Retraite – Schilderen in Frankrijk 15-22 juni 2024

De schilderweek van je dromen!

Met Marloes Bloedjes op het domein Rêve in Saint-Izaire, Aveyron, Frankrijk
*** Nog slechts 2 plaatsen beschikbaar! (camperplaats) ***

Verlang je ernaar om even te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen en je helemaal te storten op je creatieve schilderproces en jezelf onder te dompelen in de schoonheid van het Zuid-Franse platteland? Zoek dan niet verder!

In samenwerking met Febe en Joeri van het 16e-eeuwse landgoed Rêve organiseren wij een fantastische all-inclusive schilderweek van 15 t/m 22 juni in de omgeving van Saint-Izaire, in de prachtige streek Aveyron. We hebben in die week het landgoed volledig tot onze beschikking en je verblijft 7 nachten in een van de schitterende lodges of op een van de 3 camperplaatsen. Jouw onvergetelijke retraite is inclusief de accommodatie, 5 schilderworkshops door Marloes, 7 keer ontbijt, lunch en diner én alle drankjes aan tafel en bij de workshops.

Een bron van inspiratie:
Landgoed Rêve in de Franse Aveyron

Midden in de glooiende heuvels van de Aveyron, biedt het privé-gehucht Rêve een serene en idyllische omgeving die jouw creatieve geest zal aanwakkeren. Het door Febe en Joeri schitterend gerenoveerde landgoed, met zijn geplaveide straten, historische gebouwen en stenen toegangsbrug, is de perfecte achtergrond voor je artistieke activiteiten. Of je nu een ervaren kunstenaar bent of een beginner, onze schilderretraite (want zo mogen we het wel noemen) biedt de ideale omgeving om iedere creatieveling te laten opbloeien.

Jouw onderkomen tijdens de retraite:
Luxe lodges en camperplaatsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je accommodatie tijdens deze retraite is het toppunt van comfort en luxe. Je hebt de mogelijkheid om te verblijven in een prachtig ingerichte lodge, die rustieke charme uitstraalt en tegelijkertijd moderne voorzieningen biedt. Wanneer je liever met de camper komt, zijn er drie mooie camperplaatsen beschikbaar. 

Welke accommodatie je ook kiest, je zult genieten van rustige nachten en verkwikkende ochtenden in de serene ambiance van het 16e-eeuwse gehucht. Word wakker met de aanblik van glooiende heuvels en dompel jezelf onder in een wereld waar creativiteit geen grenzen kent.

Jouw artistieke reis:
5 inspirerende workshops

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In deze week heb je 100% aandacht voor wat jij het liefste doet: schilderen en creëren. Je neemt deel aan vijf verrijkende schilderworkshops, die je helpen je bestaande vaardigheden te verbeteren en nieuwe technieken te ontdekken, die je nog lang na afloop van de retraite zullen bijblijven. Of je nu ervaren bent of een complete beginner, er valt altijd iets nieuws te leren. Omdat de groep klein blijft (maximaal 10), is er genoeg aandacht voor iedereen. Marloes is niet alleen een ervaren kunstenaar, maar ook een gepassioneerde docent, die je aanmoedigt om je grenzen te verleggen en je eigen artistieke stem te vinden.

Tijdens de schilderweek hebben we het prachtige keramiekatelier van Febe tot onze beschikking en uiteraard benutten we ook het terrein en de omgeving van Rêve als onze inspiratiebron en werkplek.

We verwerken onze indrukken in een persoonlijk art journal en maken een reis langs verschillende mixed-media technieken. In het atelier is alles wat je nodig hebt hiervoor aanwezig: acrylverf, kwasten, paletmessen en een overvloed aan mooie stoffen en papier dat je mag gebruiken.

De nadruk ligt op ontdekken en zien van oneindig veel mogelijkheden, spelen en vooral op het plezier hebben in je werk. Het proces is belangrijker dan het resultaat. Je zult versteld staan over hoeveel andere dingen die je leert in de intensieve tijd samen. Denk aan: je perfectionisme loslaten, rust en ruimte vinden in je hoofd, een basis vinden waarin je jezelf niet bekritiseert maar aanmoedigt, en een staat van zijn verwerven waarin je creativiteit altijd stroomt. Wie wil dat nou niet?

Dit zeggen eerdere deelnemers aan onze workshops:

Sonja

Art journaling stimuleert mij om dagelijks bezig te zijn met kunst en geeft mij heel veel creatieve vrijheid, wat ik mezelf met “gewoon” schilderen niet toestond. Ook het recyclen van materialen waaronder oud werk van mezelf, gedroogde blaadjes, stofjes, draadjes, papier, enz. enz. geeft een extra dimensie aan mijn werk. Mijn creatieve brein staat de hele dag “aan”, omdat ik anders tegen mijn omgeving aankijk, in de zin van: Kan ik het wellicht in mijn art journal gebruiken? 

De rol van Marloes hierin is bijzonder groot, zij draagt ideeën aan en haalt het beste in mij naar boven. Zit je zelf even vast of ontbreekt er iets voor je gevoel, dan geeft Marloes je advies. Daarnaast is het werk wat Marloes zelf maakt zo toegankelijk dat je vanzelf zin krijgt om ook op zo’n vrije en losse manier te werken.

De workshops zijn voor de creatieveling een paradijs, waar je kunt proeven, ruiken, tips ontvangt, materialenkennis krijgt. Marloes is echt goed in haar lessen, stuk voor stuk maken de medecursisten prachtige pagina’s in hun art journal, totaal verschillend, maar boordevol van hun eigen persoonlijkheid en karakter, fantastisch om te zien. Enthousiast geven we elkaar oprechte complimenten, de sfeer is zo fijn.

Het klinkt misschien wat overdreven, maar mijn leven is nu zo ongelooflijk goed in balans, ik ben echt blij en gelukkig, het geeft mij veel voldoening en ben veel actiever. Zelfs mijn partner ondersteunt het en zegt dat ik vrolijker, zonniger ben en veel meer kan hebben. Hij brengt en haalt mij en mijn nieuw verworven vriendin (dankzij art journaling) iedere keer van en naar Marloes. Kort gezegd: het geeft mij voldoening en levensgeluk.

 

 

 

Machteld

“Een jaar geleden startte ik met de cursus art journaling bij Marloes. Wat een heerlijke ontdekking! Marloes inspireert me enorm, haar lessen zijn altijd weer verrassend en uitdagend. Ik leer veel van haar en ben echt mijn creativiteit aan het ontdekken.

Het samenwerken in haar atelier, de uitwisseling met de medecursisten en zeker ook de gezelligheid en fijne sfeer, zorgen ervoor dat ik gewoon niet wil stoppen met deze ‘live’ lessen. Ik ben al aan mijn derde seizoen bezig!

Art journalen neemt inmiddels een vaste plek in mijn leven in. Ik wil het liefst elke dag in mijn journal kunnen werken en kan me niet meer voorstellen dat ik er mee zou stoppen. Marloes is voorlopig nog niet van me af!”

Yvonne

“Werken in een Art Journal betekent voor mij: loskomen uit mijn hoofd. Inmiddels heb ik bijna mijn tweede boek vol en de nieuwe ligt alweer klaar. Het werkt verslavend en ik besteed veel vrije tijd aan mijn journal. Hierdoor merk ik dat de composities steeds mooier worden.

Tijdens de workshops in het atelier krijg ik leuke, uitdagende opdrachten om mee aan de slag te gaan. Ik heb geleerd hoe ik een achtergrond kan maken met een mooi gekozen palet aan kleuren. Marloes geeft waardevolle tips om de pagina’s net even dat extra te geven, waardoor het een mooi geheel wordt.  Ik heb geleerd om leuke doorkijkjes, flapjes en mapjes te verwerken in het geheel. Ook voeg ik nu stof en draad toe, waardoor het boek een spannend geheel wordt.

Het leuke aan workshops in het atelier vind ik de gezelligheid met elkaar. We leren veel van elkaar en kijken soms de kunst af bij elkaar. Het enthousiasme van Marloes en de cursisten elke week werkt inspirerend en aanstekelijk! We delen mooie stofjes of papier met elkaar. En iedere week bewonderen we elkaars werk bij de start van de les.

Daarnaast heb ik ook online cursussen gevolgd. Dit vond ik veel leuker dan ik had verwacht. Ook zo lukte het me om zelfstandig een mooie pagina te maken. Het voordeel hiervan is natuurlijk dat je niet vastzit aan een bepaald tijdstip, maar helemaal je eigen moment kunt kiezen. Ik heb gelukkig de luxe dicht bij het atelier te wonen en ik ben heel blij dat ik Marloes heb leren kennen. Haar werk en art journals werken heel inspirerend voor mij. Ik hoop dat ik dit nog heel lang mag blijven doen!”

Het plezier van art journaling in het Franse landschap

Art journaling is een persoonlijke manier om jouw creatieve reis vast te leggen. Het art journal waarin je werkt, is zo prachtig vormgegeven met pagina’s van jute, canvas en papier dat het uitnodigt om meteen te beginnen.

Jouw kunstdagboek zal een weerspiegeling zijn van jouw ervaringen deze week, met al jouw ontdekkingen, nieuw verworven inzichten en indrukken van jouw reis in de Aveyron erin verwerkt. Het voordeel van werken in een boek is dat alles kan en mag. Elke pagina geeft je een kans om met iets nieuws te beginnen.  Je zult ideeën genoeg hebben in de prachtige omgeving van Reve. Je hebt niet veel nodig, alleen de bereidheid om er volledig in te duiken.

Art journaling kan een opstap zijn naar je verdere schilderambities; je kunt het echter ook puur en alleen voor jezelf doen. Omdat je de tijd helemaal vergeet als je ermee bezig bent. Omdat je het de moeite waard vindt om die tijd aan jezelf te besteden en je merkt dat je erdoor groeit. Omdat het je helpt om indrukken te verwerken en je hoofd leeg te maken. Omdat je de mooie dingen in de wereld om je heen beter ziet, schildert en ze gaat waarderen. Omdat je er gewoon gelukkig van wordt…

All-inclusive ervaring: Eten, drinken en meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wij geloven dat creativiteit tot bloei komt als je vrij bent van de dagelijkse beslommeringen van het leven. Daarom is onze retraite all-inclusive. Vanaf het moment dat je aankomt, kun je je zorgen achter je laten terwijl je je onderdompelt in je artistieke reis. Geniet van dagelijkse maaltijden bereid met lokale ingrediënten, barstensvol met de smaken van Aveyron. Proef de beste wijnen uit de regio terwijl je buiten dineert, omringd door het adembenemende uitzicht dat de Aveyron biedt.

Verder kun je heerlijk even afkoelen in de rivier en daarna aan het privestrand zitten, er lopen prachtige wandelroutes direct vanaf het terrein en je kunt gebruik maken van de sauna en hottub.

Wat is inbegrepen in deze schilder-retraite?

 In het tarief is inbegrepen:

 

Accommodatie

 • 7 overnachtingen in onze luxueuze lodges, steeds met bad én douche, luxe bedden, tuin of terras.
  Wanneer je met de camper komt verblijf je in de camper op een van de drie ruime camperplaatsen en mag je gebruik maken van de sauna en hottub. Je hebt toegang tot water, electriciteit en een eigen zithoek. Je hebt ook toegang tot alle faciliteiten van Rêve: ontbijt, diner, strand, petanque, soirées plages, gemeenschappelijke ruimtes. Er is een buitendouche (alleen koud) en overdag kun je het gemeenschappelijke toilet gebruiken. In het naastgelegen dorpje St. Izaire is een camperplaats waar je kunt servicen en waar je warm kunt douchen. Ook in het dorpje Broquies is een aire met services.
 • Kijk voor een sfeerimpressie op de website van Febe & Joeri! (opent in een nieuw tabblad)

 • gebruik van de houtgestookte sauna en hottub

Eten & Drinken

 • 7 x uitgebreid ontbijt met ingrediënten uit eigen moestuin, verse fruitsappen, een zoet en/of hartig ontbijtgerecht, lokale kazen, zelfgemaakte confituren en kakelverse eitjes van de kippen.
 • 7 x lunch: een tapasschotel, een salade, quiche uiteraard maximaal bereid met ingrediënten van eigen kweek
 • 2 x gastronomisch diner (zaterdag 15 juni en vrijdag 21 juni) bestaande uit een hapje, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Steeds verrassend, supervers en gezond.
 • De dranken aan tafel (o.a. wijn en homemade iceteas) en bij de workshops (koffie en thee) zijn eveneens inbegrepen.
 • 4 x diner bestaande uit hoofdgerecht.
 • een kookworkhop van farm to table in een unieke setting

Schilderen

 • Alle benodigde schildermaterialen, waaronder een eigen art journal
 • 5 inspirerende workshops (elk 1 dagdeel)
 • Intensieve begeleiding door Marloes Bloedjes
 • Per deelnemer 1 sessie één-op-één begeleiding en coaching met Marloes
 • De online cursus ‘Een introductie tot art journaling’, waarvoor je van tevoren toegang krijgt, om alvast in de stemming te komen
 • Toeristenbelasting

Optioneel

 • Keramiekworkshop (inclusief afbakken, glazuren en verzenden): € 75 per persoon
 • Houtworkshop (maak je eigen tapasplank, inclusief alle materiaal): € 65 per persoon
 • Massage 1u: € 80 per persoon
 • Daguitstap met de kano: € 37 per persoon
 • Fietsverhuur e-bike: € 35 per persoon per dag

Verder vertrekken er tal van wandelingen vanaf het domein, kunnen er dagtrips gepland worden naar Albi.

 

Reizen is op eigen gelegenheid; dit is niet bij de prijs inbegrepen.

Wij bieden assistentie bij het boeken van een huurauto (op de luchthaven/TGV station of hier ter plaatse)

Afreizen naar Rêve kan via:

 • Luchthaven Toulouse of Montpellier (1u40 tot bij ons)
 • TGV Montpellier

Vanuit Toulouse raak je vlot met het openbaar vervoer tot in Albi. Eventueel worden de deelnemers daar opgehaald met de taxi: kosten zijn ongeveer € 200 / rit / max 4 personen (duur: 1 uur)

Luchthaven Rodez (beperkte vliegdagen en enkel te bereiken vanuit Charleroi)

Reken op een rit van 12 uur wanneer je Rêve met een personenauto wil bereiken vanuit Nederland. Camperaars doen meestal lekker rustig aan en genieten van de schitterende reis 😉

Denk ook aan het afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering!

Beperkt aantal plaatsen: Reserveer NU jouw plaats!

De beschikbaarheid voor deze retraite is beperkt om een persoonlijke ervaring voor elke deelnemer te garanderen. Laat deze kans niet door je vingers glippen – reserveer vandaag nog je plek en verzeker je van een plaats in onze komende retraite.

Pakket 1 – Single met eigen camper
Camperplaats (nog slechts 1 camperplaats beschikbaar!)

(zie voor alle specificaties ‘Wat is ingeberepen’)

7 dagen all-inclusive

 • 1 persoon, in eigen camper op de camperplaats

Prijs per persoon € 1400

Pakket 2 – Duo met eigen camper
Camperplaats (nog slechts 1 camperplaats beschikbaar!)

(zie voor alle specificaties ‘Wat is ingeberepen’)

7 dagen all-inclusive

 • 2 personen, in eigen camper op de camperplaats

Duo, 1 deelnemer workshop + 1 partner
Prijs per persoon € 1037,50

Duo, 2 deelnemers workshop
Prijs per persoon € 1400

Pakket 3 – 1 deelnemer workshop, gedeelde kamer en badkamer (VOL)

(zie voor alle gemeenschappelijke specificaties ‘Wat is ingeberepen’)

7 dagen all-inclusive

 • 1 persoon, in een gedeelde kamer en badkamer, in een van de lodges ‘Claire de lune’ (VOL), ‘Déjeuner sur l’herbe’ (VOL) of ‘Le bois enchanté’

Prijs per persoon € 1876

Pakket 4 – 1 deelnemer workshop, privé kamer en badkamer (VOL)

(zie voor alle gemeenschappelijke specificaties ‘Wat is ingeberepen’)

7 dagen all-inclusive

 • 1 persoon, in een privé kamer en badkame in een van de lodges ‘Claire de lune’ (VOL), ‘Déjeuner sur l’herbe’ (VOL) of ‘Le bois enchanté’ (VOL)

Prijs per persoon € 2240

Pakket 5 – Duo
Gedeelde keuken en leefruimte, eigen badkamer en sanitair (VOL)

(zie voor alle gemeenschappelijke specificaties ‘Wat is ingeberepen’)

7 dagen all-inclusive

 • 2 personen, in een privé kamer en badkamer in de lodge ‘Claire de lune’ (4 persoons) (VOL)

Duo, 1 deelnemer workshop + 1 partner
Prijs per persoon € 1352,50

Duo, 2 deelnemers workshop
Prijs per persoon € 1715

Pakket 6 – Duo
Privé lodge (VOL):
– Déjeuner sur l’herbe (VOL) of
– Le bois enchanté (VOL)

(zie voor alle specificaties ‘Wat is ingeberepen’)

7 dagen all-inclusive

 • 2 personen, in een privé kamer en badkamer in een van de lodges ‘Déjeuner sur l’herbe’ (VOL) of ‘Le bois enchanté’ (VOL)

Duo, 1 deelnemer workshop + 1 partner
Prijs per persoon € 1510

Duo, 2 deelnemers workshop
Prijs per persoon € 1872,50

Hieronder een impressie van het destijds juist geopende landgoed Rêve van Febe en Joeri, dat in 2019 werd uitgezonden in het Vlaamse TV-programma ‘Goed verlof’ van VTM.

Schilder je liever thuis?

Kun je er niet bij zijn? Klik dan hier om het aanbod van mijn online cursussen te bekijken

Doe mee met deze retraite

Wil je meedoen of heb je vragen? Vul dan hieronder jouw gegevens in!