Workshop Botanische Gelli Prints- Afwerking gelliprints - Marloes Bloedjes Toverzicht Heemskerk

Workshop ‘Botanische Gelliprints®’

Marloes van ToverzichtSchilderworkshops 1 Comment

Kennismaking met de Gelli Plate

In deze workshop kun je kennismaken met de gelliplate en de materialen die ik in het atelier voorhanden heb. Je hoeft het dus niet zelf aan te schaffen! Vaak vragen mensen: Wat kun je nou eigenlijk allemaal met de gelliplate? In deze workshop wil ik je vooral zelf laten spelen, maar je ook voldoende tips aanreiken om jouw prints op verschillende manieren te verwerken tot een geweldig eindresultaat.  

Sandra kan maar niet stoppen met afdrukken... - Workshop Botanische Gelli Prints
Sandra kan maar niet stoppen met afdrukken…

Geïnspireerd door de natuur

Het werken met de gelliplate biedt oneindig veel mogelijkheden. Je werkt met acrylverf en eventueel een vertragend medium of een glazing medium. Ik onthul je het geheim hoe je de mooiste afdrukken maakt. Je wilt meteen van alles uitproberen. Om het je iets makkelijker te maken, richten we ons vandaag op één thema: het afdrukken van natuurlijke elementen, zoals blaadjes, bloemen en sjablonen met een natuurlijke vorm.

Een serie maken

Tijdens de workshop ga je in eerste instantie zelf van alles uit proberen om te kijken wat jou het meest bevalt. Daarna kun je je richten op een serie afdrukken of bijvoorbeeld het ontwerpen van een sjabloon. In het laatste gedeelte besteden we aandacht aan de afwerking van jouw prints. We gebruiken daarvoor diverse materialen, zoals pennen, markers, pastel en wat jouw drukken verder nodig hebben.

Wat anderen zeggen over de workshop ‘Botanische Gelli Prints’

De Gelli Prints van Simone

Leuke workshop Gelli Plate gedaan. Marloes is echt een lieverd. Ik ben zelf niet heel creatief maar ik heb het erg leuk gehad en tussen al mijn knutselwerk zaten toch echt wel een paar mooie! En Marloes bleef maar complimentjes geven, heel fijn! Aanrader!

Simone, deelnemer aan de workshop ‘Botanische Gelli Prints’  

Details van deze workshop

  • Datum: 2 maart 2024 (VOL)
    Je kunt deze workshop ook online volgen in het Engels.
  • Tijd: 13.30 – 17.30 uur
  • Kosten: € 75,00 per persoon
  • Inbegrepen: gebruik van materiaal (verf kwasten, gelliplate, papier, schorten, etc.) en een drankje en hapje tussendoor
  • Minimaal aantal deelnemers: 3
  • Maximaal aantal deelnemers: 6
  • Plaats: Heemskerk, Breedweer

Je kunt jouw workshop plannen door een mail te sturen naar marloes@toverzicht.nl.

Ik ben als een kind bezig geweest met de Gelli Plate!

Een tafel vol gelli prints van Meta - workshop Botanische Gelli Prints

“Wat heb ik genoten van deze workshop! Het is nu the day after en ik ben zo aan het nagenieten van mijn prints.

Ik ben als een kind bezig geweest met de gelli plate vol smeren met verf, bloemen en/of bladeren daarop leggen en dan het papier erop wrijven en eraf trekken. Vol spanning wat er nu weer voor moois tevoorschijn zou komen. En dan verrassend blij zijn met het resultaat. Zo bijzonder.

Ik vond het ook wel spannend, omdat dit mijn eerste art workshop was. Daarom was ik zo blij dat ik mijn eigen materialen kon gebruiken, zodat ik onder begeleiding van Marloes kon ervaren dat de materialen die ikzelf had ook goed zijn. Dat alleen mijn techniek aangepast moest worden, zeg maar. Hihi…

De uitleg was duidelijk en we kregen er een boekje bij. Zo fijn om dit thuis nog eens terug te lezen. 

Het was supergezellig in zo’n kleine groep werken; daardoor was het gezellig druk en, wat mensen betreft, niet overweldigend.

Marloes je was een fijne gastvrouw; duidelijk, meedenkend, positief, zorgzaam (zowel voor de art als voor de innerlijke mens😉) en je gaf ons persoonlijk ook dat extra zetje om iets meer te doen dan het bekende terrein.”

Meta, deelnemer aan de workshop ‘Botanische Gelli Prints’

Deze workshop staat ook op https://www.cursussen-en-workshops.nl/

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *