Cursus ‘Art Journaling – Vondsten’

Marloes presenteert de vcursus Art Journaling: Vondsten

VANDAAG BEGINNEN! ˙ LEER IN JE EIGEN TEMPO ˙ ALTIJD TOEGANG

Art Journaling 3: Vondsten

Wandel, verzamel, teken en verwonder!

In het derde deel van de serie cursussen over art journaling ga je op ontdekkingstocht op een door jou gekozen locatie. Je gaat op zoek naar interessante voorwerpen om te tekenen en te verzamelen in je art journal. Wat geeft het beste weer wat jij zo bijzonder vindt aan deze plek? In deze cursus oefen je niet alleen je teken- en schildervaardigheden, ook train je  je ogen! Je ontwikkelt een nieuwe manier van waarnemen, waarbij jou ineens van alles opvalt.

Na het maken van je wandeling heb je schetsen gemaakt, patronen getekend en voorwerpen gevonden om direct in te plakken in je art journal, zoals gedroogde bladeren en bloemblaadjes. Hoe voeg je alles samen in je art journal? Ik laat je stap voor stap zien hoe ik dit zelf doe. Maar dat is nog niet alles…

2 Bonuslessen

Je krijgt bij deze cursus 2 bonuslessen. In de eerste laat ik je meerdere pagina’s uit mijn art journal zien, waarin ik beschrijf hoe ze ontstaan zijn. Zo krijg je een idee hoe je op verschillende manieren de pagina’s opzet. In de tweede bonusles vertel ik je alles wat je moet weten over basisvormen en driedimensionaal tekenen. 

Deze cursus is opgenomen op een prachtige plek in Frankrijk, dus je kunt met eigen ogen zien hoe ik deze plek ‘vang’ in mijn art journal. 

Deze cursus is inclusief:

 • Ongeveer 3 uur in 17 losse videolessen waarin ik je meeneem naar een prachtige locatie, en mijn hele proces laat zien van verzamelen, schetsen en werken in mijn art journal;
 • Een werkblad met vragen over jouw gekozen locatie, om jouw plek met al je zintuigen te ervaren;
 • 2 BONUSLESSEN;
 • Toegang tot het besloten klaslokaal van ‘Brave Art Academy’ waarin je andere studenten kunt ontmoeten, jouw resultaten kunt delen en waar je waardevolle feedback kunt delen;
 • Direct beginnen, onbeperkte toegang tot het lesmateriaal;
 • De mogelijkheid om de cursus in jouw tempo te bekijken, op het door jou gekozen tijdstip, zo vaak als je wilt. Je kunt het kijken vanaf jouw computer, maar ook vanaf je tablet of je telefoon. Dus ook op vakantie kun je deze cursus volgen!

Deze en al mijn andere Nederlands- en Engelstalige schildercursussen vind je in mijn online school Brave Art Academy. Als je op de knop Doe Mee! drukt kom je op de kassapagina van Brave Art Academy en kun je na het afrekenen meteen met je cursus beginnen.

LET OP: De kassa en het uiterlijk van Brave Art Academy zijn nog in het Engels (het is een internationale school), maar alle Toverzicht cursussen zijn natuurlijk volledig in het Nederlands. We werken aan een Nederlandstalige uitvoering van de website. Als je er niet uitkomt en hulp wilt bij het bestellen, stuur dan een e-mail aan marloes@toverzicht.nl of stuur een bericht naar de Facebookpagina van Toverzicht.

Prijs: € 59

In Winkelwagen

Vang jouw locatie in je art journal!

Cursus Art Journaling Vondsten-Bloemen-drogen 

Je gaat in deze cursus op zoek naar vondsten, die je kunt verwerken of direct kunt inplakken in je journal. Wat is een geschikte plek om dit te doen? Het beste is als je voor een nieuwe locatie gaat, ergens waar je nog niet zo vaak of nog nooit bent geweest. Dit kan een stedentrip zijn, of een wandeling in het bos. Ben je op vakantie of ga je een weekendje weg? Dan is dit bij uitstek geschikt voor deze cursus. Het belangrijkste is dat je even uit je comfortzone stapt en met een nieuwsgierige blik deze nieuwe wereld gaat ontdekken. Een stukje wandelen, een rondje in of om het (vakantie)huis of een stadswandeling… Het kan en mag allemaal.

Wat je leert in deze cursus

 • Hoe je een manier van waarnemen ontwikkelt tijdens het wandelen en hoe je voor jou interessante voorwerpen vindt om te verwerken in je art journal;
 • Hoe je jouw uitgekozen voorwerpen schetst;
 • Hoe je op basis van bestaande patronen, je eigen patronen ontwerpt;
 • Alle theorie over basisvormen en driedimensionaal tekenen;
 • Hoe je bloemen en bladeren droogt en hoe je ze kunt verwerken in je journal;
 • Hoe je een gedegen keuze maakt welke van jouw gevonden voorwerpen op je pagina’s zullen schitteren;
 • Hoe je een goed kleurenpalet kiest, op basis van jouw vondsten;
 • Hoe je alles samenvoegt tot twee evenwichtige en sprankelende pagina’s;
 • Je leert meerdere manieren om je pagina op te zetten qua compositie.

Cursus Art Journaling Vondsten-Bloemen-drogen

Mixed-media technieken: Je mag alles gebruiken!

In deze cursus werk je met diverse materialen. Oude boekpagina’s, mooie stukjes papier, verpakkingen van bijvoorbeeld brood, vondsten uit de natuur (ik besteed veel aandacht aan hoe je bladeren en bloemen kunt drogen) en je eigen schetsen. Op het laatst voeg je de mooiste dingen samen. Bij de afwerking in mijn art journal gebruik ik acrylverf en wat markers. Je zult zien dat de mogelijkheden oneindig zijn en dat je bijna alles kunt gebruiken. Tegelijkertijd hoef je niet veel aan te schaffen voor deze cursus.  Deze cursus is overigens ook geschikt als je op een andere ondergrond wilt werken dan in een art journal, bijvoorbeeld op mixed-media papier.

De cursus nodigt uit tot speels werken. Doordat je veel schetsen maakt, zit er altijd wel een goede bij die je direct kunt gebruiken in je journal. Het hoeft niet perfect te zijn! De cursus is een mix tussen werken vanuit jezelf en de wereld om je heen waarnemen en vastleggen.

Art Journaling is voor iedereen!

Dit is de derde cursus over art journaling. (kijk hier voor de Introductiecursus Art Journaling en hier voor de cursus Art Journaling: Sprookjes). Je kunt meedoen als je nog helemaal geen ervaring hebt, maar ook als je al langer tekent of schildert. De cursus nodigt uit tot spelen, nieuwe dingen uitproberen en vooral plezier hebben in het proces. 

Cursus Art Journaling Vondsten, met de katten in Frankrijk

Ik doe mee met deze cursus!
"Ik ben erg enthousiast en ga nog even door met cursussen volgen bij Marloes!"
Tamara, cursist 'Art Journaling'

Image
Online al 4 cursussen gevolgd bij Marloes, ‘Plezier met Patronen Tekenen', ‘Een Introductie tot Art Journaling’, 'Art Journaling: Vondsten' en 'Bloemen & Patronen'. Het is allemaal speels opgezet en alles wordt heel duidelijk stap voor stap uitgelegd. Daarnaast geeft Marloes ook nog allerlei voorbeelden hoe je het geleerde toe kan passen. Ik ben erg enthousiast en ga nog even door met cursussen volgen bij Marloes!
Image

Ga je met ons mee op reis?

Vaak reizen wij met onze vintage Hymer camper door Europa. Ook wanneer wij onderweg zijn brengen we nieuwe cursussen uit. Zo volg je niet alleen deze cursus over vondsten, maar ga je tegelijk een beetje met ons mee op reis! De vorige cursus ‘Sprookjes’ hebben we opgenomen in Zweden en deze cursus ‘Vondsten’ speelt zich helemaal af op een prachtige landgoed in de Corrèze in Frankrijk.

Zo leuk en leerzaam, ik ben al aan mijn tweede art journal begonnen!
Yvonne, cursist 'Art Journaling'' in Atelier Toverzicht

Image
“Tijdens de cursus Art Journaling heb ik veel geleerd. Het was mijn eerste ervaring hiermee en inmiddels ben ik aan mijn tweede boek begonnen wink. Iedere les werkten we met een ander thema en werd ik geïnspireerd om iets nieuws te proberen waar ik thuis mee verder kon. Marloes geeft goede uitleg over de opbouw van de pagina’s en kleurgebruik. Tijdens het werken in mijn journal was mijn persoonlijke doel ‘patronen doorbreken’. Door te schilderen kon ik uit mijn hoofd komen en dingen verwerken. Ik was heel blij met uitleg over het repareren van de omslag van mijn boek. Hierdoor heb ik een mooi eindresultaat en een journal om trots op te zijn!”
Ik doe mee met deze cursus!

Andere online cursussen van Toverzicht:

Image
mixed-media cursus Engelen
mixed-media cursus Fantasiebloemen