Mixed-Media Schildercursus ‘Patronenparadijs’

Marloes presenteert de mixed media schildercursus Patronenparadijs

Schilder mee en maak ook prachtige mixed-media collages!

VANDAAG BEGINNEN  ˙ LEER IN JE EIGEN TEMPO ˙ ALTIJD TOEGANG

Deze cursus is inclusief:

  • meer dan 3 uur in 22 losse videolessen waarin ik je laat zien hoe ik mijn patronen ontwerp. Je ziet me werken aan 2 doeken, die ik stap voor stap uitwerk tot een gebalanceerd geheel, gebruik makend van gemengde technieken;
  • een werkboek om te downloaden en/of uit te printen, waarin je aantekeningen kunt maken, oefeningen vindt die je kunnen inspireren en ruimte om je eigen patronen te maken;
  • toegang tot het 'klaslokaal' van PatronenParadijs waarin je andere studenten kunt ontmoeten, jouw resultaten kunt delen en waar je waardevolle feedback kunt delen;
  • onbeperkte toegang tot het lesmateriaal;
  • de mogelijkheid om de cursus in jouw tempo te bekijken, op het door jou gekozen tijdstip, zo vaak als je wilt. Je kunt het kijken vanaf jouw computer, maar ook vanaf je tablet of je telefoon met een speciale app. Dus ook op vakantie kun je de cursus volgen!

Deze en al mijn andere Nederlands- en Engelstalige schildercursussen vind je in mijn online school Brave Art Academy. Als je op de knop Doe Mee! drukt kom je op de kassapagina van Brave Art Academy en kun je na het afrekenen meteen met je cursus beginnen.

LET OP: De kassa en het uiterlijk van Brave Art Academy zijn nog in het Engels (het is een internationale school), maar alle Toverzicht cursussen zijn natuurlijk volledig in het Nederlands. We werken aan een Nederlandstalige uitvoering van de website. Als je er niet uitkomt en hulp wilt bij het bestellen, stuur dan een e-mail aan marloes@toverzicht.nl of stuur een bericht naar de Facebookpagina van Toverzicht.

Prijs: € 95,-

Doe Mee!

Mixed media techniek: Je mag alles gebruiken!

Tijdens deze online mixed-media cursus ontwerp je je eigen patronen op papier en verwerkt deze in een abstract schilderij. Het leuke van mixed-media of gemengde technieken is dat je helemaal niet zoveel materiaal nodig hebt. Een doek en acrylverf dus en papier om je eigen patronen op te tekenen. En verder mag je helemaal zelf weten wat je er nog meer aan toe kunt voegen. Denk aan stofjes, draden, gedroogde bloemblaadjes, theezakjes of zelfs stukjes keukenrol. Net wat je 'toevallig' tegenkomt en wat past bij jouw werk. Je kunt heel veel materiaal gebruiken, maar je hebt dus niet heel veel nodig om deze workshop te kunnen doen.

De cursus duurt ruim 3 uur en bestaat uit 22 lessen plus een werkboek dat je kunt downloaden en uitprinten. Je kunt deze cursus volgen waar je wilt, wanneer je maar wilt en volledig in je eigen tempo. Je hebt alleen een internetverbinding nodig om de video's te kunnen streamen. Je kunt via de speciale app de video's wel downloaden om ze zonder internet op je smartphone of tablet te bekijken.

BEKIJK DE EERSTE LES GRATIS op de cursuspagina; wanneer je deze wilt aanschaffen kun je dat het beste hier op de Toverzicht website doen via de knop 'Doe mee met deze cursus ivm de uitgebreide betalingsmogelijkheden zoals iDeal. Sluit deze pagina dus niet! Hier is de link naar de cursuspagina (opent op een nieuw tabblad): https://classes.luzartworks.com/p/patronenparadijs-nl

Schrijf me in!

Andere Schildercursussen van Toverzicht:

mixed-media cursus Fantasiebloemen
mixed-media cursus Engelen
Mixed Media Schilderles Bundel Marloes Bloedjes Toverzicht online cursus

Patronen Ontwerpen

Het maken van patronen is een heerlijk werkje. Je hoeft niet na te denken, het kan zelfs een meditatieve uitwerking hebben. Kom je niet op gang? Tijdens deze cursus help ik je om geïnspireerd te raken door dingen uit je directe omgeving. Je hoeft dus niet de deur uit om op ideeën te komen, dat mag natuurlijk altijd!

De Rode Draad in Jouw Werk Zoeken

Als je genoeg patronen getekend hebt, ga je bekijken wat de rode draad van je schilderij wordt.
Ik leg je in de videolessen uit wat hét grote geheim is om een gebalanceerd mixed media schilderij te maken.
In ieder geval leg je een basis met de kleuren die je zorgvuldig uitkiest. Daarna is het steeds de vraag: moet er nog iets bij of is het te veel? Wanneer het antwoord op deze vragen allebei 'nee' is, dan is je werk af!

Ik doe mee met deze cursus!
De online workshop Patronenparadijs is een aanrader!
Sonja, cursist 'Patronenparadijs'

Image
"Zelf ben ik enorm enthousiast over de duidelijke uitleg en video's van Marloes hoe je je eigen patronenparadijs (alleen al van de naam word je blij) laat ontstaan. Heb je de workshop eenmaal aangekocht, dan kun je deze ALTIJD weer terugkijken. Zowel voor de beginner als de ervaren kunstenaar een absoluut aantrekkelijke workshop met bijzonder mooie resultaten."
Image
Image
Image

Overzicht van de lessen in deze cursus:

Image
Image
Image

Stap voor Stap

In de videolessen leg ik je uit wat hét grote geheim is van een gebalanceerd, abstract schilderij maken. Je legt al een goede basis door zorgvuldig je kleurenpalet uit te kiezen, die je voor je achtergrond gebruikt. Daarna ga je aan de slag met je patronen tekenen op stukjes papier. Als je er genoeg ontworpen hebt, ga je bekijken wat de rode draad van je schilderij wordt. Stap voor stap ga je aan de slag met je collage, waarbij je je steeds afvraagt: moet er nog iets bij of is het te veel? Wanneer het antwoord op deze vragen allebei 'nee' is, dan is je werk af!

Voor Iedereen

Je kunt met deze cursus meedoen als je al een tijdje schildert, maar ook als je nog helemaal geen ervaring hebt. De cursus nodigt uit tot spelen en vooral plezier hebben in het proces, in plaats van een perfect eindresultaat afleveren. Al is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Deze cursus is een onderdeel van een serie die bestaat uit 3 mixed-media cursussen. Er zijn ook nog Mixed Media 'Fantasie Bloemen'. en Mixed Media Engelen. Wil je ze allemaal volgen, dan kun je in één keer de 'Mixed-Media Bundel' aanschaffen. Ook is er een kortere tekencursus 'Plezier met Patronen Tekenen'. Voor deze cursus heb je geen acrylverf nodig. Bekijk ook onze Engelstalige cursussen!

Ik doe mee met deze cursus!
Ik heb met veel plezier al meerdere schilderijen gemaakt!
Angelique, cursist 'Patronenparadijs'

Image
"Enthousiast geworden na het bekijken van de introductievideo, ben ik begonnen met de lessen in de cursus Patronenparadijs. Marloes legt de verschillende stappen goed uit, laat zien hoe ze werkt en geeft ook tussendoor tips. Waar je bijvoorbeeld inspiratie kunt opdoen voor patronen, welk materiaal je het beste kunt gebruiken, etc. Ik heb met veel plezier al meerdere schilderijen gemaakt, het is heerlijk om te doen en ik kom helemaal uit mijn hoofd. Ik hoop dat je mijn schilderijen mooi vindt!"
Image

Vragen en Antwoorden

Wanneer begint en eindigt de cursus?

Wat jij wilt! Je kunt direct na aankoop aan de slag. Je kunt de cursus in jouw tempo volgen, op jouw gekozen tijdstip... en daarna kun je hem zo vaak bekijken als je wilt!

Hoe lang kan ik gebruik maken van de cursus?

Je hebt onbeperkt toegang tot het lesmateriaal!

Heb ik alle materialen uit de materialenlijst nodig?

De materialenlijst is ingedeeld in wat je minimaal nodig hebt om deze cursus te kunnen volgen. Zo heb je in ieder geval een ondergrond nodig, dus iets om op te werken. Dat kan een doek zijn, maar als je dit niet hebt kun je ook op een stevig stuk papier werken of zelfs op hout. Daarnaast heb je acrylverf nodig en wat spullen om je patronen mee te ontwerpen, zoals markers, stiften en/of pennen. Verder is het aan jou wat je allemaal gebruikt uit de aanvullende lijst. Het voordeel van mixed-media technieken is dat je met heel weinig materiaal heel veel kunt maken.

Is het een vereiste om snel internet te hebben?

Je hebt gewoon modern internet nodig om de video's te kunnen streamen. deze zijn geoptimaliseerd voor soepel afspelen. Als je de app of tablet gebruikt, kun je de lessen van tevoren downloaden, zodat je ze ook offline kunt bekijken.

Voor welk niveau is deze cursus geschikt?

Deze cursus is zowel toegankelijk voor beginnende schilders als voor gevorderden. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, er worden veel verschillende technieken aangeboden zodat er voor ieder wel iets nieuws te ervaren valt. Het openstaan voor iets nieuws en het enthousiasme om iets te leren is belangrijker dan het niveau dat je hebt.

Kan de cursus gevolgd worden door kinderen?

In mijn atelier heb ik vaak met kinderen patronen getekend. Kinderen kunnen deze cursus in principe dus prima volgen, zeker als er ook een volwassene meedoet!

Kan ik in contact komen met andere cursisten?
Ja! Iedereen kan reageren op de lessen. Daarnaast nodig ik je van harte uit deel te nemen aan de Luz Artworks besloten groep op Facebook. Hierin vind je alle cursisten die een van mijn online lessen gevolgd hebben. Je kunt je resultaten delen, om tips vragen en waardevolle feedback geven en/of ontvangen.
Ik weet voldoende, schrijf me in!