Kattenworkshop Maartje

Workshop Mixed-Media ‘Katten’

Marloes van ToverzichtSchilderworkshops 4 Comments

Werken met acryl en gemengde technieken

Deze workshop is speciaal voor alle creatieve kattenliefhebbers! We maken een mixed-media tafereel met de kat in de hoofdrol. Goed kunnen tekenen is geen vereiste, we kunnen een trucje uithalen waardoor ook jouw katten er perfect uitzien. Tijdens deze middag maak je een of twee panelen met een mooie achtergrond, waarin je verschillende technieken leert en natuurlijk een kat op de voorgrond. Kinderen vanaf 12 jaar mogen, indien een ouder mee is, meedoen met deze workshop voor een lager tarief.

Een achtergrond maken met patronen

We gaan aan de slag met het maken van een achtergrond. Misschien zit jouw kat lekker binnen op een kussentje. Of ze zit op de vensterbank naar buiten te kijken. Of je hebt een kat die buiten loopt, in de sneeuw. We bouwen de achtergronden op uit kleine stukjes papier met patroontjes. De patroontjes kun je zelf maken met verschillende technieken.

Gelli Plate Prints

De kat hierboven heb ik gemaakt met de Gelli Plate Print. Dit is een speciale monoprinttechniek, die je tijdnes deze workshop kunt uitproberen aan de Gelli Print tafel. Ook kun je gebruik maken van sjablonen en stempels. En op het eind kun je details maken met pennen, markers en oostindische inkt. Kortom, een middag waarin je heel veel uitprobeert en met een paar mooie katten naar huis gaat!

De resultaten van de kastenworkshop van 31 oktober 2020.
De resultaten van de kattenworkshop van 31 oktober 2020.

De kattenworkshop als ‘moeder- en dochter uitje’

Workshop Mixed media katten - Daniëlle en Frederique konden er geen genoeg van krijgen!

Lieve Marloes, heel hartelijk bedankt voor de super leuke kattenworkshop. We hebben genoten van dit uitje. Het was super om zoveel nieuwe technieken toe te passen. En… de hapjes waren heerlijk! Wij kunnen weer even in de coronaperiode teren op zo’n enorm leuke herinnering. We komen heel graag nog een keer!

Daniëlle en Frederique

Details van deze workshop

 • Datum: 18 mei 2024
 • Tijd: 13.30 tot 17.30 uur
 • Kosten: € 75,00 per persoon
 • Inbegrepen: 2 houten panelen van 20×20 cm per persoon, gebruik van materiaal (verf kwasten, papier, schorten, etc.) koffie of thee met wat lekkers en een uitgebreide lunch tussendoor.
 • Draag geen nieuwe kleding! 
 • Plaats: Heemskerk (Breedweer)
 • Minimaal aantal deelnemers: 3
 • Maximaal aantal deelnemers: 6
 • Belangrijke mededeling omtrent Corona-maatregelen: Iedereen is welkom. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, testen ook niet. Bekijk hier alle mededelingen.

Comments 4

 1. Helaas zag ik deze workshop katten te laat.
  Eigenlijk pas op de dag zelf.. en al een afspraak staan…maar zou ik op de hoogte gehouden kunnen worden als je weer een workshop katten geeft?!
  Dat zou super zijn!!
  Ik mis alleen de tijden.. aanvang/sluiting zodat je ongeveer weet hoelang de workshop duurt..
  Alvast dank voor de informatie als je deze voor mij hebt.
  Ik heb mij opgegeven voor de nieuwsbrief .
  Hartelijke groet Bernadette

  1. Post
   Author

   Hoi Bernadette,
   De workshop is naar voren verplaatst, hij stond eigenlijk op 28 november. Als de maatregelen niet strenger worden, gaat hij misschien alsnog door op die dag. De workshop bij Toverzicht duren van 13.00 tot 17.00 uur. Hopelijk tot een volgende keer. Fijne dag!
   Groetjes, Marloes

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *