Expositie in het Stadhuis van Beverwijk

Marloes van ToverzichtActueel, Evenementen, Exposities 2 Comments

expositie marloes bloedjes in stadhuis van beverwijk

Van 3 september tot en met 25 oktober exposeert Marloes Bloedjes in de publiekshal van het stadhuis in Beverwijk. Er zijn 12 werken te zien, waarvan 8 aan de linkerkant vanaf de ingang, en 4 aan de rechterkant (tegenover de balie). Het stadhuis is te bezoeken tijdens openingsuren. Adres: Stationsweg 48, Beverwijk (naast het station).

Kom je ook kijken?

meer over het werk

Kenmerkend in het overwegend abstracte werk van Marloes Bloedjes zijn de warme kleuren en organische vormen, die hier en daar figuratieve elementen bevatten. Ze werkt het liefst met acrylverf en op sommige doeken experimenteert ze met gemengde technieken (mixed media).
Voordat ze met een doek aan de slag gaat, begint de zoektocht naar de juiste kleur. Dat is er een die op dat moment dichtbij ligt. Deze kleur brengt ze samen met passende kleuren op het doek. Vanaf daar laat ze zich leiden door de vormen die ontstaan en vormt zich stap voor stap de de uiteindelijke compositie, meestal abstract of een landschap. Gaandeweg verzamelt ze allerlei materialen, passend bij de kleur om in het schilderij te verwerken. Dit kunnen stukjes stof, draadjes, lintjes, gescheurd papier of materialen uit de natuur zijn, zoals blaadjes en bloemen.


the garden of my soul

De natuur is een grote inspiratiebron en tevens een terugkerend thema in haar werk. Regelmatig is ze buiten te vinden met schildersezel, in het bos, het park of de duinen, maar zeker ook in de tuin. Ze mengt wat ze ziet met de eigen beelden in haar hoofd en zo ontstaat een geheel nieuw landschap.
Het grootste werk van deze expositie is geschilderd op hout en heeft de titel The garden of my soul. Marloes over dit schilderij: “In deze warme zomer heb ik veel in de tuin geschilderd. Terwijl ik bezig was, ontstond er in mij een nieuwe tuin, vol bloemen en planten. Een soort veilige plek waar je altijd heen kunt als het regent of als je het even niet ziet zitten. Er moest ook een vrouw in het schilderij. Ik maak wel vaker engelen in mijn illustraties, maar op een schilderij komt dat niet zo vaak voor. Zij geeft het schilderij een extra kracht. Misschien is ze een engel, misschien ben ik het zelf, of een deel in mij dat ervoor zorgt dat ik na een lastige periode altijd weer sterk uit de tuin kom.”

Comments 2

    1. Post
      Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *