Abstract en Intuïtief schilderen - workshop door Marloes Bloedjes

Workshop ‘Abstract en Intuïtief Schilderen’

Marloes van ToverzichtSchilderworkshops 4 Comments

Heb je ook weleens het gevoel dat je er niet helemaal goed bij komt? Dat je net dat ene deurtje niet open krijgt? Dat je even geen inspiratie hebt? Schilder je graag, maar heb je het al een tijdje niet gedaan? In deze workshop gaan we op zoek naar de ‘ingang’, naar je gevoel. Daar waar de bron van inspiratie ligt. Want het is nooit helemaal weg. We gaan op zoek naar datgene waardoor jij weer gaat stromen en het (weer) leuk gaat vinden!

Bij het schilderij wat we gaan maken, laten we ons inspireren door ronde vormen, stippen en het werk van onder andere natuurvolken.

Het zit allemaal al in je

Bij deze workshop starten we met een meditatie, of eigenlijk meer een zoektocht naar dingen die in ons onderbewuste voor het oprapen liggen. Daarna gaan we aan de slag met een aantal opdrachten om los te komen. Uit je hoofd, in je lijf en in je gevoel. Je gaat ontdekken waar je plezier aan beleeft. Misschien heb je eens zin om hele andere kleuren te gebruiken, of om met je handen te werken.

Ronde vormen en herhaling

Je hebt nu genoeg ervaren om met je schilderij aan de slag te gaan. We kiezen onze kleuren, maken een achtergrond en laten ons leiden door cirkels en organische vormen, die we oneindig kunnen herhalen. Het proces is belangrijker dan het eindresultaat.

“De opbouw van de workshop heb ik heel prettig  gevonden. We begonnen met een meditatie en daarna een spel met verschillende oefeningen .Deze oefeningen  kon je weer goed gebruiken tijdens het schilderen . Voor mij een nieuwe ervaring om op hout te werken.
Ik had te weinig tijd om het schilderij af te kunnen maken, maar voldoende opgestoken om er thuis mee verder te gaan. Ik vond Marloes heel gedreven en enthousiast en dit wist ze goed over te brengen.”

Hilde, deelnemer Abstract & Intuïtief Schilderen

Abstract en Intuïtief Schilderen - workshop - Tanja schildert op paneel

“Na een workshop bomen schilderen in 2020 deed ik in 2021 bij Marloes de workshop Abstract en Intuïtief Schilderen. Het aspect van intuitief schilderen sprak mij aan. Het was een avontuurlijke proces, zowel qua materiaalgebruik, kleuronderzoek en persoonlijke expressie. De oefeningen waren gericht op het uit je hoofd komen en meer in het moment. Bijvoorbeeld door met je vingers te schilderen, of met dichte ogen. Ik vond het erg leuk. Verder is Marloes enthousiast, kundig, heeft oog voor detail en veel persoonlijke aandacht, aandacht voor het schilderproces.Ik kwam tot een resultaat waar ik heel blij mee was. Lijkt me leuk deze workshop nog een keer te komen doen!”

Tanja, deelnemer Abstract & Intuïtief Schilderen

Meld je aan!

Details van deze schilderworkshop 

 • Datum: Momenteel staat deze workshop niet ingepland. Wellicht weer in 2024. Heb je al een groepje van minimaal 3 personen? Stuur een berichtje, dan prikken we een datum!
 • Tijd: 13.30-17.30 uur
 • Kosten: € 75,- per persoon
 • Inbegrepen: papier, gebruik van materiaal (verf kwasten, papier, schorten, etc.), een doek of paneel en een drankje en hapje tussendoor
 • Minimaal aantal deelnemers: 3
 • Maximaal aantal deelnemers: 6
 • Plaats: Heemskerk
 • Belangrijke mededeling omtrent Corona-maatregelen: Iedereen is welkom. Het dragen van een mondkapje is niet verplicht, testen ook niet. Bekijk hier alle mededelingen.
palet met hapjes tijdens schilderworkshop van Toverzicht / Marloes Bloedjes
Palet met hapjes tijdens de schilderworkshop

Comments 4

 1. Hallo Marloes,

  Ik wil graag meedoen met de workshop “ronde vormen”.
  Zodra je meer weet over planning dan hoor ik het graag van je. Mijn voorkeur gaat uit naar de zaterdagmiddag.

  Met harteljke groet
  Annemarie Prins

  1. Post
   Author
   1. Post
    Author

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *