De 20 mooiste momenten van 2017

Marloes van ToverzichtTerugblikken Leave a Comment

2017 was een RIJK jaar vol teken- en schildermomenten met cursisten, leuke uitjes met vriendinnen en mijn ouders, twee geweldige vakanties en natuurlijk de grootste verandering: samenwonen met Anthony. Zoals elke Oudejaarsdag blader ik in mijn volgeschreven agenda op zoek naar sterren rond de datum. Wat er op die dag gebeurd is noteer ik op een briefje en op het laatst heb ik een verzameling van heel erg veel herinneringen. Op magische wijze worden het er elk jaar meer. Daarna komt het moeilijkste: ik wil er 20 kiezen die het aller aller allerleukst waren. Of het waardevolst. Of het meest intens. Maar zoals je van alle wijntjes die je proeft op het einde niet meer weet welke nou het lekkerst was (en zeker als je net als ik alles ook echt opdrinkt in plaats van het uit te spugen, dan kun je je herinneringen wel vergeten), weet je niet meer elke smaak precies. Hoe dan ook, het is me toch weer gelukt. Tijd voor een wijntje met mijn liefste die ook mooie momenten zit te zoeken in zijn foto-archief. Maar niet voordat ik jullie allemaal een hele mooie en gezellige jaarwisseling en natuurlijk voor iedereen een inspirerend en fris 2018 met veel magische momenten wens. Proost op 2017!

1. Naar Heather Nova met Annemieke, Erica, Kim en Linda in Paradiso. Eerst de verjaardag van mijn lieve neefjes Jace en Kyan, daarna een date bij de Heemie op Amsterdam CS met Erica waarna we een appetijtelijke maaltijd nuttigden bij onze Denzel bij de Waaghals. En toen, Heather, die zoveel herinneringen losmaakte van toen we allemaal ongeveer 16/17 jaar oud waren. Zo grappig dat ik bij elk liedje wel aan iets van vroeger moest denken. En die momenten waren vaak ook nog eens met deze 4 meiden!
2. De 2 weken in januari 2017 waarin ik naar Schoorl ging om te schrijven waren in het geheel waardevol, maar de dag dat ik een duinwandeling van ongeveer 13 km maakte en mijn ‘eigen paden’ ontdekte die ik vervolgens nog vaak gelopen heb, staat me het meeste bij.
3. Onze allereerste campervakantie door Frankrijk in september was onvergetelijk, zeker die ene dag toen we voor €3,00 op een camperplaats langs de Marne stonden die ook een aanlegplaats was voor boten.
4. … en natuurlijk die regenachtige dag toen we verder op weg waren naar het zuiden omdat daar wellicht zon zou zijn. Langs wijngaarden over haarspeldbochten, kronkelende weggetjes, genietend van elke keer een nieuw lijnenspel (chapeau Navigon!) vonden we uiteindelijk onze (GRATIS!) slaapplaats: in een wijngaard!
5. … en nou ja, nog eentje dan, ook die ene dag dat we aankwamen in Vallon-Pont-d’Arc, het schattige stadje met haar natuurlijke brug, heerlijke ijsjes, leuke kledingwinkel waar ze zulke goede muziek draaiden dat het zelfs voor Anthony prettig vertoeven was en met haar watervalgeluiden en een lucht vol sterren.
6. Wat zeker niet mag ontbreken op dit lijstje is de dag waarop Timo en ik onze gezamenlijke expositie inrichtten in De Oude Keuken, met geweldige hulp van Frans, Anthony, Renny en Monique. Sowieso was de expo goed geslaagd! En in de avond nog even muziek maken met Karen, Riek en Susanna in het park bij Marquette.
7. De verjaardag van Jaeda in de schuur van Hennie en Loek. We gingen bijna verhuizen en ik voelde me top. Het was heel gezellig met iedereen die er was! Daarna met Janine afgesproken en we reden op de fiets naar De Oude Keuken om bij de expo te kijken. Uiteindelijk hebben we heerlijk pizza gegeten in Castricum en liet ze mij het mysterie van het toilet oplossen (waar is het lichtknopje hier?!).
8. Nog een parel van 2017 was die dag dat het in oktober nog 24 graden was en Timo en ik opnieuw naar Marquette gingen om daar een schapenweide te schilderen.
9. Als vanouds kletsen en samen creatief zijn met mijn lieve vriendin Sandra, ik met mijn Wittie, zij achter de naaimachine om tuinkussens voor mij te maken. Ik kijk er nu al naar uit om je woensdag weer te zien!
10. Die keer dat het zulk mooi weer was – was het op Hemelvaartsdag? – en ik eerst ging schilderen in de tuin en een nieuw project van zonsondergangen startte, waarna ik zelf met Kim en Kat naar die zonsondergang ging kijken bij Aloha.
11. Ja, en 2017 was ook het jaar dat ik de jamsessie in Camille heb ontdekt. De eerste keer was misschien wel de allerleukste keer, omdat er toen spontaan zoveel mensen waren die ik al lang niet gezien had: Saskia, Barbara, Esther en Kat. En nu ik dit schrijf besef ik dat ik jullie bijna allemaal alweer heel lang niet gezien heb! Snel weer dus!
12. Ook onze lieve Wim en Marion hebben we dit jaar niet zo vaak ontmoet, maar die ene keer dat zij ons voorstelden aan hun ‘knuffelschaap’ was wel heel bijzonder!
13. De meeste mooie momenten zijn in de zomer of met ‘mooi’ weer. Maar het sneeuwballengevecht dat Anthony, Gina en ik hadden mag er zeker wezen. En onze ‘sneeuwpoes’ ook.
14. Om de verjaardag van Harry en Julius te vieren gingen we naar de Gevangenenpoort Escape Room in Bergen op Zoom. Het was een erg leuke ervaring (zo ook die in Alkmaar met Sas & Co!). Helaas moest ik daarna meteen naar huis omdat op ziekenbezoek ging bij mijn moeder. Heftig weekend, maar ook fijn om te beseffen hoeveel ik van mijn ouders hou en hoe goed er voor ze gezorgd wordt in moeilijke tijden.
15. Samen met Monique dieren tekenen in Artis was zeker een van de meest inspirerende dagen van het jaar.
16. … en zo ook de schildersessie met Gina. Binnenkort even je schilderij afmaken?
17. … ik kan bijna alle momenten met mijn cursisten hier wel bij zetten maar ik herinner me vooral die eerste lesdag in september, vol ideeën die ik in de vakantie op heb gedaan. Twee hele leuke kindergroepen die bijna volledig terug komen in 2018 en natuurlijk mijn copicmeiden! Dank jullie wel voor alle geweldige tekenlessen samen.
18. Alleen al omdat Simon er zijn verjaardag vierde was Young Art 2017 een succes. Eerst gezellig met Kim en Jaeda chillen, daarna samen met Kat naar het festival en in de avond kwam de rest. Bijpraten met iedereen van de Koers en op het laatst heerlijk gedanst op foute muziek met Kat.
19. Heerlijke dagjes uit om te fotograferen, tekenen of naar een museum te gaan, het zijn er altijd meer dan je denkt als je uiteindelijk allemaal naast elkaar ziet. Amsterdam of Rotterdam (gisteren nog)? Ik weet niet waar ik uit moet kiezen… en dus speel ik vals en zeg ik: alle dagjes uit met jou zijn leuk!
20. In juli waren we ook in Frankrijk, en Julius was ook mee. Het was zo’n heerlijke chillvakantie. Anthony las Hemingway, en ik een briljant boek over een poes die meereisde door India, Julius keek Orange is the new black of zat te gamen. Meestal was het mooi weer, maar af en toe een fikse onweersbui. In ‘onze’ tuin liepen herten, kon je miljoenen sterren zien en er was natuurlijk het enge monster Boeboe die af en toe zijn kop opstak. We maakten heerlijke wandelingen over rotsen en we vonden grotten met kindertekeningen. Maar de leukste dag was natuurlijk die dat we naar het landgoed van Château Vaux-le-Vicomte waren en wij in een echte zwaanwaterfiets hebben gezetten en Julius in een golfkarretje. En ik kan de smaak van de wijn en het verse brood van onze maaltijd in een leuk restaurant in Barbizon nog haast proeven… (vergeef me het opnieuw valsspelen, het is te leuk!)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *