Schilderij Sunset door Marloes Bloedjes

Workshop ‘Abstracte Landschappen’

Marloes van ToverzichtSchilderworkshops 1 Comment

We gaan tijdens deze workshop een abstract landschap maken met acrylverf. Neem vooral foto’s en plaatjes van landschappen mee die jou aanspreken! De focus ligt op kleurgebruik, compositie en het creëren van gelaagdheid in het werk. Eerst maken we studies van mogelijke composities. Het hoeft geen realistisch landschap te worden; we gaan dus niet teveel in op de details. Alle fijne kwasten leggen we aan de kant en we gaan aan de slag met grovere materialen zoals de roller, het paletmes, stukjes papier en de spalter (brede kwast). Zo ontdek je welke technieken je fijn vindt om te gebruiken in je grote werk.

Mini Landschappen door Marloes Bloedjes

Daarna werk je je favoriete compositie uit op het grote doek en gebruikt de technieken die je het fijnst vindt om mee te werken. Belangrijk is dat je de essentie van jouw landschap in je schilderij verwerkt. Je leert alles over hoe je een landschap stap voor stap opbouwt: van het schilderen van de achtergrond, het maken van een achtergrond die past bij wat er zich op de voorgrond afspeelt, hoe je werkt met schaduw en licht, hoe je omgaat met kleur in je werk en ten slotte de afwerking en details in het werk.

Schilderij Normandië door Marloes Bloedjes

Details over deze workshop:

 • Datum: 16 maart 2024
  Een vergelijkbare workshop kun je binnenkort online volgen.
 • Tijd: 13.30-17.30 uur
 • Kosten: € 75,- per persoon
 • Inbegrepen: papier, gebruik van materiaal (verf kwasten, papier, schorten, etc.), een doek of paneel en een drankje en hapje tussendoor
 • Minimaal aantal deelnemers: 3
 • Maximaal aantal deelnemers: 6
 • Plaats: Breedweer, Heemskerk
 • Belangrijke mededeling omtrent Corona-maatregelen: Iedereen is welkom. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, testen ook niet. Bekijk hier alle mededelingen.

Je kunt je plek reserveren door onderstaand contactformulier in te vullen en te verzenden.

  Je vindt deze workshop ook op https://www.cursussen-en-workshops.nl/

  Comments 1

  1. Hoi Marloes,
   Ik ben geïnteresseerd in de cursus Abstracte landschappen. Helaas kan ik 16 maart niet. Zijn er nog andere dagen waarop dit aanbod komt?

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *