Cursus ‘Een Introductie tot Art Journaling’

Marloes presenteert de mixed media schildercursus Patronenparadijs

VANDAAG BEGINNEN! ˙ LEER IN JE EIGEN TEMPO ˙ ALTIJD TOEGANG

Doe mee en begin in je art journal!

Dit is het eerste deel van een serie cursussen over art journaling. Zou je willen starten met een eigen kunstboek, maar weet je niet hoe? Vind je het lastig om een pagina op te zetten? Of wil je gewoon meer inspiratie hebben en je creatieve proces op gang krijgen en houden? Dan is dit de perfecte cursus voor jou!

In het eerste gedeelte leg ik je van alles uit; wat is art journaling, wat je nodig hebt en hoe je een thema kunt bedenken voor je journal en doelen kunt stellen. Daarna gaan we aan de slag met het maken van een achtergrond. Ten slotte vul ik mijn pagina’s met huiskamerplantjes en laat ik zien hoe ik Derwent potloden gebruik. 

Deze cursus is inclusief:

 • Meer dan anderhalf uur in 13 losse videolessen waarin ik je alles vertel wat je moet weten over art journaling, laat zien hoe ik in een achtergrond opzet met acrylverf en mijn project ‘Huiskamerplantjes’ uitvoer met onder andere Derwent Inktense potloden;
 • Toegang tot het besloten klaslokaal van ‘Brave Art Academy’ waarin je andere studenten kunt ontmoeten, jouw resultaten kunt delen en waar je waardevolle feedback kunt delen;
 • Direct beginnen, onbeperkte toegang tot het lesmateriaal;
 • De mogelijkheid om de cursus in jouw tempo te bekijken, op het door jou gekozen tijdstip, zo vaak als je wilt. Je kunt het kijken vanaf jouw computer, maar ook vanaf je tablet of je telefoon. Dus ook op vakantie kun je deze cursus volgen!

Deze en al mijn andere Nederlands- en Engelstalige schildercursussen vind je in mijn online school Brave Art Academy. Als je op de knop Doe Mee! drukt kom je op de kassapagina van Brave Art Academy en kun je na het afrekenen meteen met je cursus beginnen.

LET OP: De kassa en het uiterlijk van Brave Art Academy zijn nog in het Engels (het is een internationale school), maar alle Toverzicht cursussen zijn natuurlijk volledig in het Nederlands. We werken aan een Nederlandstalige uitvoering van de website. Als je er niet uitkomt en hulp wilt bij het bestellen, stuur dan een e-mail aan marloes@toverzicht.nl of stuur een bericht naar de Facebookpagina van Toverzicht.

Prijs: € 35

Doe Mee!

Je kunt op elk moment beginnen met art journalen

Een van de fijnste dingen van art journaling vind ik dat je gewoon kunt beginnen, op elk moment van je leven, elke dag, elk moment van de dag. Het heeft ook geen datum wanneer het af moet. Je begint simpelweg met iets en je vult dat aan op het moment dat je er zin in hebt en als je dat nodig vindt. Het leuke is dat je alles helemaal zelf mag bepalen en dat er op elke pagina iets nieuws mag ontstaan. Net wat jou op dit moment bezighoudt. 

Wat je leert in deze introductiecursus art journaling

 • Wat art journalen is en hoe je er dagelijks mee aan de slag kunt;
 • Hoe je jezelf doelen kunt stellen en hoe je een thema kunt uitkiezen voor je journal;
 • Waar je inspiratie kunt opdoen voor je pagina’s;
 • Hoe je een goed kleurenpalet kiest;
 • Hoe je een pagina opzet met acrylverf en roller;
 • Hoe je een goede compositie maakt op twee pagina’s (of een spread);
 • Hoe je de pagina verder uitwerkt;
 • Hoe je je huiskamerplantjes kunt tekenen;
 • Je leert 3 technieken met Derwent Inktense potloden. 
  Schrijf me in!

  Project ‘Huiskamerplantjes’

  Bij deze cursus zie je stap voor stap hoe ik mijn pagina opbouw. Eerst met roller en acrylverf. Daarna ga ik aan de slag met het project ‘Huiskamerplantjes’. Ik laat zien hoe je verschillende plantjes kunt illustreren, met gebruik van pennen, markers en Derwent Inktense potloden.

  Art Journaling is voor iedereen!

  Dit is een introductiecursus over art journaling. Je kunt meedoen als je nog helemaal geen ervaring hebt, maar ook als je al langer tekent of schildert. De cursus nodigt uit tot spelen, nieuwe dingen uitproberen en vooral plezier hebben in het proces.

  Ik doe mee met deze cursus!
  Ik heb met veel plezier al meerdere schilderijen gemaakt!
  Machteld, cursist 'Art Journaling' in Atelier Toverzicht

  ImageImage

  De 12 weekse cursus ‘Art Journaling’ is – zonder overdrijving – de allerleukste cursus die ik ooit heb gedaan. De variëteit van de lessen is zo groot! Ik heb geleerd hoe je een goede achtergrond maakt voor een mixed-media-werkstuk, hoe je een mooie bloem vanuit verschillende perspectieven kunt schetsen of een goede compositie maakt, maar natuurlijk ook van alles over kleurgebruik. Het tekenen van patronen voor bijvoorbeeld een achtergrond kwam aan bod, we hebben fantasiebloemen leren tekenen en allerlei andere opdrachten gedaan. Mijn lege art journal is goed gevuld geraakt in die 12 weken! Ik vind het nog steeds superleuk om erin verder te werken en af en toe terug te bladeren. Art journaling was voor mij helemaal nieuw toen ik aan de cursus begon, maar nu kan ik niet meer stoppen, het is zo fijn om te doen!

  Daarom heb ik me ingeschreven voor de vervolgcursus, waarin ik nog meer ‘naar de natuur’ ben gaan leren schilderen: boomschors, bladeren, vogeltjes, maar ook bijvoorbeeld mooie doosjes. Dat was heel leerzaam en ik ga op die manier schilderen steeds leuker vinden.
  Marloes haalde me vaak uit mijn comfort-zone, bijvoorbeeld door te vragen om meerdere pagina’s in mijn journal tegelijk onder handen te nemen, doorkijkjes te maken in pagina’s of door ongebruikelijke materialen toe te passen. Verrassend!! Superleuk ook was de les over aboriginal-kunst; ik heb nooit geweten dat echt elk symbool een eigen betekenis heeft.
  Tijdens deze cursus heb ik dus heel veel nieuwe dingen geleerd en daar kan ik voorlopig weer mee voort. Art journaling wordt voor mij steeds meer een dagelijkse activiteit en een expressiemethode waarin ik me helemaal kan verliezen. Het geeft me rust en structuur, heel prettig!”

  Image

  Ga je met ons mee op reis?

  Dit is het eerste deel van een serie cursussen over art journaling. Wij gaan dit jaar weer op reis met deze mooie camper; dit keer naar Scandinavië. Onderweg zullen we mooie beelden schieten en eens per maand een nieuwe cursus uitbrengen, waarin ik je meeneem tijdens mijn creatieve proces.

  Zo leuk en leerzaam, ik ben al aan mijn tweede art journal begonnen!
  Yvonne, cursist 'Art Journaling'' in Atelier Toverzicht

  Image
  “Tijdens de cursus Art Journaling heb ik veel geleerd. Het was mijn eerste ervaring hiermee en inmiddels ben ik aan mijn tweede boek begonnen wink. Iedere les werkten we met een ander thema en werd ik geïnspireerd om iets nieuws te proberen waar ik thuis mee verder kon. Marloes geeft goede uitleg over de opbouw van de pagina’s en kleurgebruik. Tijdens het werken in mijn journal was mijn persoonlijke doel ‘patronen doorbreken’. Door te schilderen kon ik uit mijn hoofd komen en dingen verwerken. Ik was heel blij met uitleg over het repareren van de omslag van mijn boek. Hierdoor heb ik een mooi eindresultaat en een journal om trots op te zijn!”
  Ik doe mee met deze cursus!

  Andere online cursussen van Toverzicht:

  Image
  mixed-media cursus Engelen
  mixed-media cursus Fantasiebloemen