Recensie door The Sword

Marloes van ToverzichtWittie Leave a Comment

Auteur: Marloes Bloedjes
Nederlands – Hardcover
155 pagina’s | Uitgeverij Toverzicht | Decemer 2013

Samenvatting:

Wittie woont samen met Lila in Knikkerland. Alle knikkers in de stad zijn gekleurd. Wittie heeft als enige zeven witte streepjes. Elke dag drinken de knikkers het water uit de Regenboogfontein, waardoor ze gezond en mooi van kleur blijven. Wittie zit graag bij de fontein en ook gaat ze naar de kermis met haar vriendjes Rodus en Door. Alles verandert als de Regenboogfontein plotseling kapot gaat. Iedereen verliest zijn kleur en wordt moe. Behalve Wittie… Kan zij iets doen om de fontein te repareren?

Leeservaring:

4 / 5 stars

Wittie is de enige witte knikker in Knikkerland. Alle andere knikkers zijn gekleurd. De knikkers hebben de Regenboogfontein hard nodig. Elke dag drinken ze dit water, hier blijven ze gezond van. Op een dag gaat het hard regenen en hagelen. Maar het hagelt niet gewoon; het hagelt kleuren! Hoe kan dit? De volgende dag blijkt dat de broodnodige Regenboogfontein kapot is. Er is alleen nog maar een witte bol te zien, die normaal alle kleuren spuit en in de fontein ligt een dun laagje bruine modder in plaats van gekleurd water. Dit kunnen de knikkers niet drinken. De gekleurde knikkers worden moe…heel erg moe. Dan blijkt dat Wittie, de Regenboogfontein niet nodig heeft. Zij blijft fit en gezond. Aan Wittie de taak om Knikkerland te redden. Een spannend avontuur volgt… Wittie en de Regenboogfontein is een schitterend verhaal over Knikkerland. Het is een land wat erg aanspreekt bij kinderen, want wat is er nou mooier dan knikkers die leven?! Ik ben nu bezig om het verhaal op school voor te lezen en de kinderen zitten doodstil te luisteren. Dat is een teken dat het verhaal aanslaat. Ze vinden het verhaal leuk en spannend. Tevens vinden ze het erg cool dat het verhaal over Knikkerland gaat. Eén ding is zeker; na het lezen van dit verhaal zijn knikkers nooit meer zoals ze zijn geweest; vanaf nu zullen kinderen héél anders tegen knikkers aankijken…

Productinformatie:

Auteur: Marloes Bloedjes
Taal: Nederlands
Afmeting: 250 mm
ISBN10: 9082137607
ISBN13: 9789082137606

BESTEL BIJ BOL.COM

Over de auteur
Marloes Bloedjes vond als zesjarige in een speeltuin een witte knikker met streepjes. Het was voor haar direct duidelijk dat hier een verhaal over moest komen. Haar ouders hebben geen moment raar gekeken toen ze de barbies inwisselde voor knikkers, die in zelf gemaakte huisjes woonden, maar ook vaak door de kamer rolden. En zo ontstond uiteindelijk het verhaal “Wittie en de Regenboogfontein”.

Bron: http://www.thesword.nl/boekrecensie-wittie-en-de-regenboogfontein#sthash.uHwUTqwl.dpuf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *