De leukste dagen van 2018

Marloes van ToverzichtTerugblikken Leave a Comment

Daar zijn ze weer… En elke keer wanneer het jaar sneller lijkt te gaan, kom ik toch weer bedrogen uit. Want elk jaar lijken er wel meer leuke dagen bij te komen. Ik heb geprobeerd mijn ‘zakelijke’ en ‘privé’-leukste momenten te scheiden door ook een top 5 van zakelijke waardevolle momenten te maken. Die kun je hier lezen. Overigens, de poging is mislukt, want er zijn alsnog leuke ‘zakelijke’ momenten binnengedrongen in deze lijst. Ik wens je veel plezier met lezen van deze mooie selectie herinneringen en natuurlijk wens ik je een geweldig, creatief en gezond 2019 toe met veel inspiratie, inzicht en humor!

1. De dag in Oostenrijk waarom we eigenlijk naar de Hirnkopf wilden lopen maar daar niet konden komen, maar wel bijna aangevallen werden door wilde koeien boven op de berg. Met Julius, Birke en Anthony.
2. Die dag dat ik het schilderij ‘De bomen op de oprijlaan van Marquette’ verkocht bij Assumburg en dat we de knooppuntenroute fietsten en voor het eerst bij Restaurant van Schaik aten. Het was zo bijzonder, op ons eigen buitenterras, zoveel verschillende soorten vis eten als we wilden en lekkere wijntjes erbij. Leuk om Karen en Bas te leren kennen en heerlijk met z’n tweetjes genieten van de mooie zomeravond.
3. De reünie van de Koers, vooral dat stukje bij Helen en Edwin thuis toen Saskia, Angelique een zogenaamd niet standaard gesprek hadden en er spontaan allemaal geheimen gedeeld werden. Maar ook het schattige hondje van Yari en die net zo schattige wind op de pier waardoor ik twee keer nat werd.
4. De opening van mijn expositie in het Stadhuis van Beverwijk. Er was een grote opkomst van veel lieve, dierbare mensen (je weet zelf) en ook daarna erg nagenoten bij Brafoer.
5. De lange wandeling met Jaeda en Kim in Bakkum, waar we lekker gingen lunchen en een ijsje eten bij de camping en in het bos echt heel veel paarden en koeien hebben gezien.
6. Die keer met Timo tekenen achter het Rendorppark en dat we een hele mooie discussie met de voorbijgangers hadden over de namen van kleuren die tussen groen en zwart zitten.
7. Wandelen met Joni en Anthonyin het mooie herfstbos bij Hilversum.
8. Eerst ’s ochtends de opnames van NH-tv over het kappen van de bomen bij Marquette en daarna mijn eigen buitenles met de eerste groep ‘Schilderen vanuit jezelf’ (Riek, Laurette en Frans). Schilderen met Hetty bij Marquette zet ik hier lekker stiekem ook bij.
9. Op vakantie met Annet naar Formentera, die dag dat we eigenlijk heel relaxed zouden doen maar uiteindelijk 19 km langs het strand hebben gewandeld. Gewoon op teva’s en zonder zonnebrand, we zouden immers maar heel even gaan… Maar het was echt een hele gezellige dag.
10. Tijdens een dag dat het heel mooi weer was afspreken met Erica bij Ikea en daar gewoon 6 uur rondhangen. Eigenlijk ook die keer dat we Jenny van Ace of Base in het echt hebben gezien maar die dag was echt leuker geweest met dat mooie weer.
11. Varen met Stef en Anthony in Utrecht.
12. Weekend België die dag dat we die wandeling met die leuke koeien deden (koeien staan nou eenmaal garant voor een leukste dag van het jaar nominatie).
13. In Oostenrijk dat we naar Klagenfurt gingen en het stikheet was en we naar een meer wilden maar nergens konden parkeren en toen we het gevonden hadden niet mochten zwemmen maar toch deden… en hoogtepuntje natuurlijk de Pyramidekugel beklimmen en naar beneden met de grootste knikker rolbaan… ik bedoel… glijbaan, ooit!
14. Die dag dat Anthony en ik het Kruller-Muller museum bezochten en we de eerste proefopnames maakten voor een online workshop.
15. Toen ik de demodag Bij Bakker mocht geven met de Copics.
16. Het huis van Charlotte bekijken en andere leuke momenten met de cursisten van de Copic groep (lekker een heleboel tegelijk!).
17. Die dag dat het regende in Oostenrijk en ik op het terras schildert, de kinderen boven Netflix kijken (als er stroom is) en Anthony Carlos Ruiz Zafon leest.
18. Owww die leuke dag met Sandra en Saskia op de camping
19 En ook die leuke dag met Gina dat we eerst naar oma Wies gingen en daarna foto’s gingen maken van de bloembollenvelden, en waren we toen ok niet op Pims verjaardag of spelen we nu vals?
20. Oké laatste dan, die dag dat ik in de tuin schilderde (waren dat er ook niet méér?) en werkte aan het schilderij ‘The garden of my soul’.

                 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *