Cursus ‘Plezier met Patronen Tekenen’

Marloes presenteert de mixed media schildercursus Patronenparadijs

VANDAAG BEGINNEN! ˙ LEER IN JE EIGEN TEMPO ˙ ALTIJD TOEGANG

For the English spoken course: click here

Teken prachtige patronen op papier en kom uit je hoofd!

Deze cursus is inclusief:

  • meer dan 2 uur in 11 losse videolessen waarin ik je laat zien hoe ik in een paar stappen mijn patronen ontwerp. Ik laat ook uitgebreid zien waar ik de stukjes papier met patronen voor gebruik;
  • 2 BONUSLESSEN: een bonusles waarin je je eigen cadeaupapier maakt en een bonusles waarin je mij ziet werken in mijn art journal;
  • toegang tot het besloten klaslokaal van 'Brave Art Academy' waarin je andere studenten kunt ontmoeten, jouw resultaten kunt delen en waar je waardevolle feedback kunt delen;
  • onbeperkte toegang tot het lesmateriaal;
  • de mogelijkheid om de cursus in jouw tempo te bekijken, op het door jou gekozen tijdstip, zo vaak als je wilt. Je kunt het kijken vanaf jouw computer, maar ook vanaf je tablet of je telefoon. Dus ook op reis kun je de cursus volgen!

Deze en al mijn andere Nederlands- en Engelstalige schildercursussen vind je in mijn online school Brave Art Academy. Als je op de knop Doe Mee! drukt kom je op de kassapagina van Brave Art Academy en kun je na het afrekenen meteen met je cursus beginnen.

LET OP: De kassa en het uiterlijk van Brave Art Academy zijn nog in het Engels (het is een internationale school), maar alle Toverzicht cursussen zijn natuurlijk volledig in het Nederlands. We werken aan een Nederlandstalige uitvoering van de website. Als je er niet uitkomt en hulp wilt bij het bestellen, stuur dan een e-mail aan marloes@toverzicht.nl of stuur een bericht naar de Facebookpagina van Toverzicht.

Prijs: € 35

Doe Mee!

In een paar stappen prachtige patronen ontwerpen

In deze cursus maak je kennis met het meditatieve en zeer verslavende proces van patronen tekenen. Met een minimum aan materialen leer je in een paar simpele stappen de basis van hoe je een krachtig patroon neerzet. Alles wat je nodig hebt is papier, markers (of stiften) en wat pennen. Hoewel je alleen werkt met basisvormen als lijnen en cirkels, zul je zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn!

Schrijf me in!

Inspiratie om patronen te tekenen

Voordat je aan de slag gaat met patronen ontwerpen, laat ik je zien hoe waar je inspiratie kunt opdoen. Een korte wandeling, even naar de winkel, of naar een oud gebouw. En eigenlijk hoef je de deur niet eens uit. Want als je goed kijkt, zijn overal om je heen patronen. Zodra je eenmaal begint met patronen ontwerpen, zie je er alleen nog maar meer!

Waarvoor kun je je getekende patronen gebruiken?

In deze cursus besteden we aandacht aan wat je zoal met je gemaakte patroonpapier kunt doen. Uiteraard kun je het in schilderijen of mixed-media werken integreren, maar je kunt er ook gebruiksvoorwerpen zoals boeken, dozen en mappen mee pimpen.
Bovendien bevat deze online cursus maar liefst twee bonuslessen. In de eerste bonusles zie je hoe ik mijn eigen cadeaupapier maak. In de tweede neem ik je mee in mijn art journal en zie je hoe ik mijn papier met patronen toevoeg aan mijn pagina's en hoe ik het uitwerk tot een samenhangend geheel.

Ik doe mee met deze cursus!
De online workshop Patronenparadijs is een aanrader!
Sonja, cursist 'Plezier met Patronen Tekenen''

Image

"Ik vind 'Plezier met Patronen Tekenen' een uiterst inspirerende workshop voor zowel de beginner als gevorderde. Zelf schilder ik al jaren en vind het leuk om nieuwe 'schatten' in mezelf te ontdekken en dat gebeurt vanzelf als je heel ontspannen met deze cursus aan de gang gaat. Hiernaast zie je een foto van de patronen die ik heb gemaakt, hier word ik zo blij van en het geeft ontspanning én energie. Het maakt dat ik alles even vergeet."

Marloes presenteert de mixed media schildercursus Patronenparadijs

Overzicht van de lessen in deze cursus:

Hieronder zie je een overzicht van alle lessen in deze cursus.
Close up art journal door Marloes Bloedjes - cursus Plezier met Patronen tekenen

Voor iedereen

Dit is een introductiecursus over patronen. We werken alleen met tekenspullen, dus je hebt er geen acrylverf voor nodig zoals bij alle andere cursussen. Je kunt dus meedoen als je nog helemaal geen ervaring hebt, maar ook als je al langer tekent of schildert. De cursus nodigt uit tot spelen, nieuwe dingen uitproberen en vooral plezier hebben in het proces.

Wil je meer? En wil je deze technieken combineren met acrylverf en mixed-media? Dan kun je meedoen aan 'Patronenpararijs', 'Fantasie Bloemen' of 'Mixed-Media Engelen'.

Ik doe mee met deze cursus!

Andere online cursussen van Toverzicht:

Image
mixed-media cursus Engelen
mixed-media cursus Fantasiebloemen
Ik heb met veel plezier al meerdere schilderijen gemaakt!
Angelique, cursist 'Patronenparadijs'

Image
"Enthousiast geworden na het bekijken van de introductievideo, ben ik begonnen met de lessen in de cursus Patronenparadijs. Marloes legt de verschillende stappen goed uit, laat zien hoe ze werkt en geeft ook tussendoor tips. Waar je bijvoorbeeld inspiratie kunt opdoen voor patronen, welk materiaal je het beste kunt gebruiken, etc. Ik heb met veel plezier al meerdere schilderijen gemaakt, het is heerlijk om te doen en ik kom helemaal uit mijn hoofd. Ik hoop dat je mijn schilderijen mooi vindt!"

Materialenlijst

Gebruik de spullen die je al thuis hebt liggen!

Je hebt niet veel nodig om aan de slag te kunnen gaan met deze cursus. Later, als je het ontwerpen van patronen door begint te krijgen, kun je experimenteren met andere materialen zoals verf en inkt. Omdat je alleen met ‘droge materialen’ werkt, kun je dus onbezorgd aan de keukentafel werken.

 

Papier

Ik werk op verschillende soorten kraftpapier, dus het kartonkleurige inpakpapier. Je kunt van alles gebruiken, zoals papier uit een schoenendoos, dat van een papieren zak enzovoorts. Je kunt dit papier ook bij je lokale winkel voor kunstenaarsbenodigdheden vinden.

Stiften, markers en pennen

In deze cursus gebruik ik Copic markers, Twin markers en Posca acrylic markers. Zowel de inkt van Copic als Twin markers is gebaseerd op alcohol. Dit betekent dat het transparant is; het is dus niet of minder goed zichtbaar op een donkerdere achtergrond. De Posca pennen zijn wel dekkend en kunnen dus gebruikt worden op een donkere achtergrond. Werk je met verf, dan zijn Posca markers echt een aanrader! Ik blijf zelf graag Copics gebruiken, omdat ik verliefd ben op hun kleurenpalet. Als je je kleuren uitkiest, let er dan op dat je een donkere tint hebt, een middentoon en een lichte tint. Hierdoor kun je contrast aanbrengen in je patronen. Je donkerste en lichtste kleur kunnen ook altijd gewoon zwart en wit zijn. Ik kies in deze workshop voor allerlei gradaties groen en een contrasterende kleur, oranjeroze. Ik gebruik ook wat gewone pennen, zoals een zwarte BIC-pen en een witte gelpen van Signo, Uniball.

Gel medium of lijm 

Voor de bonuslessen (over hoe je je papier met patronen kunt gebruiken) heb je lijm of gel medium nodig. Als ik in mijn journal werk, geef ik de voorkeur aan gel medium, wat als lijm werkt, maar dan beter blijft plakken op bijvoorbeeld stof of jute. Bij het maken van cadeaupapier volstaat een prittstift of andere lijmsoort prima.

En verder...

Vergeet niet je tafel en je kleding te beschermen als je werkt met gel medium; dit is soms moeilijk schoon te krijgen. Ik werk met een snijmat of placemat omdat markers soms doordrukken.

Vragen en Antwoorden

Dit is de eerste online cursus over patronen. Er zijn nog drie andere mixed-media cursussen met dit thema. De lessen bestaan uit video's en begeleidende tekst. Daarnaast krijg je een uitnodiging om je resultaten te delen in de besloten Facebookgroep van Luz Artworks. Bekijk ook onze Engelstalige cursussen!

Wanneer begint en eindigt de cursus?

Wat jij wilt! Je kunt direct na aankoop aan de slag. Je kunt de cursus in jouw tempo volgen, op jouw gekozen tijdstip... en daarna kun je hem zo vaak bekijken als je wilt!

Hoe lang kan ik gebruik maken van de cursus?

Je hebt onbeperkt toegang tot het lesmateriaal!

Heb ik alle materialen uit de materialenlijst nodig?

Je hebt papier, markers en pennen nodig. In plaats van markers kun je ook viltstiften gebruiken en het kan zelfs met kleurpotloden. Voor de bonuslessen heb je lijm of een gel medium nodig.

Is het een vereiste om snel internet te hebben?

Je hebt gewoon modern internet nodig om de video's te kunnen streamen. deze zijn geoptimaliseerd voor soepel afspelen. Als je de app of tablet gebruikt, kun je de lessen van tevoren downloaden, zodat je ze ook offline kunt bekijken.

Voor welk niveau is deze cursus geschikt?

Deze cursus is zowel toegankelijk voor beginners als voor gevorderden. Alles wordt stap voor stap uitgelegd en er valt voor ieder wel iets nieuws te ervaren. Het openstaan voor iets nieuws en het enthousiasme om iets te leren is belangrijker dan het niveau dat je hebt.

Kan de cursus gevolgd worden door kinderen?

In mijn atelier heb ik vaak met kinderen patronen getekend. Kinderen kunnen deze cursus in principe dus prima volgen, zeker als er ook een volwassene meedoet!

Kan ik in contact komen met andere cursisten?
Ja! Iedereen kan reageren op de lessen. Daarnaast nodig ik je van harte uit deel te nemen aan de Luz Artworks besloten groep op Facebook. Hierin vind je alle cursisten die een van mijn online lessen gevolgd hebben. Je kunt je resultaten delen, om tips vragen en waardevolle feedback geven en/of ontvangen.

Ik weet voldoende, schrijf me in!