Mixed media cursus ‘Patronenparadijs’

mixed media techniek: je mag alles gebruiken!

Tijdens deze online mixed media cursus ontwerp je je eigen patronen op papier en verwerkt deze in een abstract schilderij.
Het leuke van mixed-media of gemengde technieken is dat je helemaal niet zoveel materiaal nodig hebt. Een doek en acrylverf dus en papier om je eigen patronen op te tekenen. En verder mag je het helemaal zelf weten wat je er nog meer aan toe kunt voegen. Denk aan stofjes, draden, gedroogde bloemblaadjes, theezakjes of zelfs stukjes keukenrol. Net wat je ‘toevallig’ tegenkomt en wat past bij jouw werk. Je kunt heel veel materiaal gebruiken, maar je hebt dus niet heel veel nodig om deze workshop te kunnen doen.

Doe mee met deze cursus!

patronen ontwerpen

Het maken van patronen is een heerlijk werkje. Je hoeft niet na te denken, het kan zelfs een meditatieve uitwerking hebben. Kom je niet op gang? Tijdens deze cursus help ik je om geïnspireerd te raken door dingen uit je directe omgeving. Je hoeft dus niet de deur uit om op ideeën te komen, dat mag natuurlijk altijd!

de rode draad in jouw werk zoeken

Als je genoeg patronen getekend hebt, ga je bekijken wat de rode draad van je schilderij wordt.
Ik leg je in de videolessen uit wat hét grote geheim is om een gebalanceerd mixed media schilderij te maken.
In ieder geval leg je een basis met de kleuren die je zorgvuldig uitkiest. Daarna is het steeds de vraag: moet er nog iets bij of is het te veel? Wanneer het antwoord op deze vragen allebei ‘nee’ is, dan is je werk af!

Doe mee met deze cursus!
Image
Image
Image
Doe mee met deze cursus!

alle informatie

Dit is de eerste online mixed media cursus uit een serie van drie. Al deze online workshops worden zowel in het Nederlands als in het Engels uitgebracht.
De lessen bestaan uit video’s en een werkboek. Daarnaast krijg je een uitnodiging om je resultaten te delen in de besloten Facebookgroep van Luz Artworks.
Bekijk ook onze Engelstalige cursussen!