6. Over lieve mensen

Marloes van ToverzichtToverzicht Blog 12 Comments

Vandaag draag ik mijn blog op aan alle lieve mensen, die mij bijstaan in mijn reis, die mij elke keer vertrouwen geven dat deze wereld een plek is die het waard is om te leven. Een plek waar je dromen kunt waarmaken.

Mijn lieve vriendinnetje, dat boodschappen voor me heeft gedaan, terwijl ze het zelf heel druk heeft en genoeg aan haar hoofd heeft.  Ze bood het me zelf aan  omdat het mij steeds meer energie kost. Zo houd ik tijd en energie over die ik waardig zal besteden.

Mijn ouders die op allerlei manieren hulp bieden door bij ze te eten, me op te halen, mee te gaan als ik een grote bestelling heb van Wittieboeken (al zoeken we heel Leidschendam af naar het adres), mee te gaan naar het AMC, en nog zoveel andere dingen. Mijn lieve broer en schoonzus en hun lieve Jace voor alle geluk die zij uitstralen.

Alle andere familieleden die voor me klaarstaan als dat nodig is, bij me op visite komen, bij wie ik mag blijven slapen, die meegaan naar beurzen en me door en door steunen, wat ik ook zou zijn, doen of laten.

En natuurlijk Anthony, die mij naar huis rijdt als de regen dreigt, die zegt: ‘Kom maar wat later, als je nog wat langer thuis wilt zijn.’ Die bijna elk moment vrijmaakt om bij me te zijn. Die ongelooflijk veel van mij houdt. En – ook – die het met het meest met mijn onweerstaanbare buien te stellen krijgt… Want van alle mensen staan wij het dichtst bij elkaar en de wand is zo dun dat je de ruzies in mij hoort. Het conflict van meer willen, en niet altijd kunnen. Jij bent degene die de doemgedachten moet aanhoren en mijn eerste reactie op nieuwe dingen en die is meestal: ‘Nee, dat kan niet…’ of ‘Ja, maar…’. Hoe moedig en krachtig de stukjes zijn die ik hier schrijf, hoeveel zwakke momenten gaan daaraan vooraf. Ik maak meer problemen die er zouden kunnen zijn, ik heb geen zin om m’n bed uit te komen en zie het niet zitten. Dat hoor je allemaal aan. Toch ben ik blij dat ook die gedachten een uitweg vinden, al weet je vaak niet wat je ermee aan moet en voel je de onmacht dat je me niet echt kunt helpen. En toch doe je dat, heel erg. Geen licht zonder duisternis. Ze hebben allebei een plek nodig.

Uit de duisternis sta ik elke keer moediger op. Het spijt me dat dat niet altijd is als jij erbij bent. Ik zal de zon bewaren. Ik hou van je.

En ik bedank jullie allemaal dat jullie in mijn leven zijn om mij er doorheen te helpen!

Wie helpt jou er doorheen?

Comments 12

 1. Natuurlijk snappen wij dat je het er moeilijk mee hebt. Het is niet niks wijfie! Maar gelukkig heb je last van veel leuke mensen om je heen…..
  Vette knufffff

  1. Lieve Marloes, ik vind jou ontzettend dapper , je doorzettingsvermogen is bijzonder en ben heel trots dat jij mijn aangetrouwde nicht bent. Dat het niet altijd meevalt is begrijpelijk en gelukkig heb jij weer hele mooie mensen om je heen. xx

 2. Hey Marloes, ik vind je heel moedig en uiteraard mag je ook een beroep op mij doen als je eens boodschappen nodig hebt ofzo 🙂 Op vrije dagen maar ook op werkdagen. Ik kom aan op station Uitgeest en kan dan nog even langs de Deen gaan. Liefs Kim en Jaeda

  1. Post
   Author

   Thanks, dat waardeer ik heel erg! Je mag ook altijd blijven slapen, zodat je woe/do niet zo ver hoeft te fietsen. XX

 3. Hey ook lief mensen vriendinnetje! Nog even weer een poging om te reageren want mijn eerste reactie op “lieve mensen” is verdwenen. Waarschijnlijk ben ik gewoon een digibeet en heb dus geen verstand van het plaatsen van reacties op blogs. Maar hier komt ie (hoop ik). Ik heb je de afgelopen maanden heel vaak gesproken over dat je gezichtsvermogen steeds een beetje minder aan het worden is. Pas van de week drong de ernst ervan tot me door toen ik smorgens heel vroeg wakker schrok en dacht aan wat je me steeds probeerde te vertellen maar wat ik niet echt gehoord had. Nu ik het me besef kan ik me nog steeds niet goed voorstellen wat het werkelijk voor impact op je heeft.Het is zoals Jolientje zei: “wat knap dat Marloes zulke mooie tekeningen kan maken als ze zo weinig ziet!” Ja dat is inderdaad heel knap en ik heb zo’n bewondering voor je!En het lijkt alsof nu jij steeds een beetje minder van de wereld om je heen waarneemt jezelf des te kleurrijker aan de wereld laat zien, getuige je geweldige Wittie tekeningen,1 van je vele talenten waar je je kracht uit put en anderen inzicht mee geeft.Zo dat was het serieuze . Verder ben je gewoon lekker gek en word ik altijd blij van je als we elkaar zien!;-)X

  1. Post
   Author
 4. Ook tante Gre snapt dat het niet makkelijk is en je weet dat je altijd mag komen
  als je het moeilijk heb en als dat niet haal ik je toch op ……maar dan moet je wel parel even naar buiten doen hoor!!1 dikke vette knuffel

  1. Post
   Author
 5. Post
  Author
  1. ha Marloes.
   Ik mis je gekwebbel wel hoor!! het waren bijzondere dagen.
   hug van Rob en Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *