Dag 3 – Mijn schrijfweken

Marloes van ToverzichtActueel, Inspiraties, Wittie Leave a Comment

De afgelopen 2 weken heb ik in een huisje in Schoorl gezeten, in complete afzondering, om aan deel 2 van Wittie te werken. In mijn blogberichten beschrijf ik kort wat mijn inzichten, ervaringen en prestaties waren. De mijmeringen van dag 3…

No one said it would be easy… Ik heb de warboel bijeen geharkt – alle kleine verhaallijntjes op kleine briefjes liggen op de vloer rond de ‘schaal met grind’ – en ik kan er geen eenduidig plot uit krijgen. Het lijkt op alle punten totaal dood te lopen. Ik zoek naar iets wat Wittie moet oplossen, zoals in Wittie en de Regenboogfontein gebeurde. In ieder geval lijken alle subplots en aanzetten tot de hoofdplot die ik nu bedenk magertjes en weinig avontuurlijk.
Ik ben veel afgeleid, behalve als ik wandel. En zelfs dan is het een uitdaging om zo nu en dan een periode offline te gaan. Dat is dus leerdoel 1 hier. Afkicken van de telefoon. Verder neig ik weinig naar verslaving. Ik drink hier bijna geen koffie en eet gezond, bijna geen tussendoortjes. Geen extremen. Met de kleine wijnglaasjes hier doe ik ineens erg lang met een fles. En meestal drink ik thee. Van wijn wordt het wollig in mijn hoofd.
Ik heb tot nu toe steeds veel vertrouwen in mezelf en in het schrijfproces gehad. Ik heb een aantal blogs over het schrijven van een goed plot gelezen en ik heb mezelf vragen gesteld over mijn verhaal. Op een aantal daarvan heb ik nog niet direct antwoord. Ik wil dat het leuk en spannend is. Ik wil dat het perfect is. En tegelijkertijd wil ik beginnen. Maar ik wil pas beginnen als het perfect is. Cirkeltje dus, haha… Als ik gewoon ga schrijven en alles vanzelf laat komen, ben ik bang dat het weer zo’n uit de kluiten gewassen, alle kanten opgaand verhaal wordt.
Ploeter/plotter ik dan nog maar even door? Dit was pas mijn derde dag hier. Ik heb nog steeds alle tijd. En ik moet echt niet vergeten hoeveel – hoe ongelooflijk veel – stappen ik al gezet heb. Ik dicht ik alweer bij het verhaal sta. En hoe ver ik al ben met mijn overview op alle Wittiedelen. Ik mag de moed niet verliezen. Ik mag ook mijn minst favoriete ‘stand’ accepteren en dat is verwarring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *