Wittie ontmoet het elegante kuiken

ToverzichtEvenementen, Wittie Leave a Comment

Wittie en Rachida

Gisteravond hadden twee schrijfsters uit Heemskerk een bijzondere ontmoeting! De tienjarige Kim Kastermans heeft net haar eerste boek geschreven. Marloes Bloedjes nodigde haar samen met haar oma uit om een boekenruil te doen en te praten over het schrijven van verhalen, de tekeningen erbij en wat je verder allemaal moet doen om een boek te maken. “Een hele klus,” aldus haar oma, Marleen Kastermans.

“Sommige tekeningen moest ik wel een paar keer opnieuw maken. En dan nog was vaak de eerste het best,” vertelt Kim. Dat was ook de ervaring van Marloes. De eerste tekening, de  eerste ingeving, die heeft de spirit. Het verhaal van Kim gaat over Rachida, een kuiken dat anders loopt dan de andere kuikens. In het begin wordt ze daar vreselijk mee gepest. Alle andere kuikens vinden het raar. Tot ze haar voor de grap eens nadoen en ervaren dat het eigenlijk heel leuk is om zo te lopen als Rachida. Kim heeft het verhaal bedacht en alle tekeningen gemaakt. Haar oma heeft haar geholpen met het schrijven. Extra knap, want Kim heeft dyslexie. Kims vader heeft het boek vormgegeven en haar oma heeft diverse uitgevers benaderd. En nu heeft ze het boek in haar handen! Ze is er heel trots op. Of er nog een tweede boek komt? Dat weet ze nog niet. Er zijn in ieder geval ideeën genoeg.

Na het uitgebreid bekijken van elkaars boeken was het tijd voor de boekenruil. Marloes schreef iets in het boek voor Kim, signeerde en tekende een speciale Wittie, die Rachida ontmoet. Kim schreef ook iets in het boek voor Marloes en zette natuurlijk haar handtekening!

Het boek van Kim kun je hier bekijken en ook bestellen.  En je kunt het binnenkort kopen bij The Read Shop in Beverwijk.n elkaars boeken en lang uitwisselen, signeerde Marloes een boek voor Kim. Natuurlijk met een eigen Wittie, die het elegante kuiken ontmoet. En Kim signeerde haar boek voor Marloes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *