Illustrator op de Bethelschool

Marloes van ToverzichtWittie Leave a Comment

Op vrijdag 3 maart was Marloes Bloedjes, de schrijfster en illustrator van Wittie en de Regenboogfontein in de groepen 3 en 4 van de Bethelschool om iets te vertellen over illustreren. Marloes vertelde wat een illustrator precies doet, ze liet veel plaatjes zien en ook oude boekjes die ze zelf heeft gemaakt toen ze in groep 3 en 4 zat. Ook had ze de markers meegenomen waarmee de illustraties van Wittie zijn getekend. In dit filmpje kun je zien hoe ze een ‘echte’ Wittie maakt. Misschien wil jij het ook proberen?

Ook mochten de kinderen vragen stellen. Iedereen kreeg een boekenlegger, een kleurplaat en een tekening die hij zelf mocht afmaken. En natuurlijk las Marloes iets voor uit eigen werk. Het was een geweldige dag.

Marloes: “Het is leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn. En dat er heel veel zijn die zelf graag tekenen en al verhalen schrijven. Ik kreeg ook leuke vragen van de kinderen, bijvoorbeeld hoe dat nou zit met een lichaam van een knikker. Hebben ze nu alleen maar beentjes en armpjes? Ja dus. En of ik het leuk vind om boeken te maken. Daarop is het antwoord ook ja! En of ik de schrijfster was van Belle en het beest, en van de Schaakkoningin. Wauw, was het maar waar! En of er weleens zeeslangen voorkwamen in mijn boek. De kinderen hebben ook mooie tekeningen gemaakt die ze trots lieten zien. En van een meisje kreeg ik een dikke knuffel. Ik hoop dat het verhaal dat vanaf nu in elke klas voorgelezen gaat worden net zo goed ontvangen wordt. Voor mij was het in ieder geval een dag vol inspiratie en ik neem alle vragen en suggesties mee voor in deel twee!”

Alle kinderen uit deze groepen kunnen het boek tegen een gereduceerd tarief (€ 12,50 in plaats van € 15,00) aanschaffen. Laat een berichtje achter, of stuur een berichtje via het contactformulier. We spreken dan iets af over hoe het boek naar je toe komt!

IMG_7436      IMG_7434      IMG_7435

 

IMG_7439      IMG_7448      IMG_7437

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *