Cursus ‘Bloemen & Patronen’

Marloes presenteert de mixed media schildercursus Patronenparadijs

VANDAAG BEGINNEN! ˙ LEER IN JE EIGEN TEMPO ˙ ALTIJD TOEGANG

Schilder je favoriete bloem en combineer met botanische patronen

In deze cursus draait alles om jouw favoriete bloem! Je gaat deze bestuderen en schilderen, helemaal op jouw manier. Moeilijk? Nee hoor! Ik laat je stap voor stap zien hoe ik het doe. Het is extra leuk door de 2 spellen die je gratis bij deze cursus krijgt.
En als je geen genoeg kunt krijgen van patronen ontwerpen, dan is dit echt iets voor jou! Alle patronen die we tekenen in deze cursus zijn geïnspireerd door de natuur en passen bij jouw gekozen bloem.
Ben je in voor wat bloemenmagie, doe dan mee!

Deze schildercursus is inclusief:

  • Meer dan 20 video's (meer dan 4 uur lesmateriaal) en een PDF-werkboek;
  • 2 GRATIS spellen om uit je comfortzone te komen en nieuwe materialen te ontdekken zijn inbegrepen bij deze cursus;
  • Toegang tot het besloten klaslokaal van deze cursus waarin je andere studenten kunt ontmoeten, jouw resultaten kunt delen en waar je waardevolle feedback kunt delen;
  • Onbeperkte toegang tot het lesmateriaal;
  • De mogelijkheid om de cursus in jouw tempo te bekijken, op het door jou gekozen tijdstip, zo vaak als je wilt. Je kunt het kijken vanaf jouw computer, maar ook vanaf je tablet of je smartphone. Dus ook op vakantie kun je deze cursus volgen!

Deze en al mijn andere Nederlands- en Engelstalige schildercursussen vind je in mijn online school Brave Art Academy. Als je op de knop Doe Mee! drukt kom je op de kassapagina van Brave Art Academy en kun je na het afrekenen meteen met je cursus beginnen.

LET OP: De kassa en het uiterlijk van Brave Art Academy zijn nog in het Engels (het is een internationale school), maar alle Toverzicht cursussen zijn natuurlijk volledig in het Nederlands. We werken aan een Nederlandstalige uitvoering van de website. Als je er niet uitkomt en hulp wilt bij het bestellen, stuur dan een e-mail aan marloes@toverzicht.nl of stuur een bericht naar de Facebookpagina van Toverzicht.

Prijs: €95

Doe Mee!

Patronen voor 'professionals'

Wie mijn eerdere cursussen 'Patronenparadijs' en 'Plezier met Patronen Tekenen' gevolgd heeft, weet hoe verslavend het is om bezig te zijn met het tekenen van patronen.
In deze cursus doen we er nog een schepje bovenop en breiden we onze kennis uit.
We duiken helemaal in de botanische patronen. Ook leer je om verschillende soorten patronen te tekenen; van eenvoudige organische patronen tot geavanceerde grootse ontwerpen. Pluk dus wat bloemen, zoek wat bladeren en doe mee! 

Schrijf me in!

Bloemenstudies met twee spellen

Help, ik moet een echte bloem schilderen! Als dat is wat je denkt als je dit leest, maak je geen zorgen. Bij deze cursus ontvang je namelijk twee BONUS-spellen om je voor te bereiden op het schilderen van de bloem.  Ze moedigen je aan om met andere ogen naar je hoofdonderwerp te kijken. Je gebruikt eens hele andere materialen dan je gewend bent. Je gaat uit je comfortzone en probeert nieuwe technieken uit. Intussen leer je je bloem steeds beter kennen en je vaardigheden worden beter en beter. Na deze voorbereidingen ben je gegarandeerd klaar voor het project!

Een gebalanceerd en levendig eindresultaat

Na al onze voorbereidingen brengen we alles samen in ons eindwerkstuk. Na een kleurenonderzoek kiezen we de mooiste patronen uit en plakken ze op. Nu heb je genoeg ervaring om je favoriete bloem te schilderen. In de video's laat ik je stap voor stap zien hoe ik mijn bloem tevoorschijn laat komen en hoe ik tot een samenhangend, evenwichtig en levendig werk.

Ik doe mee met deze cursus!
De online workshop 'Bloemen & Patronen' is een aanrader!
Yvonne, cursist 'Bloemen & Patronen''

Yvonne's resultaat van de online schildercursus Bloemen en Patronen - Toverzicht

"De online cursus 'Bloemen en Patronen' is mijn eerste ervaring met online les volgen. Ik dacht echt dat online les niks voor mij was, maar wilde het toch proberen. En ik vond het zó leuk!

Ik vond de opbouw van de lessen heel duidelijk, Marloes legt alle stappen goed uit en laat alles duidelijk zien in de filmpjes. Hierdoor is het mogelijk om zelf een mooie bloem en patronen te schilderen/tekenen en die samen te voegen tot één geheel.

De online klas vind ik een mooi platform om vragen, tips en vorderingen met elkaar te delen."

Marloes presenteert de mixed media schildercursus Patronenparadijs

Overzicht van de lessen in deze cursus:

Hieronder zie je een overzicht van alle lessen in deze cursus.
Lesoverzicht online schildercursus Bloemen en Patronen van Toverzicht
Image

Voor iedereen

Of je nu een ervaren kunstenaar bent die op zoek is naar een frisse aanpak of helemaal geen ervaring hebt met schilderen of mixed-media technieken, deze cursus is geschikt voor jou! De lessen zijn ontworpen om je te helpen open te staan voor nieuwe technieken, vertrouwen te krijgen in je eigen proces en het plezier van schilderen te (her)ontdekken.

Ik doe mee met deze cursus!

Andere online cursussen van Toverzicht:

mixed-media cursus Engelen

Plezier met Patronen Tekenen

De introductiecursus waarin je patronen ontwerpt op tekenen en verschillende toepassingen ontdekt.

Image

Patronenparadijs

Maak patronen en verwerk deze in een abstract schilderij!

Image

Mixed Media Bloemen

Maak bloemen vanuit je fantasie met papier en verwerk ze in een schilderij.

Marloes moedigt aan om je favoriete bloem te schilderen, hierdoor wordt je gevoel aangesproken en krijg je ontzettend veel zin en plezier in het werk!

Sonja, cursist 'Patronenparadijs'

Sonja's resultaat van de online schildercursus Bloemen en Patronen - Toverzicht

"In deze online cursus laat Marloes stap voor stap zien hoe je een mooie compositie opbouwt. Zelf heb ik op deze cursus geleerd hoe ik een fantasie-achtergrond mooi kan combineren met een realistische bloem. Marloes moedigt aan om je meest favoriete bloem te schilderen, hierdoor wordt je gevoel aangesproken en krijg je ontzettend veel zin en plezier in het werk.

Ze legt duidelijk uit hoe je de achtergrond maakt, welke materialen het meest geschikt zijn (maar alle materialen zijn oké) en hoe je alles samenvoegt tot één geheel.

Mijns inziens is de workshop geschikt voor zowel beginner als gevorderde omdat je heel veel inzicht krijgt in hoe je het beste je werk opbouwt.

Het fijne van deze cursus is dat je het thuis kunt doen op momenten dat het je schikt. Je kunt van tevoren alle materialen klaarleggen, zodat je lekker in je flow komt.

En je kunt alles weer opnieuw afspelen, mocht je iets niet helemaal begrijpen of als je na verloop van tijd je geheugen wilt opfrissen. Daarnaast is er de mogelijkheid om het werkboek uit te printen, zodat je de workshop ook kunt nalezen."

Materialenlijst

Het kiezen van je bloem

Allereerst heb je voor deze cursus een bloem als uitgangspunt nodig. Het liefste een echte bloem. Kun je deze niet plukken of kopen, ga dan uit van eigen foto’s waarin je de bloem van verschillende kanten ziet.

Papier

Voor de achtergrond kun je werken op papier, een houten paneel of doek. Ik geef de voorkeur aan mixed-media papier, bijvoorbeeld van Canson. Ook kun je in een art journal werken. Ik gebruik dat van Ranger, Dina Wakley.
Voor de achtergronden van de patronen gebruik je dun papier, bijvoorbeeld zijdepapier, theezakjes, dun geschept papier of verpakkingspapier, bijvoorbeeld van een schoenendoos. Ik gebruik vaak papier dat een beetje transparant is.
Ik gebruik acrylverf van Winsor & Newton (Galeria) en van Amsterdam.
Om de achtergrond op te zetten gebruik ik een roller. De inktroller van Esdee is een aanrader, als je minder budget hebt, kun je bij de bouwmarkt een behangroller of naadroller kopen, bijvoorbeeld van het merk SAM. Ook kun je een brede kwast (spalter) gebruiken.
Verder gebruik ik een palet en ik zorg dat ik een waterbakje en een stukje keukenrol heb voor als ik tussendoor de roller of kwast wil schoonmaken. Voor de patronen gebruik ik Posca acrylic pens of Edding acryl markers. Ook gebruik ik diverse Copic en Twin markers. In het filmpje over deze les benoem ik ook de verschillen tussen deze twee.

Gel medium of lijm

Voor de bonuslessen (over hoe je je papier met patronen kunt gebruiken) heb je lijm of gel medium nodig. Als ik in mijn journal werk, geef ik de voorkeur aan gel medium, wat als lijm werkt, maar dan beter blijft plakken op bijvoorbeeld stof of jute. Bij het maken van cadeaupapier volstaat een Prittstift of andere lijmsoort prima.

Het spel

Om de twee spellen in deze les te kunnen spelen heb je twee dobbelstenen nodig. Je kunt de dobbelstenen uit het werkboek uitprinten of gewone dobbelstenen gebruiken. Ik gebruik een zandloper voor de tijd, je kunt ook een stopwatch of de timer van je mobiele telefoon gebruiken.
De zes verschillende materialen die je voor het materialenspel kun je zelf kiezen. Ik gebruik pastelkrijt, gouache, copic markers, Karisma kleurpotloden, houtskool en acrylverf.
Ik heb gekozen om op verschillende soorten papier te werken, zoals kraftpapier, dik groen papier, mixed-media papier, schetspapier en bladmuziek uit een oud muziekboek. De keuze voor het papier is afhankelijk van met welk materiaal je werkt. Zorg dat je dus alles bij de hand hebt voordat je met het spel begint, zodat je in de flow blijft!
Voor het Bloemenspel heb je een potlood of grafietpotlood en eventueel houtskool.

De patronen en de bloem toevoegen

Om de patronen op te plakken gebruik ik gel medium van Talens Amsterdam, matt. Om de bloem te schilderen gebruik ik de materialen die mij in het spel goed bevielen. Ik gebruik fijne kwasten van Rafael.

En verder...

Ik gebruik een placemat of snijmat als ik het spel doe. Als je met verf werkt, kun je een zeil op tafel leggen om vlekken te voorkomen. Draag een schort als je je kleding schoon wilt houden. Tussendoor gebruik ik een föhn om het werk te drogen. Verder vind ik het erg prettig om met daglichtlampen te werken zodat ik de kleuren goed kan zien.

Vragen en Antwoorden

Dit is de eerste online cursus over patronen. Er zijn nog vier andere Nederlandstalige mixed-media cursussen met dit thema. De lessen bestaan uit video's en begeleidende tekst. Daarnaast krijg je een uitnodiging om je resultaten te delen in ons privé 'Klaslokaal van Bloemen & Patronen', waar je automatisch toegang toe krijgt als je de cursus hebt aangeschaft. Bekijk ook mijn Engelstalige cursussen!

Wanneer begint en eindigt de cursus?

Wat jij wilt! Je kunt direct na aankoop aan de slag. Je kunt de cursus in jouw tempo volgen, op jouw gekozen tijdstip... en daarna kun je hem zo vaak bekijken als je wilt!

Hoe lang kan ik gebruik maken van de cursus?

Je hebt onbeperkt toegang tot het lesmateriaal!

Heb ik alle materialen uit de materialenlijst nodig?

In de materialen lijst vind je alles wat ik gebruikt heb in deze cursus. Je bent helemaal vrij om te werken met welke materialen je wilt. Ik vind het altijd leuk en uitdagend om wat nieuws te kopen, maar dit hoeft niet natuurlijk.  

Is het een vereiste om snel internet te hebben?

Je hebt gewoon modern internet nodig om de video's te kunnen streamen. deze zijn geoptimaliseerd voor soepel afspelen. Als je de app of tablet gebruikt, kun je de lessen van tevoren downloaden, zodat je ze ook offline kunt bekijken.

Voor welk niveau is deze cursus geschikt?

Deze cursus is zowel toegankelijk voor beginners als voor gevorderden. Alles wordt stap voor stap uitgelegd en er valt voor ieder wel iets nieuws te ervaren. Het openstaan voor iets nieuws en het enthousiasme om iets te leren is belangrijker dan het niveau dat je hebt.

Kan de cursus gevolgd worden door kinderen?

In mijn atelier heb ik vaak met kinderen patronen getekend en bloemen geschilderd. Kinderen kunnen deze cursus in principe dus prima volgen, zeker als er ook een volwassene meedoet!

Kan ik in contact komen met andere cursisten?

Ja! Op mijn nieuwe website Brave Art Academy hebben we onze eigen leeromgeving gemaakt. Zodra je deze cursus hebt aangeschaft word je automatisch toegelaten tot het virtuele 'klaslokaal' wat bij deze cursus hoort. In dit klaslokaal zijn al je medecursisten actief, en ikzelf natuurlijk ook. Je kunt daar je resultaten of inspiratie delen, om tips vragen en waardevolle feedback geven en/of ontvangen. Het klaslokaal werkt ongeveer hetzelfde als onze 'oude' besloten Facebookgroep. Bij ons ben je er echter van verzekerd dat wij je gegevens nooit met derden zullen delen, of dat we je op andere manieren zullen volgen!

Ik weet voldoende, schrijf me in!