Mixed Media Cursus ‘Fantasie Bloemen’

Marloes presenteert de mixed media schildercursus Patronenparadijs

Doe mee en maak mooie mixed-media fantasie bloemen!

DIRECT BEGINNEN ˙LEER IN JE EIGEN TEMPO˙ALTIJD TOEGANG

de cursus is inclusief:

  • meer dan 3 uur in 19 losse videolessen waarin ik je laat zien hoe ik mijn bloemen ontwerp. Je ziet me werken aan 2 houten panelen, die ik stap voor stap uitwerk tot een gebalanceerd geheel, gebruik makend van gemengde technieken;
  • een werkboek om te downloaden en/of uit te printen, met oefeningen om je op gang te helpen, achtergrondinformatie en een uitgebreide toelichting op alle materialen;
  • toegang tot de besloten Facebookgroep 'Luz Artworks' waarin je andere studenten kunt ontmoeten, jouw resultaten kunt delen en waar je waardevolle feedback kunt delen;
  • onbeperkte toegang tot het lesmateriaal;
  • de mogelijkheid om de cursus in jouw tempo te bekijken, op het door jou gekozen tijdstip, zo vaak als je wilt. Je kunt het kijken vanaf jouw computer, maar ook vanaf je tablet of je telefoon met een speciale app. Dus ook op vakantie kun je de cursus volgen!
Doe mee!
Toverzicht heeft al 0 tevreden online cursisten!
Image

bloemen vanuit je fantasie

Ik nodig je uit om een bloementafereel te maken vanuit je fantasie. In de videolessen laat ik je verschillende technieken zien, waarmee je meteen zelf aan de slag kunt. Van het prepareren van je doek en het maken van een gelaagde achtergrond, tot het uitkiezen van je kleuren en compositie. En natuurlijk hoe je de fantasiebloemen stapsgewijs opbouwt met onder andere papier, markers en textiel.

Je kunt met deze cursus meedoen als je al een tijdje schildert, maar ook als je nog helemaal geen ervaring hebt. De cursus nodigt uit tot spelen en vooral plezier hebben in het proces, in plaats van een perfect eindresultaat afleveren. Al is dat natuurlijk mooi meegenomen! Heb je ook zin om je te verliezen in een dromerig bloemenveld? Doe dan mee! 

Schrijf me in!

Image

een gelaagde achtergrond

In de cursus zie je mij werken op twee panelen van 40x20 cm. Je bedenkt van tevoren ongeveer je compositie, of het gebeurt gaandeweg. Net wat jouw manier is. Misschien wil je een suggestie van een zee van bloemen oproepen, of je kiest juist iets meer voor close-up bloemen.

Ik leg verschillende technieken uit voor het maken van een gelaagde achtergrond. In deze achtergrond kun je vaak al vormen ontdekken, die je voor je bloemen kunt gebruiken. De bloemen zijn er vaak al in, jij moet ze alleen zien.

afbeelding bepaal je kleurenpalet

de bloemen ontstaan vanzelf

Je ontwerpt je bloemen door ze te schilderen of stukken papier op te plakken, die je al dan niet van tevoren bewerkt hebt. Het maken van de bloemen gaat heel intuïtief. Je hoeft er niet bij na te denken en je hoeft geen echte bloemen na te schilderen. Alles mag helemaal uit jouw fantasie komen.
Vind je het toch lastig om op gang te komen, dan geef ik tips waar je inspiratie kunt vinden.
Je zult merken, dat als je eenmaal op gang bent, je niet meer wilt stoppen!

werken met mixed-media technieken

Het leuke van mixed-media of gemengde technieken is dat je helemaal niet zoveel materiaal nodig hebt. Een doek en acrylverf dus en papier om je eigen patronen op te tekenen. En verder mag je helemaal zelf weten wat je er nog meer aan toe kunt voegen. Denk aan stofjes, draden, gedroogde bloemblaadjes, theezakjes of zelfs stukjes keukenrol. Net wat je 'toevallig' tegenkomt en wat past bij jouw werk. Je kunt heel veel materiaal gebruiken, maar je hebt dus niet heel veel nodig om deze workshop te kunnen doen.

Ik doe mee met deze cursus!
Dit is deel 2 van een serie van 3 Mixed-Media cursussen. KLIK HIER om Deel 1, Patronen Paradijs, te bekijken (opent op een nieuw tabblad in je browser. Deel 3, Mixed-Media Engelen, komt eind november uit.
Een aanrader voor iedereen die wil leren werken met mixed-media technieken!
Sonja, deelnemer 'Mixed-media bloemen' in het atelier

"Zelf had ik al enigszins kennisgemaakt hiermee, maar deze workshop heeft mijn enthousiasme vergroot. Marloes geeft echt waar voor je geld; na een korte inleiding kun je direct aan het werk. Je merkt dat Marloes goed voorbereid de workshop leidt, daarbij heeft ze onderwijservaring waardoor iedereen de juiste aandacht krijgt. Het werkboekje is heel handig als je zelf thuis aan de slag wilt gaan. Een gezellige en informele sfeer waarin je heerlijk productief kunt zijn, zelf ging ik met een enorm voldaan gevoel én een mooi kunstwerk naar huis. Daarnaast geeft ze ook handige tips om mixed-media ook voor de kleine portemonnee betaalbaar te houden. Ik kan niet wachten tot de volgende workshop…"
Image

overzicht van de lessen in deze cursus

Image
afbeelding Afwerken met textiel
Ervaren welke kleuren, vormen en materialen jij mooi vindt en dat samenvoegen...
Ingrid, deelnemer 'Mixed-media bloemen' in het atelier

Image
"Een tijdje geleden deed ik mee aan de workshop 'Mixed Media Fantasiebloemen'. Ik had Marloes een keer aan het werk gezien op een demodag Bij Bakker in Castricum en vond het mooi hoe zij volledig op haar gevoel, kleuren, stoffen, verf, takjes, draadjes bij elkaar zocht en dat op een paneel samenbracht en daar een mooie afbeelding van maakte. Ik wilde dat ook eens ervaren, dus deed ik mee aan de workshop. Na een goede uitleg van Marloes vond ik het toch spannend om eraan te beginnen, maar je moet gewoon iets gaan proberen. En dat lukte, ervaren welke kleuren, vormen en materialen jij mooi vindt en dat samenvoegen. Dan zie je op een gegeven moment zomaar een leuk voorjaarsveldje met bloemen ontstaan en voel je een trots gevoel bij het eindresultaat."

Materialenlijst

Image

Vragen en antwoorden

Dit is de tweede online mixed media cursus uit een serie van drie. De eerste cursus heet Patronenparadijs (klik op de naam om naar die cursus te gaan op een apart tabblad van je browser). Al deze online mixed media workshops worden zowel in het Nederlands als in het Engels uitgebracht.
De lessen bestaan uit video's en een werkboek. Daarnaast krijg je een uitnodiging om je resultaten te delen in de besloten Facebookgroep van Luz Artworks.
Bekijk ook onze Engelstalige cursussen!

Wanneer begint en eindigt de cursus?

Wat jij wilt! Je kunt direct na aankoop aan de slag. Je kunt de cursus in jouw tempo volgen, op jouw gekozen tijdstip... en daarna kun je hem zo vaak bekijken als je wilt!

Hoe lang kan ik gebruik maken van de cursus?

Je hebt onbeperkt toegang tot het lesmateriaal!

Heb ik alle materialen uit de materialenlijst nodig?

De materialenlijst is ingedeeld in wat je minimaal nodig hebt om deze cursus te kunnen volgen. Zo heb je in ieder geval een ondergrond nodig, dus iets om op te werken. Dat kan een doek zijn, maar als je dit niet hebt kun je ook op een stevig stuk papier werken of zelfs op hout. Daarnaast heb je acrylverf nodig en wat spullen om je patronen mee te ontwerpen, zoals markers, stiften en/of pennen. Verder is het aan jou wat je allemaal gebruikt uit de aanvullende lijst. Het voordeel van mixed-media technieken is dat je met heel weinig materiaal heel veel kunt maken.

Is het een vereiste om snel internet te hebben?

Je hebt gewoon modern internet nodig om de video's te kunnen streamen. deze zijn geoptimaliseerd voor soepel afspelen. Als je de app of tablet gebruikt, kun je de lessen van tevoren downloaden, zodat je ze ook offline kunt bekijken.

Voor welk niveau is deze cursus geschikt?

Deze cursus is zowel toegankelijk voor beginnende schilders als voor gevorderden. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, er worden veel verschillende technieken aangeboden zodat er voor ieder wel iets nieuws te ervaren valt. Het openstaan voor iets nieuws en het enthousiasme om iets te leren is belangrijker dan het niveau dat je hebt.

Kan ik in contact komen met andere cursisten?
Ja! Iedereen kan reageren op de lessen. Daarnaast nodig ik je van harte uit deel te nemen aan de Luz Artworks besloten groep op Facebook. Hierin vind je alle cursisten die een van mijn online lessen gevolgd hebben. Je kunt je resultaten delen, om tips vragen en waardevolle feedback geven en/of ontvangen.

Wat als ik niet tevreden ben met de cursus?

Dat zou ik heel vervelend vinden! Als je niet tevreden bent met je aankoop, neem binnen 30 dagen contact met mij op binnen 30 dagen en ik geef je het volledige bedrag terug.

Ik weet voldoende, schrijf me in!