Dag 2 – Mijn schrijfweken

Marloes van ToverzichtActueel, Inspiraties, Wittie Leave a Comment

De afgelopen 2 weken heb ik in een huisje in Schoorl gezeten, in complete afzondering, om aan deel 2 van Wittie te werken. In mijn blogberichten beschrijf ik kort wat mijn inzichten, ervaringen en prestaties waren. Hier de dagboekfragmenten van dag 2.

Ik lijk subtieler te zien in deze nieuwe wereld. In dit huisje zijn kleuren als oudroze en lichtgeel en creme, en alle schakeringen wit die ik nu begin te herkennen. Bij mij thuis is er een duidelijk onderscheid tussen de kleuren, die intens en diep zijn. Deze hier zijn zacht.
Gisteren zag ik pas dat de eigenaresse van het huis kleine glimmende hartjes, vlindertjes en andere vormen heeft gerangschikt op verschillende plekken. Op de schaal met grind zitten vormpjes als een mandala neergelegd, rondom een kaarslichtje. Die op de badkamer ontdekte ik gisteren toen ik mijn toiletspullen op het plankje onder de spiegel had gezet. Ineens zag ik het glinsteren. Staan deze kleine geschenkjes van licht hier altijd zo, of is dat speciaal voor mij gedaan?
Ondanks de korte nacht en wat meer drukke geluiden dan thuis, kan ik mijn aandacht goed bij mijn werk houden. Ik besteed nu vooral veel tijd aan uitdenken van het verhaal. Daarnaast mediteren en wandelen. Met een combinatie van die activiteiten kom ik tot nieuwe inzichten en leg ik nieuwe verbanden. Op dit moment ben ik vooral op zoek naar de rode draad van het verhaal: de hoofdplot. Binnenkort meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *