Marloes presenteert de cursus Art Journaling: Weven & Ontrafelen

VANDAAG BEGINNEN! ˙ LEER IN JE EIGEN TEMPO ˙ ALTIJD TOEGANG

Art Journaling 4: Weven & Ontrafelen

Gebruik draad, wol en textiel in je art journal

In het vierde deel van de serie lessen over art journaling ga je aan de slag met lapjes stof, wol, draadjes, linten en nog veel meer. Wat is de rode draad? Welke mysteries ga jij ontrafelen? Hoe verwerk je gebruikte materialen en maak je iets volledig nieuws? Ga je borduren, weven of naaien of plak je een stofje vast met gel medium? Ik laat je allerlei manieren zien hoe je jouw art journal op kunt fleuren. Met name bij de pagina’s met jute of canvas geeft textiel een geweldige aanvulling. En natuurlijk ga je ook met acrylverf en mixed-media materialen aan de slag. Een echte aanrader voor wie alles uit de kast wil halen! 

3 Bonuslessen

Je krijgt bij deze cursus maar liefst 3 bonuslessen. Deze gaan allemaal over het verzamelen van materiaal. Waar kun je leuke stofjes en bruikbare stukjes papier vinden? En hoe berg je die op een in overzichtelijk systeem? Want al snel heb je zoveel verzameld voor je art journal, dat je het overzicht verliest. Het inrichten van een inspiratiemap en het opbergen van je spullen is daarnaast ook heel rustgevend.  

Deze cursus is inclusief:

 • Ongeveer 3 uur in 14 losse videolessen waarin ik je alles vertel over het verwerken van textiel in je art journal; ik laat je stap voor stap zien hoe ik mijn eigen pagina’s opzet;
 • 3 BONUSLESSEN;
 • Toegang tot het besloten klaslokaal van ‘Brave Art Academy’ waarin je andere studenten kunt ontmoeten, jouw resultaten kunt delen en waar je waardevolle feedback kunt delen;
 • Direct beginnen, onbeperkte toegang tot het lesmateriaal;
 • De mogelijkheid om de cursus in jouw tempo te bekijken, op het door jou gekozen tijdstip, zo vaak als je wilt. Je kunt het kijken vanaf jouw computer, maar ook vanaf je tablet of je telefoon. Dus ook op vakantie kun je deze cursus volgen!

Deze en al mijn andere Nederlands- en Engelstalige schildercursussen vind je in mijn online school Brave Art Academy. Als je op de knop Doe Mee! drukt kom je op de kassapagina van Brave Art Academy en kun je na het afrekenen meteen met je cursus beginnen.

LET OP: De kassa en het uiterlijk van Brave Art Academy zijn nog in het Engels (het is een internationale school), maar alle Toverzicht cursussen zijn natuurlijk volledig in het Nederlands. We werken aan een Nederlandstalige uitvoering van de website. Als je er niet uitkomt en hulp wilt bij het bestellen, stuur dan een e-mail aan marloes@toverzicht.nl of stuur een bericht naar de Facebookpagina van Toverzicht.

Prijs: € 59

In Winkelwagen

Werk abstract of rond een thema

Cursus Art Journaling Weven & Ontrafelen, afbeelding Stof tot nadenken - Atelier Toverzicht Marloes Bloedjes

Bij het creëren van jouw twee pagina’s’ kies je een thema dat past bij wat jou nu bezighoudt. Dit kan iets uit de natuur zijn of je laat je inspireren door een lapje stof. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alleen met kleuren te werken en je pagina’s abstract te houden.

Op mijn pagina’s werk ik met een thema dat geïnspireerd is op de natuur. Binnen dit thema ga ik helemaal los met weeftechnieken, borduursels en vlechtwerk. En dat is nog niet eens alles… Ik laat je ook nog heel veel andere pagina’s zien die ik eerder gemaakt heb en ik vertel hoe ik ze heb opgebouwd. Zo kun je ook zien dat er verschillende manieren zijn hoe je textiel kunt inzetten in je projecten. Je zult na het volgen van deze cursus genoeg ideetjes hebben om een heel boek mee te vullen!

Wat je leert in deze cursus

 • Waar je mooie lapjes stof, papier en andere materialen voor je art journal vindt;
 • Hoe je een inspiratiemap aanlegt en hoe je de overvloed van materialen kunt ordenen en opbergen;
 • Hoe je een selectie maakt van materialen voordat je aan een project begint;
 • Hoe je stap voor stap werkt aan de compositie van je pagina, eerst een grove opzet, spelenderwijs alles neerleggen en tenslotte bepalen wat er op jouw pagina’s de hoofdrol gaat spelen;
 • Hoe je een goed kleurenpalet uitkiest op basis van jouw gekozen stofjes en hoe je daarmee een achtergrond opzet met een roller en een paletmes;
 • Hoe je textiel bevestigt in je art journal;
 • Hoe je alles samenvoegt tot twee evenwichtige en sprankelende pagina’s;

Cursus Art Journaling Weven & Ontrafelen, afbeelding Stofjes uitzoeken - Atelier Toverzicht Marloes Bloedjes

Mixed-media technieken: Je mag alles gebruiken!

In deze cursus werk je met diverse materialen. Oude boekpagina’s, mooie stukjes papier en natuurlijk spelen lapjes stof, garen, linten, en alles wat met textiel te maken heeft de hoofdrol in jouw project. Daarnaast is acrylverf de basis voor het opzetten van je pagina’s. Bij de afwerking gebruik ik acrylverf en wat markers. Je zult zien dat de mogelijkheden oneindig zijn en dat je bijna alles kunt gebruiken. Tegelijkertijd hoef je niet veel aan te schaffen voor deze cursus.  Deze cursus is overigens ook geschikt als je op een andere ondergrond wilt werken dan in een art journal, bijvoorbeeld op mixed-media papier of op een doek van jute.

Art Journaling is voor iedereen!

Dit is de vierde cursus over art journaling. Je kunt meedoen als je nog helemaal geen ervaring hebt, maar ook als je al langer tekent of schildert. Het hoeft niet perfect; iedereen heeft z’n eigen tempo en groeiproces. De cursus nodigt uit tot spelen, nieuwe dingen uitproberen en vooral plezier hebben in het journalen.

Dit zijn de andere cursussen:

Een introductie tot Art Journaling
Art Journaling: Sprookjes
Art Journaling: Vondsten

Cursus Art Journaling Vondsten, met de katten in Frankrijk

Ik doe mee met deze cursus!
"Ik ben erg enthousiast en ga nog even door met cursussen volgen bij Marloes!"
Tamara, cursist 'Art Journaling'

Image
Online al 4 cursussen gevolgd bij Marloes, ‘Plezier met Patronen Tekenen', ‘Een Introductie tot Art Journaling’, 'Art Journaling: Vondsten' en 'Bloemen & Patronen'. Het is allemaal speels opgezet en alles wordt heel duidelijk stap voor stap uitgelegd. Daarnaast geeft Marloes ook nog allerlei voorbeelden hoe je het geleerde toe kan passen. Dan heb ik ook nog deelgenomen aan de workshop 'Mixed-media to the Max' in haar atelier en het was een geldige leuke en leerzame middag. Ik ben erg enthousiast en ga nog even door met cursussen volgen bij Marloes!
Image

Ga je met ons mee op reis?

Vaak reizen wij met onze vintage Hymer camper door Europa.. Ook wanneer wij onderweg zijn brengen we nieuwe cursussen uit. Zo volg je niet alleen een creatieve cursus, maar ga je tegelijk een beetje met ons mee op reis! Zo hebben we de cursus ‘Sprookjes’ opgenomen in Zweden en de cursus ‘Vondsten’ speelt zich af op een prachtige locatie in de Corrèze in Frankrijk. De cursus ‘Weven & Ontrafelen’ hebben we in mijn atelier thuis opgenomen.

Zo leuk en leerzaam, ik ben al aan mijn tweede art journal begonnen!
Yvonne, cursist 'Art Journaling'' in Atelier Toverzicht

Image
“Tijdens de cursus Art Journaling heb ik veel geleerd. Het was mijn eerste ervaring hiermee en inmiddels ben ik aan mijn tweede boek begonnen wink. Iedere les werkten we met een ander thema en werd ik geïnspireerd om iets nieuws te proberen waar ik thuis mee verder kon. Marloes geeft goede uitleg over de opbouw van de pagina’s en kleurgebruik. Tijdens het werken in mijn journal was mijn persoonlijke doel ‘patronen doorbreken’. Door te schilderen kon ik uit mijn hoofd komen en dingen verwerken. Ik was heel blij met uitleg over het repareren van de omslag van mijn boek. Hierdoor heb ik een mooi eindresultaat en een journal om trots op te zijn!”
Ik doe mee met deze cursus!

Andere online cursussen van Toverzicht:

Online cursus Art Journaling - Marloes met plantjes - Toverzicht - Brave Art Academy
mixed-media cursus Engelen
mixed-media cursus Fantasiebloemen