Oeps, ik ben een stempelaar

Marloes van ToverzichtInspiraties 1 Comment

zelf stempels maken is leuker dan ik dacht

Met de cursisten van de volwassenengroep praten wij weleens over de zogenaamde ‘stempelaars’. Dat zijn mensen die voor hun plezier kaarten stempelen en daarna gaan kleuren met Copic markers. Niets tegen deze mensen, maar wij vinden het gewoon niet leuk. Simpelweg een bestaande stempel pakken en hierna iets maken. Net als kleuren voor volwassenen. Dat mag dan heel ontspannend zijn, maar wij willen het zelf doen!
Het kwam voor mij dan ook een beetje als een verrassing dat ik ontdekte hoe leuk ik het eigenlijk vind om te stempelen. Maar dan wel met zelfgemaakte stempels! Ik vond een leuk DIY-stempelsetje bij Flying Tiger, sowieso een van mijn favoriete winkels als het om leuke spulletjes gaat.

 

DIY stempelsetje

In het doosje zitten een guts, twee rubberen plaatjes en (iets te) kleine stempelkussentjes. Zo kun je je eigen stempels uitgutsen. Wat ik wel mis, is iets om het goed mee uit te kunnen knippen of snijden, want het wordt niet zo mooi. Het rubber is lekker zacht en gutst fijn. Binnen no time had ik een ontwerp van een oog en ik maakte vellen vol ermee. In combinatie met het blaadje werd het nog interessanter.
In mijn ‘normale’ werk ben ik niet gewend aan herhalingen en ik ontdekte hoe leuk ik het vind om overal letterlijk mijn stempel op te drukken.

en zo ontstaat het zelfgemaakte cadeaupapier

Toen ik eenmaal een paar ontwerpen had gemaakt ging ik los op mijn eigen cadeaupapier. Om net even dat ene speciale cadeautje extra mooi mee in te pakken… Hieronder zie je wat voorbeeldjes. Ga naar de winkel om alle soorten te bekijken die te koop zijn.

nu moeten jullie er ook aan geloven…


Sorry Charlotte en Rianne, ik ben dus een stempelaar… En zo erg dat we het volgend jaar ook een keer tijdens de les gaan doen! Al is het alleen maar om onze eigen waanideeën te ontkrachten.

Share this Post

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *