De lijnen in het landschap

Marloes van ToverzichtCursussen Leave a Comment

de landschapsschilders van Toverzicht

Een van de eerste lessen van het cursusjaar en het is nog steeds heerlijk zomerweer! Mooie gelegenheid om erop uit te trekken om het landschap na te tekenen dus! Er staat wel wat wind, maar er zijn ergere omstandigheden om in te schilderen. Vincent van Gogh ging naar buiten bij storm, regen en extreme hitte. Dan kunnen wij dus wel tegen een beetje wind.

We letten op de lijnen in het landschap. Als eerste heb je natuurlijk de horizon. Doe je die wat hoger op je papier, dan kun je veel landschap tekenen. Teken je deze iets meer aan de onderkant, dan komt er meer lucht. Heel interessant als er ineens een zwerm van honderden spreeuwen voorbij komt.

 

een heerlijke middag

Zal je altijd zien: je gaat heen voor het landschap… en je komt nog veel meer andere dingen tegen: hekken om op te klimmen, veeroosters boven een sloot, koeien, paarden en een schattig hondje! En het leuke is: je mag alles tekenen, als het maar in het landschap voorkomt. Zelfs Marloes is vereeuwigd door Lily.

We bepalen ons ‘landschap’ met een kadertje: wat wil je erin en wat niet? De trein raast voorbij op de horizonlijn, de slootjes kronkelen en er zijn massa’s scholieren die naar huis fietsen over de weg. Paaltjes worden kleiner als ze verder weg staan. Een vliegtuig is eigenlijk niet zo groot als een vogel. En als je op een hek staat zie je ineens veel meer van het landschap. We genieten en ontdekken ondertussen van alles over ons thema: landschap.  


onze landschappen

De week erna gaan we met wasco en ecoline aan de slag met onze landschappen. Het leuke is dat je niet precies hetzelfde hoeft te doen. Je mag kiezen hoe jouw landschap eruit ziet en wat erin staat. Ecoline en ecoline brush pens waren een groot succes! 


Jasmijn (10 jaar)

Jaeda (10 jaar)

Celine (5 jaar)


Noortje (8 jaar)

Lily (8 jaar)


Alisha (7 jaar)

Lisa (11 jaar)

Siem (5 jaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *