek meenemen, het liefst wel met wat dikkere pagina’s. Lukt het je niet om dit boek te bestellen of ben je het vergeten? Ik heb altijd wel boeken op voorraad liggen die je kunt overnemen. Neem eventueel stukjes papier, vondsten uit de natuur en wat mooie foto’s mee. Je ziet dat ik vaak ook teksten of songteksten gebruik. Als er iets is wat jou nu raakt, neem dat dan dus vooral ook mee! Met mooi weer gaan we ook naar buiten om mooie dingen te verzamelen en ideetjes op te doen voor ons art journal

Een geslaagde Art Journaling workshop in april 2022

Zes enthousiaste deelnemers van een hele geslaagde workshop op een leuke locatie. Synchroniciteit to the max: Alles wat je nodig hebt, ligt al voor je neus; een tissuedoos in precies de goede kleuren en hoe kun je zo’n mooie bonbon nu eens verwerken in je art journal?

Deze workshop vond eenmalig plaats bij de geweldige winkel van Simone in Castricum, Bij Bakker. Inmiddels is de cursus ook al een paar keer in het atelier van Toverzicht gegeven. Wil je nog meer en vaker art journalen? Volg dan de twaalf wekelijkse cursus Art Journaling!

Details over deze schilderworkshop 

 • Datum: 20 april 2024
  Een vergelijkbare workshop kun je ook online volgen! Kijk op Brave Art Academy!
 • Tijd: 13.30-17.30 uur
 • Kosten: € 75,- per persoon
 • Minimaal aantal deelnemers: 3
 • Maximaal aantal deelnemers: 7
 • Inbegrepen: papier, gebruik van materiaal (verf kwasten, papier, schorten, etc.), koffie of thee met iets lekkers en een heerlijke uitgebreide lunch
 • Exclusief: een eigen journal
 • Plaats: Heemskerk, Breedweer

Je kunt je plek reserveren door onderstaand contactformulier in te vullen en te verzenden.

  Je vindt deze workshop ook op https://www.cursussen-en-workshops.nl/

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *