1. Zonder bril

Marloes van ToverzichtToverzicht Blog 5 Comments

Op een dag – ongeveer 2 maanden geleden – besloot ik mijn bril af te doen en ik deed hem niet meer op (lenzen draag ik evenmin). Waarom? Omdat het niet zo heel veel verschil meer maakt of ik mijn bril wel of niet op heb. Omdat ik het heerlijk vind om in de wind en de regen te lopen en deze puur op mijn huid te voelen. Omdat ik van dromen houd en in mijn eigen wereld zijn en de buitenwereld met de bril me soms overvalt. Omdat, als ik me ergens vertrouwd voel, ik mijn bril toch altijd afzet. Ik wil me altijd vertrouwd voelen!

Ik heb het idee dat ik de dingen anders bezie zonder correctie en dat ik meer vanuit mezelf reageer en het leven volgens mijn eigen tempo ga leven. Vanuit hier, vanuit mezelf leven, dat is de basis. Daar ontstaat Toverzicht, een nieuwe manier van kijken buiten alle geleerde en vastomlijnde ideeën. Als er iets is wat ik niet zie, zal er een andere manier zijn om aan die informatie te komen. Al is mijn fysieke zicht tussen de 10 en 15%, ik wil alle mogelijkheden zien!

Ik wil mezelf deze ervaring in ieder geval een jaar geven, als een nieuwe manier om tegen de wereld aan te kijken. Deze ontdekkingen in het toverzien wil ik graag met jullie delen, dus welkom en ik hoop dat je het leuk vindt om me te (blijven) volgen.

Comments 5

 1. Moedig! Dat is het eerste wat in me op komt. Daarna denk ik ook dat je dingen anders en misschien wel intenser gaat beleven. Ik ben benieuwd en ik probeer je te volgen.
  Wat zal ik wensen: sterkte of toch maar succes? Ach, doe maar allebei!

  1. Post
   Author

   Dat is zeker waar Hella, als het zonder dit nog niet intens genoeg was ;)! Dankjewel en leuk dat je me blijft volgen.

 2. Hey poezemeid, Heel moedig inderdaad van je! Ik blijf je ook volgen uiteraard en hopen dat er een goede behandeling is met niet al te veel risico waardoor je weer op die 30% of meer komt zodat je de dingen die je doet kunt blijven doen.
  Liefs Kim en Jaeda

  1. Post
   Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *