Workshop Schilderen Kasteeltuin Assumburg

Marloes van ToverzichtSchilderworkshops Leave a Comment

Dromerige kasteeltaferelen

In deze workshop werken we volledig op locatie. En wat voor één! Bij een van de twee kastelen in Heemskerk: Assumburg. Dit is een workshop waarbij niet per se een thema vaststaat, je kunt helemaal zelf weten wat je maakt. Of je je nu op planten en bloemen richt, de rozentuin, of het kasteel zelf, dat kan allemaal! Een dromerig tafereel bij het kasteel of juist iets geheel abstracts. Voor iedere deelnemer is speciale aandacht in wat hij of zij zou willen leren. Wel staat het materiaal vast: acrylverf op doek.

We verzamelen bij de picknicktafels van de Kasteeltuin, op het terras van het Koetshuis. Allereerst hebben we een korte introductie waarin ik het programma voor deze middag uitleg. Let op! Bij minder mooi weer wordt deze workshop gegeven in het atelier van Toverzicht op de Willem van Coulsterstraat 2. Je kunt dan van tevoren op eigen initiatief de locatie verkennen en eventueel foto’s maken ter inspiratie. Maar we gaan natuurlijk uit van mooi weer!

Op locatie schilderen

Na de introductie ga je op zoek naar iets wat je aanspreekt. Je loopt eerst een rondje, maakt foto’s en eventueel wat schetsen. Dan kom je terug op de verzamelplaats en ga beslis je op je op de gekozen locatie werkt, of dat je bij de picknicktafels werkt. Er zijn ezels en stoelen beschikbaar. Je kunt dus zitten of staan hoe jij dit wilt.

Deze afbeelding laat het schilderij roze korenbloemen bij kasteel Assumburg zien

stap voor stap naar een mooi eindresultaat

We werken van grof naar gedetailleerd. Eerst heel globaal. Daarna ga je steeds meer dingen in je schilderij uitlichten. Tussendoor kun je, als je op locatie staat, altijd naar de verzamelplek bij de picknicktafels om vragen te stellen of nieuwe materialen te pakken. Ook loop ik steeds rond om ieders werk te zien en ik begeleid je steeds met het zetten van de volgende stap.

Ook een expositie van Marloes Bloedjes in Kasteeltuin Assumburg

Er is in het bezoekerscentrum bij de kasteeltuin ook een expositie. Lees hier meer.

Alles op een rijtje…

 • Datum: 15 augustus 2020
 • Tijd: 13.00 – 17.00 uur 
 • Kosten: € 69,00 inclusief BTW
 • Inbegrepen: 1 schildersdoek van 40×40 cm, 40×60 cm of 60×60 cm per persoon, gebruik van materiaal (verf kwasten, papier, schorten, etc.) en hapje en drankje tussendoor
 • Als je zelf een ezel en/of een stoeltje mee wilt nemen, graag! Lukt dit niet, laat het mij weten, dan zorg ik ervoor dat je kunt werken hoe jij het liefst werkt.
 • Neem ook vooral passende kleding mee. Denk met mooi weer aan hoed, zonnebrand en voldoende water om te drinken.
 • Plaats: Kasteeltuin Assumburg, Tolweg 9a, Heemskerk (bij minder mooi weer atelier Toverzicht, Willem van Coulsterstraat 2, Heemskerk)
 • Minimum aantal deelnemers: 5
 • Maximun aantal deelnemers: 10
 • Momenteel nog 3 plekken beschikbaar!
 • Belangrijke mededeling omtrent Corona-maatregelen: Omdat de activiteit buiten plaatsvindt, kunnen we rekening houden met elkaar en anderhalve meter afstand houden.

Je kunt je aanmelden door onderstaand contactformulier in te vullen.

  Deze workshop vind je ook terug op https://www.cursussen-en-workshops.nl/

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *