Tekenles & schilderles voor kinderen of volwassenen, omgeving Heemskerk, Beverwijk, Uitgeest, Velsen & Castricum.

Tekenen & Schilderen bij Toverzicht

Welkom op de website van Toverzicht! Ik ben Marloes Bloedjes, beeldend kunstenaar en docent. Mijn passie voor bloemen, kleur en natuur vind je terug in mijn schilderijen. In mijn portfolio vind je een deel van mijn werk. Wil je iets in het echt zien of staat wat je zoekt er net niet helemaal bij en wil je iets op maat, maak dan vrijblijvend een afspraak. 

Bij Toverzicht starten de lesblokken meestal in januari en oktober. In 2024 starten de lessen in de eerste week van maart. Tussendoor kun je altijd een bericht sturen om te vragen of er een plek vrij is. De data voor eenmalige workshops vind je in de agenda hiernaast. Heb je een speciaal verzoek, zoals een teamuitje, zussendag, kinderfeestje of een creatieve dag voor het hele gezin? Laat het me weten en we bespreken de mogelijkheden. Mijn online cursussen zijn niet gebonden aan een startdatum en kun je dus altijd volgen!

Blijf op de hoogte van alle activiteiten bij Toverzicht door je in te schrijven op de nieuwsbrief.

Agenda

Dit zijn de workshops in 2024

Zaterdag 2 maart: Botanische Gelli Prints (VOL)
Zaterdag 16 maartl: Abstracte Landschappen
Zaterdag 6 april: Abstract Schilderen met Paletmes
Zaterdag 20 april: Art Journaling - Inspiratie uit de Natuur
Zaterdag 4 mei: Intuïtieve Portretten Schilderen (NIEUW!)
Zaterdag 18 mei: Mixed-media Katten  

Online Cursus Schilderen


Online schildercursus - Mixed Media - Patronenparadijs

Heb je niet veel tijd of woon je ver weg? Je kunt ook vanaf je eigen computer een creatieve cursus volgen. Of je nu wilt schilderen, mixed-media, art journalen en tekenen, het kan allemaal! Onze nieuwste cursus heet 'Een Introductie tot Art Journaling', andere cursussen zijn 'Bloemen & Patronen', 'Patronenparadijs', 'Fantasiebloemen''Mixed-media Engelen' en 'Plezier met Patronen Tekenen'. Online cursussen kun je helemaal in je eigen tempo volgen, op het tijdstip dat jij prettig vindt. 

Bekijk alle cursussen

Cursussen in het Atelier


Voorbeeld van de Workshop Huiskamerplantjes Schilderen

Wat je leeftijd ook is, het is nooit te vroeg of te laat om een cursus tekenen en schilderen te volgen. Daarom heeft Toverzicht cursussen voor zowel kinderen als volwassenen. In de lessen komen verschillende thema's en materialen aan bod. Bij Toverzicht leer je met je eigen ogen kijken naar de wereld om je heen en in jou en die twee te mixen in een creatief werk.
In januari en september zijn er proeflessen voor kinderen. Volwassenen kunnen instromen wanneer er ruimte is.

Bekijk hier het cursusaanbod

Workshops in het Atelier


Workshop abstract bloemen schilderen door Marloes Bloedjes Toverzicht

Voor iedereen die zich één dag wil verdiepen in een speciaal thema zijn er losse workshops te volgen. Deze worden of in het atelier in Heemskerk gegeven of op een interessante buitenlocatie.
Deze workshops kunnen ook geboekt worden voor teamuitjes of bijvoorbeeld een vriendinnennmiddag.

Bekijk hier alle workshops

Als de muren op je af komen... Hang je kunst op!

Bekijk mijn Portfolio

Ga je mee op reis?


Art Journaling: Ga je mee op reis?

Bovenstaand art journal maakte ik vorig jaar tijdens onze reis van drie maanden door Frankrijk. Nu zijn we er weer even tussenuit met onze camper. In oktober zijn we terug en begint de cursus 'Art Journaling' in mijn atelier en er is nog ruimte! Bekijk hier alle info over deze cursus.
Kun je niet wachten en wil je meteen beginnen? Dan kun je meedoen aan de online cursus art journaling. Deze gaat bestaan uit meerdere delen. Deel 1, 'Een Introductie tot Art Journaling' hebben we nog thuis opgenomen. De volgende delen zullen we onderweg gaan opnemen. Wil je mee op een creatief avontuur? Kijk dan hier.

“De 12 weekse cursus ‘Art Journaling’ is – zonder overdrijving – de allerleukste cursus die ik ooit heb gedaan. De variëteit van de lessen is zo groot! Ik heb geleerd hoe je een goede achtergrond maakt voor een mixedmedia-werkstuk, hoe je een mooie bloem vanuit verschillende perspectieven kunt schetsen of een goede compositie maakt, maar natuurlijk ook van alles over kleurgebruik. Het tekenen van patronen voor bijvoorbeeld een achtergrond kwam aan bod, we hebben fantasiebloemen leren tekenen en allerlei andere opdrachten gedaan. Mijn lege art journal is goed gevuld geraakt in die 12 weken! Ik vind het nog steeds superleuk om erin verder te werken en af en toe terug te bladeren. Art journaling was voor mij helemaal nieuw toen ik aan de cursus begon, maar nu kan ik niet meer stoppen, het is zo fijn om te doen!

Daarom heb ik me ingeschreven voor de vervolgcursus, waarin ik nog meer ‘naar de natuur’ ben gaan leren schilderen: boomschors, bladeren, vogeltjes, maar ook bijvoorbeeld mooie doosjes. Dat was heel leerzaam en ik ga op die manier schilderen steeds leuker vinden.
Marloes haalde me vaak uit mijn comfort-zone, bijvoorbeeld door te vragen om meerdere pagina’s in mijn journal tegelijk onder handen te nemen, doorkijkjes te maken in pagina’s of door ongebruikelijke materialen toe te passen. Verrassend!! Superleuk ook was de les over aboriginal-kunst; ik heb nooit geweten dat echt elk symbool een eigen betekenis heeft.
Tijdens deze cursus heb ik dus heel veel nieuwe dingen geleerd en daar kan ik voorlopig weer mee voort. Art journaling wordt voor mij steeds meer een dagelijkse activiteit en een expressiemethode waarin ik me helemaal kan verliezen. Het geeft me rust en structuur, heel prettig!”

Machteld, cursist van de wekelijkse cursus 'Art Journaling'


Tekenles & Schilderles bij Toverzicht


">

Reacties van Cursisten

"Zeer enthousiast ben ik over de cursus: schilderen voor volwassenen. Marloes geeft wekelijks een korte introductie over bijvoorbeeld kleuren mengen of schildertechnieken. Daarna wordt er gewerkt aan de hand van een thema, maar er ook ruimte voor eigen inbreng. Door te werken in een kleine groep is er veel ruimte voor individuele aandacht. Marloes is ervaren, betrokken, creatief en geeft de juiste tips om een een mooi schilderij te maken. Ook de cursisten zijn betrokken en enthousiast en geven elkaar tips. Kortom voor mij twee heerlijk ontspannen uurtjes in de week!"
Yvonne, cursist 'Schilderen voor Volwassenen' op maandagochtend

"Ik doe dingen die ik vroeger niet deed. Nu maak ik bijvoorbeeld stripverhalen en ik kan 3D- tekenen. Volgend jaar wil ik meer schilderen zoals het er in het echt uitziet, vooral elfjes!" 
Jaeda (10 jaar), Cursist tekenen en schilderen voor kinderen 

Contact
Over Marloes Bloedjes

Marloes van Toverzicht

Facebook Twitter

Marloes Bloedjes is beeldend kunstenaar, illustrator en schrijfster van kinderboeken. Daarnaast geeft ze cursussen voor kinderen en volwassen op gebied van creativiteit.