Linoleum experimenten bij streetscape

Marloes van ToverzichtInspiraties 1 Comment

helemaal into druktechnieken

Ik heb heel sterk iets met druktechnieken de laatste tijd. Vanaf het einde van de zomer begon er zomaar iets te borrelen: Dat wil ik. Ik dacht terug aan de leuke eindexamenopdracht van tekenen waarbij we een meerkleurendruk mochten maken. Hoewel ik (natuurlijk) continu ruzie had met de drukpers vond ik het geweldig om te doen. Ik had veel tijd nodig om al mijn 25 afbeeldingen een keer of 8 opnieuw te drukken om zo een heel mooi resultaat te krijgen. En nog had ik daarna niet het gevoel dat ik alle mogelijkheden benut had.

Afgelopen vrijdag nam ik deel aan de workshop ‘Kerstkaarten drukken’ bij Streetscape van de Drukpersbrigade (Yvonne Zomerdijk en Ellen van Putten) en was weer net zo geïnspireerd als die 17-jarige op het Berlingh College.
We maakten eerst een ontwerp met potlood, dat we daarna op het linoleum aanbrachten met krijt of een witte stift. Daarna kwam het gutsen. Ik heb helaas maar 2 rondes kunnen doen en daarmee is dit eindresultaat nog niet definitief. Naast dat we hard gewerkt hebben, was het ook heel gezellig en de huisgemaakte taart smaakte heerlijk!

Hoewel ik deze herfst al veel verschillende druktechnieken heb uitgeprobeerd zoals kartondruk, gelliprinten en het maken van stempels, vrees ik dat al deze dingen niet genoeg zijn om mijn honger te stillen.

Ik kondig hierbij aan dat er een prachtige antieke drukpers gereserveerd staat voor mij en dat er zeer binnenkort (zodra ik vervoer heb om hem op te halen uit Heemstede) heel veel drukwerk aan gaat komen!

Voor meer info over de Drukpersbrigade, kijk op de website van de drukkersbrigade
Bij Streetscape worden regelmatig workshops gegeven, houd de website dus in de gaten!

 

Het resultaat

Sterappels en katjes
Foto’s: Saskia Steenbakkers 

Share this Post

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *