Diverse tekencursussen van start bij Toverzicht in Heemskerk

Marloes van ToverzichtActueel, Cursussen Leave a Comment

vakantie voorbij, het tekenen kan weer beginnen!

Heb jij ook een leuke en inspirerende vakantie gehad? Nu de scholen weer begonnen zijn en iedereen weer aan het werk is, start er een nieuw cursusseizoen tekenen en schilderen. Welke leeftijd je ook hebt, bij Toverzicht vind je altijd wel iets om je creativiteit weer een boost te geven!

Foto: Saskia Steenbakkers

Gratis proefles tekenen en schilderen voor kinderen

Op 14 september is er een gratis proefles tekenen en schilderen voor kinderen van 7 t/m 11 jaar die graag tekenen en nieuwe dingen willen leren. We gaan kijken naar hoe dingen er in het echt uitzien: dieren, mensen, landschappen, huizen, bomen… Maar nog belangrijker is hoe de maker het zelf ziet en er zijn eigen beeld en fantasie bij gebruikt. De spontane kindertekening blijft hierdoor in tact. Als het weer het toelaat gaan we zeker naar buiten om te tekenen in de duinen, op de kinderboerderij of in het park.
De cursus start op 21 september en er kan gekozen worden voor 6 of 12 keer. De kinderen worden ingedeeld op leeftijd in twee groepen, een van 13.30 tot 15.00 uur en een van 15.30 tot 17.00 uur.

Meer info
 

Nieuw!! Tekenen en schilderen voor tieners

Helemaal nieuw is de cursus tekenen en schilderen voor tieners (12 t/m 16 jaar), die iets met hun creativiteit willen doen. Juist voor tieners is het belangrijk om contact te houden met hun creativiteit en te ervaren dat er genoeg anderen zijn die het ook leuk vinden om met tekenen en schilderen bezig te zijn. Elke les werken we met een onderwerp, bijvoorbeeld perspectief tekenen, magische wezens, bomen, een stripverhaal maken of beter mensen leren tekenen.
Op dinsdagavond 13 september is er een gratis proefles. De week erna volgt er een blok van 6 of meteen 12 keer.

Meer info

Foto: Anthony Verolme

Illustreren met copic markers voor volwassenen

Voor volwassenen is er een cursus tekenen met Copic markers, waarbij de nadruk ligt op het illustreren. Je leert de techniek van het inkleuren en blenden met deze geweldige stiften. Ook doen we oefeningen om ‘los te komen’, om je uit te dagen en je creatieve zelf weer terug te vinden. Wat er uitkomt, is elke les verschillend. De ene keer ontwerpen we een fles, een andere keer gaan we portret- of figuurtekenen, werken met een sprookje, en misschien kun je wel een start maken met jouw eigen boekillustraties!
Deze lessenserie bestaat uit 8x en start op woensdag 21 september van 19.30 tot 21.30. Bij deze cursus dien je zelf materiaal aan te schaffen. Lesmateriaal en koffie of thee in de pauze zijn inbegrepen.

Meer info

Illustratie uit Wittie en de Regenboogfontein.

Marloes Bloedjes is de schrijfster en illustrator van het kinderboek Wittie en de Regenboogfontein. Op dit moment richt ze zich met Toverzicht volledig op het schilderen, illustreren en schrijven en het geven van cursussen.

Meer informatie over alle cursussen vind je bij Cursussen. Als je nog vragen hebt neem dan gerust contact op!

Share this Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *