cursist van 6 jaar verkoopt haar werk op expositie

Marloes van ToverzichtActueel, Cursussen, Exposities, Inspiraties, Uncategorized 2 Comments

Omdat het dit jaar het Rembrandtjaar is, hebben we in de lente allemaal een portret gemaakt in de stijl van Rembrandt. Natuurlijk mochten de kinderen kiezen of ze een portret van een mens maakten of dat ze kozen voor een dierenportret. Daar moesten dan natuurlijk wel ‘oude kleuren’ in of een lichtval geïnspireerd op Rembrandt.

We werkten met acrylverf op hout. Celina van 6 jaar had meteen een mooie ondergrond gemaakt, maar was lang aan het zoeken tot ze het geschikte plaatje vond: een kitten. Vrij snel daarna stond het poesje met krijt op het hout en daarna begon ze het in te kleuren.

Celina tekent met witte krijtstift haar portret op het hout.

Na afloop vroeg ik wie van de kinderen mee wilde doen met de wedstrijd in het Rijksmuseum. Celina stak als een van de weinigen haar vinger niet op. Ik praatte even met haar moeder en zij vertelde dat ze het niet wilde, omdat ze bang is dat het schilderijtje dan misschien gestolen zou worden… Gelukkig konden we Celina geruststellen dat er in een museum suppoosten rondlopen die erg goed op de schilderijen letten. Dat zal dus nooit gebeuren!

Helaas werden de schilderijen van onze kindergroep niet uitgekozen om deze zomer in het museum te hangen. Maar… we mochten wel exposeren bij de stand van Heel Heemskerk Tekent tijdens het Zomerpodium op 21 juli. Natuurlijk mocht ook daar Celina’s werk hangen, aangezien het werk door de kunstenaars van HHT bewaakt zou worden.

Het werk van Celina hangt linksboven…

Een dag na de expositie kreeg ik een mailtje van Nanneke van HHT. Er was interesse voor een werk dat een van ‘mijn’ kinderen gemaakt had. Ik scrolde door en zag een foto van Celina’s schilderij…

Enthousiast appte ik Celina’s moeder: Haar schilderij is niet gestolen, maar iemand wil het kopen! Na kort overleg heeft Celina besloten om het schilderij te verkopen. Superblij kwam ze het bij mij thuis ophalen en ook de koper vond het zo leuk om te horen dat haar werk gemaakt is door zo’n jonge kunstenaar!

Maar het mooiste van dit verhaal vind ik wel dat Celina over haar angst is gekomen, een risico heeft genomen en uiteindelijk zelfs afstand heeft genomen van haar prachtige werk. En dat is iets waar je heel trots op kunt zijn. Zeg nou zelf, wie verkoopt nou zijn eerste werk op zesjarige leeftijd?

Comments 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *