Binnen en buiten tekenen voor kinderen in Heemskerk

Marloes van ToverzichtActueel, Cursussen Leave a Comment

Vanaf woensdag 6 april start een tekencursus voor kinderen van 7 t/m 9 jaar in Heemskerk. Deze cursus is speciaal bedoeld voor kinderen, die het leuk vinden om te tekenen. Er worden verschillende tekentechnieken aangeboden. We gaan kijken naar hoe dingen er in het echt uitzien: dieren, mensen, landschappen, huizen, bomen… Maar nog belangrijker is hoe de maker het zelf ziet en er zijn eigen beeld en fantasie bij gebruikt. De spontane kindertekening blijft hierdoor in tact. We gaan nieuwe ontdekkingen doen met (kleur)potloden, markers, pastelkrijt en verf. Acht lessen waarin we kijken, proberen, spelen en vooral veel plezier hebben in het maken van nog mooiere tekeningen dus! Als het weer het toelaat gaan we zeker naar buiten om te tekenen in de duinen, op de kinderboerderij of in het park.

Marloes Bloedjes is de schrijfster en illustrator van het kinderboek Wittie en de Regenboogfontein. Als kind maakte zij al boekjes met kleurige tekeningen. Ze heeft de Pabo afgerond en heeft dus haar onderwijsbevoegdheid. Na haar opleiding gaf ze les op verschillende scholen. Op dit moment richt ze zich volledig op het schilderen, illustreren en schrijven en heeft ze al een paar tekencursussen voor volwassenen gegeven.

De cursus is 6 keer op de woensdagmiddag. Tussendoor krijgen de kinderen een drankje en materiaal is inbegrepen. Meer informatie is te vinden op www.toverzicht.nl bij ‘Cursussen’. Heb je vragen of wil je je aanmelden, mail marloes@toverzicht.nl of vul het contactformulier op de website in.

Duur: 6x
Data: Vanaf woensdag 6 april 2016
Tijd: van 13.30 tot 15.00 of 15.30 tot 17.00 (nader te bepalen)
Minimaal aantal deelnemers: 4
Maximaal aantal deelnemers: 6
Plaats: Heemskerk, er is parkeergelegenheid voor de deur
Inclusief materiaalDit zeiden de kinderen zelf over de cursus:

“Het mocht best langer, want ik kreeg mijn werk vaak niet af. Je leert echt heel veel. Ik heb goed gezichten en poppetjes leren tekenen. En een dier tekenen vond ik het leukst; dat wilde ik altijd al een keer doen!” (Maayke, 9 jaar)

“Striptekenen vond ik het leukst. Ik heb twee verhalen van Meneer Potlood gemaakt.” (Marije, 9 jaar) 

“Ik vond het leuk dingen te leren die ik nog nooit heb gedaan. Ik zou nog veel meer willen leren, zoals schilderijen maken met gezichten erin. Zelf vond ik het maken van een landkaart van je eigen fantasieland het leukst.” (Lianne, 10 jaar) 

“Het was een leuke cursus omdat we heel veel verschillende dingen deden.” (Lotte, 10 jaar)

“Ik vond het leuk om de vlinders te schilderen, om alle kleuren te gebruiken. Wat ik ook leuk vond was strips tekenen, omdat je het dan helemaal zelf mag verzinnen. Ik zou nog veel meer willen schilderen.” (Avid, bijna 7 jaar)

“Ik heb geleerd om kleuren te mengen en om schaduwen te maken door met potlood te wrijven. Fruit tekenen vond ik heel leuk om te doen en ook een landkaart tekenen, omdat je dan alles zelf mag bedenken. Er waren niet zo heel veel kinderen, daarom was er aandacht voor iedereen.” (Liz, 9 jaar) 

“Ik vond het striptekenen het leukst. Ik zou nog wel meer verhalen willen schrijven.” (Levi, 7 jaar)

“Vooral de vlinders inkleuren met verf vond ik heel leuk omdat we toen met alle kinderen bij elkaar waren. Maar vooral een strip maken, een hele lange met heel veel vakjes!” (Lonneke, 7  jaar)

“Ik heb nu veel meer ideeën over wat ik nog meer kan tekenen. Een landkaart tekenen vind ik leuk omdat alles kan en omdat het echt jouw eigen land is.” (Sophie, 9 jaar) 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *