Online cursus Abstract Schilderen Beyond Colour Fields door Marloes Bloedjes van Toverzicht

Workshop ‘Abstract Schilderen’ – Werken met paletmes

Marloes van ToverzichtSchilderworkshops 4 Comments

Schilderen met het paletmes

Tijdens deze workshop maken we een abstract schilderij met acrylverf. Voordat we beginnen, ga je onderzoeken welke kleuren en composities je mooi vindt. Dit doen we spelenderwijs. Je leert werken met het paletmes en gebruikt ook diverse druktechnieken. Deze workshop is gebaseerd op mijn Engelstalige online cursus ‘Beyond Colour Fields’.

Zorgvuldig de kleuren kiezen waarmee je wilt gaan schilderen…

Spelenderwijs kleur kiezen en een compositie maken 

Je gaat eerst wat ‘voorwerk’ doen voordat je aan je paneel of doek begint. Je probeert verschillende composities uit, experimenteert met kleuren en je oefent met alle effecten die je met het paletmes kunt verkrijgen. Deze onderdelen nemen het meeste tijd in beslag en het is belangrijk dat je jezelf de tijd geeft om alles uit te proberen en in de flow te komen.

Work in progress 'Standing Tall' - door Marloes Bloedjes
Aan het werk met het paletmes

Daarna zul je het zien: de afwerking van je schilderij is peanuts! Je weet met welke kleuren je begint, welke technieken voor jou werken en wat voor compositie je ongeveer gaat maken. Je kunt steeds weer kijken of je nog iets aan de compositie verandert of nog druktechnieken toevoegt. Totdat je helemaal tevreden bent. Tenslotte kun je nog wat elementen uitwerken met pennen, markers en andere mixed-media materialen.  

Druktechnieken bij het werk ‘Sparkle’.

Wat anderen zeggen over deze workshop

Zoooo leuk, deze workshop, voor zowel de beginner als gevorderde. Marloes legt geduldig de technieken uit die je kunt gebruiken met paletmes en geeft je 8 oefeningen. Hierna krijg je de opdracht om wat verschillende composities te tekenen. De 2e helft van de workshop besteed je aan je doek/paneel, waarbij Marloes individueel advies en tips geeft. Ongeacht of je jong of oud bent, ervaren of totaal beginner, iedereen heeft aan het eind van de workshop een prachtig schilderij om mee naar huis te nemen. Zelf heb ik een hele gezellige en leerzame middag gehad, met een heel mooi resultaat (zie foto).

Sonja Timmerman

Het werk van Sonja Timmerman

Een hele leuke en leerzame cursus Abstract schilderen met het paletmes bij Marloes gevolgd. Een fijne manier om kennis te maken met schilderen, ook als je nog geen ervaring hebt (zoals ik). Alle materialen en informatie beschikbaar voor een leuke middag. Zeker aan te raden.

Jet Heerding

Details van deze workshop

 • Datum: 6 april 2024 (nog 2 plaatsen beschikbaar)
 • Tijd: 13.30-17.30
 • Kosten: € 75,00
 • Inbegrepen: een paneel of doek naar keuze van 40×50 cm en gebruik van materiaal (verf kwasten, schorten, etc.) en een drankje en hapje tussendoor
 • Plaats: Heemskerk, Breedweer
 • Minimaal aantal deelnemers: 3
 • Maximaal aantal deelnemers: 7

Comments 4

 1. Hallo Marloes, is er nog plek bij de workshop “schilderen met paletmes”? Ik heb wel eens een doekje gemaakt, maar zou wel kennis willen maken met de techniek (en).
  Hoor graag van je, Sonja

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *