Cursus ‘Art Journaling – Sprookjes’

Marloes presenteert de vursus Art Journaling - Sprookjes

VANDAAG BEGINNEN! ˙ LEER IN JE EIGEN TEMPO ˙ ALTIJD TOEGANG

Art Journaling 2: Sprookjes

In het tweede deel van de serie lessen over art journaling neem ik je mee in de wondere wereld van sprookjes. De cursus is op een sprookjesachtige locatie opgenomen, aan een meer in Zweden. In de videolessen duiken we diep in jouw uitgekozen sprookje. Wat is de symboliek ervan? Hoe kun je een link leggen met je eigen leven? En natuurlijk: Hoe schets, illustreer en schilder je dit in je boek? Ik werk het sprookje ‘Vrouw Holle’ uit en laat je stap voor stap mijn hele reis zien. Ga je mee op ontdekkingstocht?

De cursus bestaat uit drie logisch opgebouwde delen. In het eerste gedeelte vertel ik je meer over sprookjes, de materialen en geef ik je inspiratie om mee aan de slag te gaan. Vervolgens kies je een sprookje dat je vanuit jouw herinnering uitschrijft. Je kiest er delen uit die je schetst. Je gaat kijken naar de symboliek van jouw sprookje en wat het voor jou eigenlijk betekent. Nu je weet wat de kern voor jou is, is het tijd om na te denken over je compositie en je kleurenpalet. Ik geef verschillende opties om je pagina’s in te delen. En ten slotte laat je jouw sprookje tot leven komen in je art journal.

Deze cursus is inclusief:

 • Ongeveer 3 uur in 17 losse videolessen waarin ik je alles vertel wat je moet weten over sprookjes en ik laat je alle stappen zien hoe je jouw sprookje uitwerkt en omzet in twee (of meer) magische pagina’s;
 • Werkbladen met vragen die je uitnodigen dieper naar je sprookje te kijken;
 • Toegang tot het besloten klaslokaal van ‘Brave Art Academy’ waarin je andere studenten kunt ontmoeten, jouw resultaten kunt delen en waar je waardevolle feedback kunt delen;
 • Direct beginnen, onbeperkte toegang tot het lesmateriaal;
 • De mogelijkheid om de cursus in jouw tempo te bekijken, op het door jou gekozen tijdstip, zo vaak als je wilt. Je kunt het kijken vanaf jouw computer, maar ook vanaf je tablet of je telefoon. Dus ook op vakantie kun je deze cursus volgen!

Deze en al mijn andere Nederlands- en Engelstalige schildercursussen vind je in mijn online school Brave Art Academy. Als je op de knop Doe Mee! drukt kom je op de kassapagina van Brave Art Academy en kun je na het afrekenen meteen met je cursus beginnen.

LET OP: De kassa en het uiterlijk van Brave Art Academy zijn nog in het Engels (het is een internationale school), maar alle Toverzicht cursussen zijn natuurlijk volledig in het Nederlands. We werken aan een Nederlandstalige uitvoering van de website. Als je er niet uitkomt en hulp wilt bij het bestellen, stuur dan een e-mail aan marloes@toverzicht.nl of stuur een bericht naar de Facebookpagina van Toverzicht.

Prijs: € 59

Doe Mee!

Er was eens, in een land hier ver vandaan…

Sprookjes spreken al sinds tijden tot de verbeelding, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Hoewel de verhalen simpel lijken te zijn opgebouwd, zit er van alles in verborgen. In deze cursus brengen we een bezoekje aan de wereld van bijzondere wezens, toverspreuken, magische voorwerpen, bovennatuurlijke krachten en moedige personages die voor lastige uitdagingen staan. Ze krijgen hulp van personen met bijzondere krachten of worden juist tegengewerkt terwijl ze hun missie proberen te volbrengen.

Wat schuilt er achter jouw sprookje? Wat kun je ervan leren? Welke symbolen zitten erin en kun je een link leggen naar je eigen leven? Door de vragen op de werkbladen die je bij deze cursus ontvangt, ontrafel je stap voor stap jouw sprookje, word je uitgenodigd om de diepte in te gaan en maak je er jouw unieke versie van. Laat de magie beginnen!

Wat je leert in deze cursus art journaling 'Sprookjes'

 • Hoe je jouw sprookje vanuit je verbeelding opschrijft en er voor jou belangrijke onderdelen uitkiest;
 • Hoe je jouw sprookje analyseert en vertaalt naar jouw eigen versie en je eigen leven;
 • Hoe je, trouw aan jouw verbeelding, schetsen en illustraties maakt van jouw sprookje;
 • Hoe je op meerdere manieren je sprookje kunt opzetten in je art journal;
 • Hoe je een goede compositie en de juiste kleuren kiest;
 • Hoe je je sprookje uitwerkt in je journal;  van het maken van een achtergrond tot de kleinste details met acrylverf, pen en Posca markers;
 • Hoe je je illustraties kunt verbinden zodat er een geheel ontstaat.
  Schrijf me in!

  Illustreren met acrylverf, pennen en markers

  Online cursus Art Journaling - Sprookjes - gebruik Posca pens, markers en acrylverf - Toverzicht - Brave Art Academy
  In deze cursus werk je voornamelijk met acrylverf. De details kun je uitwerken met pennen en markers. Een van mijn favoriete materialen is de Posca acrylmarker, die zoals de naam al zegt, geschikt is om te gebruiken in combinatie met acrylverf. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om te werken met de materialen die jij graag gebruikt, dat is helemaal aan jou.

  Omdat we voordat we beginnen, veel schetsen en oefenen, krijg je vanzelf meer vertrouwen en weet je wat je wilt vastleggen in je journal. Precies werken is niet nodig. Omdat we met acrylverf werken, kun je elke keer weer een nieuwe laag aanbrengen. Voor de details gebruik je pennen en Posca markers gebruiken.  Deze cursus is ook geschikt als je op een andere ondergrond wilt werken dan in een art journal, bijvoorbeeld op mixed-media papier.

  Online cursus Art Journaling - Sprookjes - Magisch landschap - Toverzicht - Brave Art Academy

  Art Journaling is voor iedereen!

  Dit is de tweede cursus over art journaling. (kijk hier voor de Introductiecursus)Je kunt meedoen als je nog helemaal geen ervaring hebt, maar ook als je al langer tekent of schildert. De cursus nodigt uit tot spelen, nieuwe dingen uitproberen en vooral plezier hebben in het proces. 

  Ik doe mee met deze cursus!
  Ik heb met veel plezier al meerdere schilderijen gemaakt!
  Machteld, cursist 'Art Journaling' in Atelier Toverzicht

  ImageImage

  De 12 weekse cursus ‘Art Journaling’ is – zonder overdrijving – de allerleukste cursus die ik ooit heb gedaan. De variëteit van de lessen is zo groot! Ik heb geleerd hoe je een goede achtergrond maakt voor een mixed-media-werkstuk, hoe je een mooie bloem vanuit verschillende perspectieven kunt schetsen of een goede compositie maakt, maar natuurlijk ook van alles over kleurgebruik. Het tekenen van patronen voor bijvoorbeeld een achtergrond kwam aan bod, we hebben fantasiebloemen leren tekenen en allerlei andere opdrachten gedaan. Mijn lege art journal is goed gevuld geraakt in die 12 weken! Ik vind het nog steeds superleuk om erin verder te werken en af en toe terug te bladeren. Art journaling was voor mij helemaal nieuw toen ik aan de cursus begon, maar nu kan ik niet meer stoppen, het is zo fijn om te doen!

  Daarom heb ik me ingeschreven voor de vervolgcursus, waarin ik nog meer ‘naar de natuur’ ben gaan leren schilderen: boomschors, bladeren, vogeltjes, maar ook bijvoorbeeld mooie doosjes. Dat was heel leerzaam en ik ga op die manier schilderen steeds leuker vinden.
  Marloes haalde me vaak uit mijn comfort-zone, bijvoorbeeld door te vragen om meerdere pagina’s in mijn journal tegelijk onder handen te nemen, doorkijkjes te maken in pagina’s of door ongebruikelijke materialen toe te passen. Verrassend!! Superleuk ook was de les over aboriginal-kunst; ik heb nooit geweten dat echt elk symbool een eigen betekenis heeft.
  Tijdens deze cursus heb ik dus heel veel nieuwe dingen geleerd en daar kan ik voorlopig weer mee voort. Art journaling wordt voor mij steeds meer een dagelijkse activiteit en een expressiemethode waarin ik me helemaal kan verliezen. Het geeft me rust en structuur, heel prettig!”

  Image

  Ga je met ons mee op reis?

  Dit is het tweede deel van een serie cursussen over art journaling. Ook wanneer wij onderweg zijn, zoals nu, brengen we nieuwe cursussen uit Zo volg je niet alleen deze cursus over sprookjes, maar ga je tegelijk een beetje met ons mee op reis! Deze hebben we opgenomen op een idyllische locatie in Zweden. 

  Zo leuk en leerzaam, ik ben al aan mijn tweede art journal begonnen!
  Yvonne, cursist 'Art Journaling'' in Atelier Toverzicht

  Image
  “Tijdens de cursus Art Journaling heb ik veel geleerd. Het was mijn eerste ervaring hiermee en inmiddels ben ik aan mijn tweede boek begonnen wink. Iedere les werkten we met een ander thema en werd ik geïnspireerd om iets nieuws te proberen waar ik thuis mee verder kon. Marloes geeft goede uitleg over de opbouw van de pagina’s en kleurgebruik. Tijdens het werken in mijn journal was mijn persoonlijke doel ‘patronen doorbreken’. Door te schilderen kon ik uit mijn hoofd komen en dingen verwerken. Ik was heel blij met uitleg over het repareren van de omslag van mijn boek. Hierdoor heb ik een mooi eindresultaat en een journal om trots op te zijn!”
  Ik doe mee met deze cursus!

  Andere online cursussen van Toverzicht:

  Image
  mixed-media cursus Engelen
  mixed-media cursus Fantasiebloemen