Brenda scoort hoog met de boekbespreking van Wittie en de Regenboogfontein!

Marloes van ToverzichtActueel 2 Comments

witte op de ottenkolken

Op woensdag 12 oktober heeft Brenda van der Ven uit groep 6 haar boekbespreking over Wittie en de Regenboogfontein gehouden. Ik was erg vereerd want zij vroeg mij als schrijfster om ook te komen!
De Ottenkolken in Heemskerk is een gezellige school. Ik kwam binnen tijdens het zingen voor de (bijna) jarige Elodie. Daarna was het speelkwartier en hadden Brenda en ik nog tijd om alles door te spreken en samen een tekening op het bord te maken van alle personages uit Wittie: Lila, Door, Rodus en Wittie zelf natuurlijk!

enthousiaste klas

Brenda vertelde de kinderen over Wittie en hoe ik haar bedacht had. Het was heel leuk om daar naar te luisteren en ze deed het heel goed. Natuurlijk las Brenda een stukje voor uit het boek. Op het eind mochten de kinderen uit de klas vragen stellen aan Brenda óf aan mij. Ze vroegen bijvoorbeeld of er nog meer boeken van mij waren. Ik heb zelf nog wat verteld over hoe je een boek uitgeeft en ik heb laten zien hoe de stiften werken waar ik Wittie mee getekend heb.

En dan het cijfer!

Bij de boekbesprekingen is het de gewoonte dat de kinderen na afloop tops (de goede dingen) en tips (voor hoe het beter kan) geven aan degene die over het boek verteld heeft. Brenda kreeg veel complimenten: ze praatte duidelijk, ze had veel materialen mee (ik had de landkaart mee en boekjes van vroeger), het bord was mooi versierd en ze vonden het ook top dat ik erbij was! Daarna was het aan juf Tessa om er wat over te zeggen. Ook zij was behoorlijk enthousiast! Brenda kreeg een 9,5 voor haar spreekbeurt! Super gedaan hoor!

Brenda met een oud Wittieboek

De voorbereiding van de boekbespreking: met brenda op WhatsApp

Ik vond het erg leuk om op de Ottenkolken te zijn. Maar het leukste vond ik om met Brenda de boekbespreking voor te bereiden. Ze stelde erg leuke vragen via WhatsApp. Alles bij elkaar was het inspirerend dat ik zin heb om verder te schrijven aan deel 2!

Deel dit bericht!

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *