De leukste 20 dagen van 2015

Marloes van ToverzichtTerugblikken Leave a Comment

Op Oudejaarsdag maak ik trouw elk jaar mijn lijst van de leukste dagen van het jaar op. Agenda’s, briefjes, dagboeken en bewaarde boekjes van musea, bioscoopbezoekjes of andere tripjes worden doorzocht. Maar het meest zoek ik in mijn eigen herinneringen wat er dat jaar zo bijzonder mooi gegaan is. Ook dit jaar was weer boordevol gebeurtenissen van waarde. Naast oude, vertrouwde vrienden heb ik dit jaar een aantal nieuwe mensen ontmoet die me in korte tijd heel dierbaar zijn geworden. Daarbij horen al mijn lieve (grote en kleine) cursisten die elke woensdag weer tot een feest maken, en daarbij hoort zeker een nieuwe vriendin voor wie ik dit jaar een schilderij gemaakt heb en het bijzonder indrukwekkende bezoek bij Wim en Marion van de Hulst. Voor iedereen die erin voorkomt, of wie dit leest… ik wens voor jou ook veel mooie herinneringen, geniet van deze dag en avond en heb een fantastisch, licht en inspirerend 2016!

Hier de lijst in random volgorde:
1. Met mijn lieve moeder een dagje naar Zwolle om naar museum De Fundatie naar de expositie van Jan Kremer. En daarna nog winkelen in Deventer, dat helemaal versierd was met parasols. Het was prachtig weer en we hebben twee keer lekker buiten kunnen eten.
2. Met Anthony een hele dag knooppuntenroutes fietsen door De Rijp. Prachtig weer, biertjes onderweg en zoveel rust. Ik hou nog zoveel van je!
3. Met Gina naar Young Art. Eigenlijk was het hele weekend top, maar ik mag helaas maar een dag kiezen. Samen erheen fietsen, leuke gesprekken, in de trein tekenen, alle leuke mensen (Kim, Jaeda, Inge, Simon) en vooral niet mogen hoelahoepen omdat dat volgens een tijdschema ging waren echt de hoogtepunten van dit weekend (ok ik speel dus toch vals).
4. Het verrassingsuitje voor Karen. En ook nu moet ik weer een heel weekend noemen want het hele weekend in ons tokkiehuisje in Warmond. Heerlijk eten van Esther, een mooie wandeling waar we herten hebben horen burlen (nog steeds een raar woord en het geluid is net zo raar) en een leuke middag in Warmond zelf hadden. En de uitspatter natuurlijk de muziek op zondagochtend toen we in de tuin konden ontbijten en daarna tekenen met gelukkig iets meer meditatieve muziek. Ook weer prachtig weer en dat voor eind oktober. Heel mooi om ook Karens vriendinnen Irene en Esther beter te leren kennen en me zo thuis te voelen.
5. Met de cursisten tekenen op de kinderboerderij! Zowel met de volwassenen en de kinderen een les dieren tekenen en dit was zo mooi. Hoe de dieren als model gaan zitten, staan of wegrennen. En hoe de tekenaars er prachtige werkstukken van maken.
6. De dag dat Stef in Zeeland was – na die avond dat Anthony, Gina en ik in Amsterdam bij Frazey Ford waren, ook zoiets! – en we die wandeling maakten over de dijken, helaas de enige keer dit jaar dat ik je gezien heb dit jaar, maar volgend jaar gaan we het beter doen, lieverd!
7. Een dagje met Anthony naar Zierikzee allerlei kringloopwinkels af en al mijn verjaardagsgeld verbrassen. Opnieuw een dag met prachtig weer.
8. De eerste keer dat ik met Riek een stiltewandeling ging doen en ook nog op blote voeten… Oaaaw slechts 1 doorn in mijn voet op het eind van de dag. Maar het was prachtig, zowel onze gesprekken en onze stiltes. Ik kan nog niet in woorden omschrijven wat het betekent. Ook dat zal wel later komen, maar nu weet ik: het effect is groot.
9. De ontzettend warme momenten die wij hadden op onze vakantie naar Griekenland, Kos, waar mijn ouders ons mee naar toe namen. Een nachtje kwamen ze in onze Villa Lagoudi slapen. En ja, er ging te veel Ouzo doorheen, we hebben echt te veel oude liedjes geluisterd en ergens ver weg staat me bij dat we gedanst hebben (en daar zijn nog filmpjes van)… Dank jullie dat jullie zulke onwijs lieve en leuke ouders zijn!
10. Big Draw editie 2, wederom een groot succes! Buiten leuke workshops geven, met geweldige hulp van Gina en Esmé (die overigens dat weekend ook begonnen zijn met het creëren van Parelliederen) en natuurlijk van mijn liefste Anthony. Iedereen die er verder was en mee heeft geholpen met organiseren wil ik bedanken.
11. Samen eten met Barbara en daarna naar de bios in Castricum om naar de docu van Amy Winehouse te gaan. Leuk om jou beter te leren kennen, het was een bijzondere avond!
12. Met Anthony naar de expo van Matisse in het Stedelijk museum. Daarna sushi eten in het Vondelpark.
13. Dagje stadten met Meri, geslaagde aankopen doen in de kerstuitverkoop, veel niet-afgemaakte gesprekken, losse eindjes die aan het eind van de dag toch wel weer aan elkaar geknoopt zijn. Lekker, die gelijkwaardigheid die er altijd tussen ons is. O en bij die dag hoort natuurlijk ook nog de meditatiesessie met Karen, want dat was ’s ochtends. Heerlijk dat we dit nu al bijna een jaar elke maandag kunnen doen samen.
14. Die dag dat Anthony en ik naar Kranenburgh in Bergen gingen naar Lucebert. Inspirerende expo met woorden als ‘Urinedier’. Ik kreeg daardoor weer zin om iets met poëzie te doen. En Anthony heeft veel gefotografeerd.
15. De middag en avond bij Joni, toen ik mijn schilderij bij haar ging bezorgen in haar nieuwe huisje. Wat hebben we lekker gegeten en daarna samen muziek gemaakt.
16. Het straatmuzikantenfestival bij Lokaal met Kim, dansen met Jaeda, daarna leuke gesprekken met Corine en haar Mexicaanse neef, en daarna nog poëzie maken met Matthijs, Dennis en Barbara. Hilarisch.
17. Nog een dag in Griekenland, toen Anthony en ik naar Paleo Pyli gingen en heerlijk op een terrasje over de bergen uitkeken, ik tekenend en hij gewoon bier drinkend… en dat geweldige toilet! Daarna de berg met de ruïne beklimmen en het juiste pad niet kunnen vinden… Uiteindelijk hebben we het geitenpad gekozen en toch de top gehaald!
18. Het dagje naar de heide met Karen.
19. Samen met Anthony opbouwen in ’t Mosterdzaadje.
20. En last but not least: De middag dat Anthony, Gina en ik bij Wim en Marion van de Hulst langs mochten komen in het museum van Wims vader. Wat een ontzettend intense en inspirerende dag en wat een bijzondere, gedreven mensen. Ik weet zeker dat er meer ontmoetingen gaan volgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *