Online cursus – schildercursus

Thuis schilderles volgen in je eigen tempo

Wil jij ook leren schilderen en creatief bezig zijn en heb je even geen mogelijkheid om schilderlessen of een schilderworkshop op locatie te volgen? Doe dan mee aan een van mijn online schildercursussen! Of het nu gaat om abstract schilderen, mixed-media technieken of bijvoorbeeld het schilderen van een landschap; ik leer je het in duidelijke videolessen, op een ontspannen en speelse manier.

Weet je nog dat je als kind schilderde, tekende, of iets anders maakte en hoe magisch dat voelde? Wil je dat opnieuw ervaren? Dat kan! Het is niet weg, je moet alleen de ingang weten terug te vinden tot dat stuk in jezelf. Juist in deze uitdagende tijd is het waardevol om dit geluk te ervaren en even helemaal in het moment te zijn!

In mijn cursussen nodig ik je uit om:

✦ te spelen;
✦ te experimenteren met materialen en technieken;
✦ te ontdekken wat jij leuk vindt en
✦ te vertrouwen op jouw creatieve proces.

Je kunt mijn schilderlessen en instructies gemakkelijk volgen op je eigen computer, tablet of telefoon. Dat kan in je eigen tempo, waar en wanneer je maar wilt, zo lang en zo vaak als je wilt! Je hebt een internetverbinding nodig om de schilderlessen te kunnen zien. Als je een YouTube filmpje kunt kijken is je verbinding snel genoeg om de lessen te kunnen volgen.

Er is ook een app beschikbaar voor je smartphone of tablet. Hiermee kun je de lessen ook downloaden zodat je altijd zonder internetverbinding kunt kijken. Ons programma houdt automatisch bij wat je vorderingen zijn. Zo kun je op ieder gewenst moment even pauzeren of stoppen. Wanneer jij je dan de volgende keer weer aanmeldt, ga je gewoon verder waar je was gebleven!

Zodra je een cursus gaat volgen, krijg je toegang tot onze besloten Facebookgroep, om feedback op je werk te ontvangen en ervaringen te delen.

Er zijn nu drie Nederlandstalige mixed-media cursussen. In Patronenparadijs ga je vooral aan de slag met het ontwerpen van patronen die je verwerkt in je abstracte schilderij. In ‘Fantasie Bloemen‘ bouw je stap voor stap een bloementafereel op met verschillende materialen en in Mixed-media Engelen breng je jouw magische engel tot leven op het doek of paneel. Voor deze drie cursussen is het basmateriaal acrylverf. De andere cursussen zijn vooralsnog alleen in het Engels te volgen, dit is voor de meeste mensen met basiskennis Engels goed te doen.

De cursussen bestaan uit video’s, begeleidende teksten en een werkboek met handige tips, achtergrondinformatie, stappenplannen en pagina’s om te schetsen of een journal te maken.

Klik op de onderstaande afbeeldingen om naar de betreffende cursus te gaan. Op elke cursuspagina vind je uitgebreide informatie, afbeeldingen en een introductiefilmpje voor een goede indruk.

Mixed-Media Patronenparadijs

Mixed-Media Fantasiebloemen

Mixed-Media
Engelen

Schilderlessen Engelstalig

De onderstaande schildercursussen zijn Engelstalig. Deze staan ook op ons leerplatform Teachable. Je kunt deze afrekenen met alleen creditcard of PayPal. Wil je liever met iDeal betalen, stuur mij dan een berichtje via marloes[at]toverzicht.nl, dan zorg ik ervoor dat je een betaalverzoek krijgt, waarna ik je kan aanmelden bij de desbetreffende cursus.

Klik op de onderstaande afbeeldingen om naar de gewenste cursus te gaan.

Botanical Gelli Prints
Botanische dingen gelliprinten

Fabuluz Flower Fields
Bloemenvelden schilderen
op locatie

Beyond Colour Fields
Abstract schilderen

Landscapes in Lines
Abstracte landschappen schilderen

Trees in the Light
Bomen schilderen met
acrylverf en inkt