Een schilderij maken gebaseerd op Gustav Klimt

Marloes van ToverzichtCursussen Leave a Comment

Al een tijdje wilde ik met de kinderen (en volwassenen) die bij Toverzicht op les zitten iets doen met het werk van Gustav Klimt. Het is zo sprankelend, sierlijk en zo goud! Welke maand leent zich daar beter voor dan december?

Allereerst keken we goed naar het werk van Gustav Klimt. Welke patronen komen er allemaal in voor? Ze zijn niet te tellen. We maakten de patronen na en bedachten ook onze eigen patronen. Sterren, streepjes, patronen en Zilale had zelfs een patroon ‘waar je in verdwijnt’. De mooiste ontwerpen trokken we over op doorschijnend vloeipapier.

We gebruikten een mixed media techniek die ik wel vaker gebruik, o.a. voor de Engelenkaarten van 2019. De ondergrond is op houten paneeltjes van 20×20 centimeter die we eerst inrolden met acrylverf. De kinderen gebruikten alleen de kleuren die we ook veel bij Klimt zien: okergeel, groengeel, groenblauw en donkerblauw.

Hierna mochten ze kiezen wat ze gingen maken: een Klimtvrouw of een Klimtboom. Sommige kinderen vonden het handig om eerst hun ontwerp te tekenen op het plankje, sommige gingen meteen aan de slag met het scheuren van hun patroonpapiertjes… en plakken maar!

En de resultaten…

waren geweldig natuurlijk! Volgens veel kinderen was dit de leukste les van dit blok. En dat was ik met ze eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *