De tienerlessen beginnen weer!

Marloes van ToverzichtActueel 3 Comments

In 2020 start Toverzicht weer met de tienerlessen. De gratis proefles is gepland op dinsdag 7 januari van 19.15 tot 20.45 uur. Bij het creatief uiten door schilderen en tekenen draait het niet alleen om kijken naar de wereld om je heen, maar vooral ook wat jij zelf ziet. Ook de wereld in jou is belangrijk.

Wanneer mogen we nog creëren?

Ik hoor vaak van volwassenen dat ze als kind graag tekenden, maar hun creativiteit verloren toen ze in hun puberteit belandden. Ook in deze tijd van computers en telefoons is het – voor zowel volwassenen als kinderen -soms lastig je te focussen op je creatieve kant. Of het wordt te druk met huiswerk en school, er zijn geen andere kinderen meer die dit doen, je wordt in deze fase van je leven kritischer en vindt wat je maakt stom, of om wat voor reden dan ook berg je je potloden en tekenpapier op.

Drie redenen om naar de tienercursus te komen

1. Je mag weer tekenen

Als kind had je die wereld waar je zomaar in kon gaan en niemand hield je tegen. Eigenlijk zou je dat wel weer willen, maar je denkt dat dat niet kan. Het tegendeel is waar! Je hoeft jezelf alleen maar toestemming te geven! Dat is iets waar we tijdens deze cursus aan werken: dat het mag, van de docent, de andere cursisten, maar vooral van jezelf!

2. Nieuwe technieken en materialen ontdekken

Of je hebt simpelweg al die YouTube-filmpjes nu wel gezien en wilt zelf aan de slag. Nieuwe technieken leren die je nog nooit gebruikt hebt. Je wordt tijdens de cursus uitgedaagd om niet alleen met potlood te werken, maar ook andere materialen te ontdekken. Eerder had ik een zeer getalenteerde cursist in de tienergroep die nog nog niet vaak geschilderd had. Ze probeerde dit uit en ontdekte dat ze dit het allerleukst vond om te doen en haar droom is om meer met kunst te gaan doen. Ze zou dit nooit ontdekt hebben als ze het niet had uitgeprobeerd.

3. Delen met gelijkgestemden

Hoewel tekenen op dit moment – ook in deze leeftijdsgroep – best wel een hype is, kan het zijn dat je niet zoveel mensen kent die het ook doen. Toen ik zelf 13 was schreef ik verhaaltjes en maakte ik er mijn eigen illustraties bij. Maar niemand uit mijn klas deed zoiets. Of hielden ze het ook geheim zoals ik? 😉

Ik zou er heel wat voor over hebben gehad om samen met iemand te tekenen of schilderen en anderen te ontmoeten die een beetje zoals ik waren. Dat is ook waarom ik deze cursus ooit gestart heb: niet alleen om nieuwe dingen te leren maar ook om het te delen. Want er is één ding waar ik inmiddels achter ben: Je bent nooit de enige!

In de lessen is de sfeer gemoedelijk en benaderen we elkaar en ons werk opbouwend positief. Daarnaast krijg ik vaak te horen dat het heel gezellig is.

Alle informatie over de cursus

De cursus, die na de voorjaarsvakantie start, bestaat uit 8 lessen waarin we tekenen en schilderen met elkaar afwisselen. Er komen verschillende tekentechnieken en materialen aan bod. De cursus kan doorgaan bij meer dan 5 deelnemers. Het maximale aantal deelnemers is 8. De kosten voor de cursus bedragen € 100,-.

Comments 3

 1. Hoi marloes,

  Op welke dagen zijn deze workshop/cursus voor tieners?

  Léah is inmiddels 11 en nog steeds dol op tekenen en schilderen.

  Gr martina

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *